• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sıralama makrosu

Excel Vers. ve Dili
2016
Halit bey, sizin hazırlamış olduğunuz ekli dosyadaki rütbe adlı makrosu siz hazırladınız, burada sadece C sütununda sıralama yapıyor, oysaki ben bunu başka dosyalarımda da kullanmak istiyorum, neresini değiştireceğim, örneğin bu rütbeler B sütunu veya F sütununda olabilir, buna bir bakabilirmisin. teşekkürler.

Son düzenleme:
kodların içindeki 3 ile 9 sayılarını değiştireceksiniz. 3 sayısı C sütununu gösteriyor.9 sayısı I sütununu gösteriyor. I sutunu yardımcı olarak kullanılmıştı biliyorsunuz.

Sub RÜTBE()
For i = 2 To Cells(Rows.Count, "C").End(3).Row
If Cells(i, 3).Value = "3. Sınıf Emniyet Müdürü" Then Cells(i, 9).Value = Cells(i, 3).Value: Cells(i, 3).Value = 1
If Cells(i, 3).Value = "4. Sınıf Emniyet Müdürü" Then Cells(i, 9).Value = Cells(i, 3).Value: Cells(i, 3).Value = 2
If Cells(i, 3).Value = "Emniyet Amiri" Then Cells(i, 9).Value = Cells(i, 3).Value: Cells(i, 3).Value = 3
If Cells(i, 3).Value = "Başkomiser" Then Cells(i, 9).Value = Cells(i, 3).Value: Cells(i, 3).Value = 4
If Cells(i, 3).Value = "Komiser" Then Cells(i, 9).Value = Cells(i, 3).Value: Cells(i, 3).Value = 5
If Cells(i, 3).Value = "Komiser Yardımcısı" Then Cells(i, 9).Value = Cells(i, 3).Value: Cells(i, 3).Value = 6
If Cells(i, 3).Value = "Polis Memuru" Then Cells(i, 9).Value = Cells(i, 3).Value: Cells(i, 3).Value = 7
If Cells(i, 3).Value = "Bekçi" Then Cells(i, 9).Value = Cells(i, 3).Value: Cells(i, 3).Value = 8
If Cells(i, 3).Value = "Teknisyen Yrd." Then Cells(i, 9).Value = Cells(i, 3).Value: Cells(i, 3).Value = 9
Next
sonsat = Cells(Rows.Count, "C").End(3).Row
Rows(2 & ":" & sonsat).Select
TA = 3 'sutun
YA = 2 & ":" & sonsat
Rows(YA).Sort Key1:=Cells(TA), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, _
OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom
For i = 2 To Cells(Rows.Count, "C").End(3).Row
Cells(i, 3).Value = Cells(i, 9).Value
Cells(i, 9).Value = ""
Next
End Sub

YANİ Kırmızı yazdığınız 3'leri 4 yaparsam d sütunundaki rütbelerimi süzecek, bunu yaptım olmadı yani BEN B sütunu ile H sütunu arasındaki D sütununa yazılı olan rütbeleri sıralamak istiyorum. 3'leri 4 yaptım olmadı

Son düzenleme:
YANİ Kırmızı yazdığınız 3'leri 4 yaparsam d sütunundaki rütbelerimi süzecek, bunu yaptım olmadı yani BEN B sütunu ile H sütunu arasındaki D sütununa yazılı olan rütbeleri sıralamak istiyorum. 3'leri 4 yaptım olmadı

bunu denermisiniz.

Kod:
Sub sırala2()
kolon = "D"
yard = "I"
For i = 2 To Cells(Rows.Count, kolon).End(3).Row
If Cells(i, kolon).Value = "3. Sınıf Emniyet Müdürü" Then Cells(i, yard).Value = Cells(i, kolon).Value: Cells(i, kolon).Value = 1
If Cells(i, kolon).Value = "4. Sınıf Emniyet Müdürü" Then Cells(i, yard).Value = Cells(i, kolon).Value: Cells(i, kolon).Value = 2
If Cells(i, kolon).Value = "Emniyet Amiri" Then Cells(i, yard).Value = Cells(i, kolon).Value: Cells(i, kolon).Value = 3
If Cells(i, kolon).Value = "Başkomiser" Then Cells(i, yard).Value = Cells(i, kolon).Value: Cells(i, kolon).Value = 4
If Cells(i, kolon).Value = "Komiser" Then Cells(i, yard).Value = Cells(i, kolon).Value: Cells(i, kolon).Value = 5
If Cells(i, kolon).Value = "Komiser Yardımcısı" Then Cells(i, yard).Value = Cells(i, kolon).Value: Cells(i, kolon).Value = 6
If Cells(i, kolon).Value = "Polis Memuru" Then Cells(i, yard).Value = Cells(i, kolon).Value: Cells(i, kolon).Value = 7
If Cells(i, kolon).Value = "Bekçi" Then Cells(i, yard).Value = Cells(i, kolon).Value: Cells(i, kolon).Value = 8
If Cells(i, kolon).Value = "Teknisyen Yrd." Then Cells(i, yard).Value = Cells(i, kolon).Value: Cells(i, kolon).Value = 9
Next
On Error Resume Next
sat = Cells.Find(What:="*", After:=[A1], SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlPrevious).Row
sut = Cells.Find(What:="*", After:=[A1], SearchOrder:=xlByColumns, SearchDirection:=xlPrevious).Column
Range(Cells(2, [COLOR=red]1[/COLOR]), Cells(sat, sut)).Sort Key1:=Cells(2, kolon), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, _
OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom
For i = 2 To Cells(Rows.Count, kolon).End(3).Row
If Cells(i, yard).Value <> "" Then
Cells(i, kolon).Value = Cells(i, yard).Value
Cells(i, yard).Value = ""
End If
Next
End Sub

eline sağlık abi tamam olmuş, halit bey burda A kolonu sıralamaya dahil olmasa nasıl olur, sıra numarası bozuluyor onun için, eline sağlık

eline sağlık abi tamam olmuş, halit bey burda A kolonu sıralamaya dahil olmasa nasıl olur, sıra numarası bozuluyor onun için, eline sağlık

yukarıdaki mesajdaki kırmızı yerin sütun değerini değiştirerek yapabilirsiniz.

Geri