• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sıralama Konusunda Yardım

Excel Vers. ve Dili
ingilizce 2007
benim bölebi lig tablom var ve sıralam yapmak istiyorum bana makro hazırlayabilirmisiniz ? Bu yazımda ne saygısızlık var ben sadece sizden bir ricada bulundum ... Yeni bir resim paylaştım bu sefer inşallah açıklayıcı olmuşumdur ?

Son düzenleme:
Emriniz olur, iyisinden mi olsun?

Şaka bir yana örnek dosyanızı görmeden nasıl birşey yapılabilir ki?

Genel kod bu kod ikinci satırdan başlayıp son satır ve son sutüna kadar olan bölümü büloke edip açılan pencereden gereken krıterleri girmek yeterli

Kod:
Sub sirala()
On Error Resume Next
sat = Cells.Find(What:="*", After:=[A1], SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlPrevious).Row
sut = Cells.Find(What:="*", After:=[A1], SearchOrder:=xlByColumns, SearchDirection:=xlPrevious).Column
Range(Cells(2, 1), Cells(sat, sut)).Select
Application.Dialogs(39).Show
Range("a1").Select
End Sub

Genel kod bu kod ikinci satırdan başlayıp son satır ve son sutüna kadar olan bölümü büloke edip açılan pencereden gereken krıterleri girmek yeterli

Kod:
Sub sirala()
On Error Resume Next
sat = Cells.Find(What:="*", After:=[A1], SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlPrevious).Row
sut = Cells.Find(What:="*", After:=[A1], SearchOrder:=xlByColumns, SearchDirection:=xlPrevious).Column
Range(Cells(2, 1), Cells(sat, sut)).Select
Range("a1").Select
End Sub

buna uygun olurmu ?

uygun olur kırmızı yeri başlangıç olarak belirliyorum.

Kod:
Sub sirala()
On Error Resume Next
Range(Cells([COLOR=red]4[/COLOR], 1), Cells(sat, sut)).Select
Range("a1").Select
End Sub

http://img692.imageshack.us/i/adszsgy.png/

uygun olur kırmızı yeri başlangıç olarak belirliyorum.

Kod:
Sub sirala()
On Error Resume Next
Range(Cells([COLOR=red]4[/COLOR], 1), Cells(sat, sut)).Select
Range("a1").Select
End Sub

İlginiz İçin Teşekkür Ederim ... Bir tek Sorun Var Sıralama Genişletme Menüsü Gelmeden Otomatik Sıralama Yapabilirmiyim?

Geri