• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sıralama kontrolu

ERMAN SAYINALP

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Merhabalar,

A Sütununda 5,4,6,1,1,2,7,3,4,2,8,6 gibi sayılar var. Elbette bu sayılar sıralı değil, sıralı olmayan bu sütun için uyarı mesajı verecek bir formüle ihtiyacım var. Örneğin, =EĞER(sıralı değilse;"VERİLERİNİZİ SIRALAYIN") gibi.

Teşekkürler.

Merhaba.

Verilerinizin A1 hücresinden başladığını düşünürsek, koşullu biçimlendirme ile dikkat çekilebilir.
A1'den son dolu satıra kadar seçin, alan seçiliyken
KOŞULLU BİÇİMLENDİRME -> FORMÜL KULLAN seçeneğine
aşağıdaki formülü uygulayın ve kırmızı gibi dikkat çekecek bir renk belirleyerek işlemi tamamlayın.
.
Kod:
=VE($[B][COLOR="Blue"]A2[/COLOR][/B]<>"";$[COLOR="blue"][B]A2[/B][/COLOR]<$[B][COLOR="Red"]A1[/COLOR][/B])

Merhaba,

İşlem sonrası sanırım ekteki gibi bir görüntü oluşmalı,

Saygılar.

Ekli dosyalar

• Siralama_Kontrolu.jpg
    Siralama_Kontrolu.jpg
    12.4 KB · Görüntüleme: 7
Üstadım, istediğim bu değil, ayrıca olmadı. Ekte resim gönderdim, değerlendirebilir misiniz?

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    31.4 KB · Görüntüleme: 8
Üstadım, istediğim bu değil, ayrıca olmadı. Ekte resim gönderdim, değerlendirebilir misiniz?
Eklediğiniz ekran görüntüsüne göre;
-- B2 hücresine (liste boyunca kopyalayın);
Kod:
=VE($A2<>"";$A2<$A1)
-- A11 hücresine;
Kod:
=EĞERHATA("İLK HATALI SATIR NUMARASI : "&KAÇINCI(DOĞRU;$B$1:$B$7;0);"SIRALAMA DOĞRU")

Alternatif.

Aynı mantıkla oluşturulmuş,
B sütunundaki yardımcı hücrelere gerek duymayan, doğrudan A11 hücresine uygulayacağınız
aşağıdaki dizi formülü de aynı sonucu verecektir.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]=EĞERHATA("İLK HATALI SATIR NUMARASI : "&KAÇINCI(DOĞRU;A2:A10<A1:A9;0)+1;"SIRALAMA DOĞRU")
[COLOR="blue"]Formül hücreye CTRL+SHIFT+ENTER ile girilmelidir.
İşlemi doğru yapmışsanız formül [COLOR="Red"]kendiliğinden [B]{[/B][/COLOR]....[B][COLOR="red"]}[/COLOR][/B] gibi farklı parantez arasına alınır.[/COLOR][/FONT]

Geri