Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
dostum örneğini incelediğimde bana çok karışık geldi, üretim sürecini bilmediğimiz için. sen bildiğin için sana da gayet açık ve anlamlı gelebilir.
Açıklamaların yetersiz.
GİRİŞ, ÜRETİM ve LİSTE sayfalarında bilgiler birbirine bağlı mı? bağlanacak mı? ya da sonucu etkiler mi?
açıklamalarında sayfa adı geçen yerleri büyük harf yazarsan daha anlaşılır olur.
LİSTE sayfasındaki ortadaki kutuda
"20140324-3 partisi 1 numaralı üretim lotunun A kalitesinden 10 adet kullanmış ama kullanılan ilk 5 2 numaralı girişe ait" demişsin ama 1 ve 3 nolu girişlerde 5 yazıyor. 2 nolu giriş boş. bu onun kullanıldığını mı ifade ediyor?
Söz konusu GİRİŞ ve ÜRETİM sayfaları manuel dolduruluyor.
Birbirleri ile bağlantıları yok.
Dediğiniz gibi ben işin içinde olduğum için bana anlamlı geliyor.
İşin aslı şu; deri fabrikasında çalışıyorum. Çeşitli tedarikçilerimizden deri alımı yapıyoruz. Daha sonra bunları karıştırıp üretime alıyoruz ve kalitelerine ayırıyoruz. Manuel olarak hangi tedarikçinin malından hangi kalitesinden kaç tane çıktığını yazıyorum. (GİRİŞ sayfası)
Daha sonra bu kalitelerden müşterilere ürünler yapıyorum.
Bunların kaydınıda (ÜRETİM sayfası) manuel giriyorum.
Patronun istediği şu; A tedarikçisinden aldığımız malları kime ne yaptık?
Kurduğum mantık ile sorduğum soru bu.
LİSTE sayfasında yapılan ürünleri miktarları ile listelemek istiyorum.
1 numaralı girişin listesini elde etmek için üretim sayfasının F sütununa yazmak istediğim formülün türkçesi şuna benzer birşey:
(örnek dosyada F4 e yazdığımı düşünerek)
C4 te yazan değer 1 ise; GİRİŞ sayfasına git ve bu satırda yazan miktarın (5) hangi giriş lotuna ait olduğunu bul. (bunu yazarken 1 numaralı üretim lotu birden fazla giriş lotuna sahip ise üstten başlayarak sıfırlama yap)
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.