• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sıralama Hakkında

Excel Vers. ve Dili
Office 365
Değerli Üstatlarım,

Şimdiden yardımlarınıza teşekkür ederim. Forum sayesinde birçok problemlerimi çözebildim ve değerli üstatlarımın sayesinde bir iki tane ihtiyacım olan program yapma olasılığına kavuştum.

Çok da güzel çalışıyorlar. Ne kadar teşekkür etsem azdır.

Konuyu buraya açmamdaki gaye ise çok basit olan bir problemi araştırmama rağmen çözümünü bulamayışım. Şayet benim gibi excel e biraz az hakim olan arkadaşlar varsa ve bu tür bir yardıma ihtiyaç duyarlarsa belki bu konu başlığı altında onlar da faydalanabilir düşüncesindeyim.

Excel de yapmış olduğum bir tablo var. Verilerim B, C, ve D sütunlarında bulunmakta ve bu sütunlar zamanla E, F, G,... olarak devam edecek.

Problemim ise bu sütunlarda bulunan verilerin A sütununa otomatik olarak sıralanması/sıralı olarak gelmesi.

Şimdiden emeği geçen tüm üstatlarıma, arkadaşlara teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

.

Excel de yapmış olduğum bir tablo var. Verilerim B, C, ve D sütunlarında bulunmakta ve bu sütunlar zamanla E, F, G,... olarak devam edecek.

Problemim ise bu sütunlarda bulunan verilerin A sütununa otomatik olarak sıralanması/sıralı olarak gelmesi.

Nasıl yani?

Ben bu soruyu okuduğumda soruyu bir kaç şekilde anladım.

Tam olarak ne demek istiyorsunuz. Yani b,c.d .... sütunlarının hepsi A sütununda sıralı olarak gelmesi mi, yoksa istediğiniz herhangi bir sütunun A sütununda sıralı gelmesi mi?
Hangisi?
Ya da Başka bir çözüm mü istiyorsunuz?

Merhaba,

Aşağıdaki kodları bir modüle kopyalayıp deneyiniz.

Not : Örnek dosyanızda B:D sütunlarında satırlar boş olmadığından sıralama olmuyor gibi görülür. Dosya üzerinde inceleme yapacak arkadaşları bilgilendirmek istedim.

Kod:
Sub Sirala()

Dim i   As Long, _
        j   As Long, _
        k   As Integer, _
        Sut As Integer

Application.ScreenUpdating = False

Sut = Cells(1, Columns.Count).End(1).Column
    If Sut < 2 Then
        MsgBox "Veri Bulunamadı...."
        Exit Sub
    End If

Range("A2:A" & Rows.Count).ClearContents

For k = 2 To Sut
        j = Cells(Rows.Count, k).End(3).Row
        If j > 1 Then
            i = Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row + 1
            Range(Cells(2, k), Cells(j, k)).Copy Range("A" & i)
        End If
    Next k

i = Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
    Range("A2:A" & i).Sort Key1:=[A1]
    Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "SIRALAMA BİTMİŞTİR..."

End Sub

Necdet Bey,

Emeğinize sağlık ama B, C, ve D sütunlarındaki veriler A sütununa sıralı olarak gelmiyor. Sıralama bitmiştir diyor ama herhangi bir işlem yok. Acaba bir buton ile mi yapılsa daha iyi olur. ( Yani Sırala butonu koyarak )
Belki de ben beceremedim. Biraz daha yardımcı olabilirseniz müteşekkir olurum.

Merhaba,

B ve sonraki sütunları A sütununa aldıktan sonra A sütununu Sıralatıyorum.

Necdet Bey,

Tamadır. Emeğinize ve ilginize teşekkür ederim. Umarım benim gibi bu konuda yardım arayanlar sizin sayenizde bir şey daha öğrenmiş olur.

Geri