• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sıralama Fonksiyonunun İptali Hk.

Excel Vers. ve Dili
Office XP, TR
Merhaba Arkadaşlar,

Şu an excel de yapmış olduğum çalışmada bana exceldeki sıralama fonksiyonunun excel açıldığında otomatik olarak iptali, yani kullanımına izin verilmemesini sağlayan bir kod lazım, formdaki arkadaşlarda böyle bir kod var ise, yardımcı olar iseler sevinirim.

Saygılarımla,

Merhaba Arkadaşlar,

Şu an excel de yapmış olduğum çalışmada bana exceldeki sıralama fonksiyonunun excel açıldığında otomatik olarak iptali, yani kullanımına izin verilmemesini sağlayan bir kod lazım, formdaki arkadaşlarda böyle bir kod var ise, yardımcı olar iseler sevinirim.

Saygılarımla,

merhaba
sanırım artan-azalan sıralama yapılmasını kısıtlamak istiyorsunuz.
aşağıdaki kodları deneyiniz.

Kod:
Sub sıralama_iptal()
ThisWorkbook.Application.CommandBars.FindControl(ID:=210).Enabled = False
ThisWorkbook.Application.CommandBars.FindControl(ID:=211).Enabled = False
End Sub
Sub sıralama_açık()
ThisWorkbook.Application.CommandBars.FindControl(ID:=210).Enabled = True
ThisWorkbook.Application.CommandBars.FindControl(ID:=211).Enabled = True
End Sub

önemli not:
dosyadan çıkarken "sıralama_açık" makrosunu çalıştırmayı unutmayınız!

Merhaba Süleyman bey,

Yazmış olduğunuz kod çalışmadı. Ben excel 2007 kullanıyorum, onla alakalı olabilirmi acaba, bir de kodun çalışması için thisworkbook sayfasına sub auto_run olarak kaydedicem değilmi?

Merhaba Süleyman bey,

Yazmış olduğunuz kod çalışmadı. Ben excel 2007 kullanıyorum, onla alakalı olabilirmi acaba, bir de kodun çalışması için thisworkbook sayfasına sub auto_run olarak kaydedicem değilmi?

merhaba
excel2007 için nasıl olur bilmiyorum

excel2003 de standart modüle, auto_open ve auto_close altında kullanmanız gerekir.

Merhaba Süleyman Bey,

Son değişkliği yapmama rağmen gene çalışmadı. Genede teşekkür ederim ilgi ve alakanıza. Formda bu konu hakkında yardımcı olabilecek başka arkdaşlar var ise yardım bekliyorum,

Saygılarımla,

Merhaba Süleyman Bey,

Son değişkliği yapmama rağmen gene çalışmadı. Genede teşekkür ederim ilgi ve alakanıza. Formda bu konu hakkında yardımcı olabilecek başka arkdaşlar var ise yardım bekliyorum,

Saygılarımla,

merhaba
ben teşekkür ederim.

anlayamadığım; cevap yanlış ise başka arkadaşlardan yardım aramanız normal.
siz yapamamışsanız size kim nasıl yardım edecek?
olsa olsa mevcut kodları bir dosyaya yazarak cevaba ekleyecektir.

dosya ekte.

not:
önceki mesajımda da belirttiğim gibi kodlar excel2003 içindir, excel2007 de nasıl olduğunu bilmiyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba Arkadaşlar,

Excel 2007 de bu işin nasıl yapışacağı ile ilgili bir fikri olan yok mu, konuyu tekrardan gündeme getirdiğim için kusura bakmayın, bu koda ihtiyacım var,

herkese selamalar

Merhaba Arkadaşlar,

Excel 2007 de bu işin nasıl yapışacağı ile ilgili bir fikri olan yok mu, konuyu tekrardan gündeme getirdiğim için kusura bakmayın, bu koda ihtiyacım var,

herkese selamalar

Sayın uzmanamele'nin dosyasını bir de bu şekilde deneyin.

Olmuş mu?

.

Ekli dosyalar

• sss.zip
    sss.zip
    11.5 KB · Görüntüleme: 9
Geri