• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sıra No yu yeniden düzenlemek

Excel Vers. ve Dili
2010 VBA
Merhaba arkadaşlar ,

Uygulamalı userform dersindeki işlemleri uygulayarak yaptığım userform için bir sorum olacak.

Userform kayıt yapıyor( her yeni kayıtta bir sonraki sıraya geçiyor). Mevcut kaydı siliyor ( Hangi satır ise o satırı komple siliyor ) . Yeni kayıt yapıyor. ( Mevcut kayıt üzerinde düzenleme yapabiliyorum ) Benim sorum işe bu noktadan sonra başlıyor. Mümkün müdür bilmiyorum ama yapmak istediğim şey bir kaydı sildiğim zaman No kısmındaki verileri tazelemesi yani 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 arası bir kayıt olduğunda ben 5. satırı sildiğimde 5 nolu sırayı boş bırakmasın ve 1 den 9 a kadar tekrar numara versin.
ns79r.png

Ekli dosyalar

CommandButton2_click altına şu kodları ilave et
yani sıra numarasını tekrar verdir
Kod:
    For x = 2 To [A65535].End(3).Row
    Cells(x, "A").Value = x - 1
    Next
        ListBox1.RowSource = "Sayfa1!A2:C" & Sheets("Sayfa1").Range("A65536").End(xlUp).Row

Ekli dosyalar

suleyman242 , cevap için teşekkür ederim . İstediğim gibi oldu . Müsaadenizle bir şey soracağım . Konuya hakim olmadım için böyle öğrenmeye çalışıyorum. Bu kodun çalışma mantığı nedir ?

Bu kodun çalışma mantığı nedir ?

Kod:
    For x = 2 To [A65535].End(3).Row ' 2 den başlayıp a sutunundaki veri sayısınca döngü yap verilerin 2 ci satırdan başladığı için 2 den başlattım 
    Cells(x, "A").Value = x - 1 ' a sutununa sırası ile rakamları yaz kodumuz 2 den başladığı için ilk rakam 1 olacak x değişken her döngüde x değeri 1 artıyor hem bir sonraki satırı ifade ediyor hemde sıra numarasını veriyor çünkü X her döngüde 1 artıyo
    Next 'for next döngüsünün döngü komutu tekrar for döngüsüne yönlendiriyor
        ListBox1.RowSource = "Sayfa1!A2:C" &  Sheets("Sayfa1").Range("A65536").End(xlUp).Row '     sayfa1 A2:C ... sonrasındaki kodda a sutunundaki dolu satır sayısı kadar veriyi sırasıyla listboxa al yada yaz
'

Geri