• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sipariş ve Stok Karşılaştırma için formül

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba üstatlarım kolay gelsin bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Excel de stok ve siparişleri karşı karşıya getirip ihtiyaç çıkarabileceğim bir tablo hazırlamak istedim ama beceremedim yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Hocalarım sorunum şu; aynı malzemeden çok sayıda sipariş var stok ta
ise 100 kg ürün var. ilk sipariş ten başlayarak bu 100 kg nasıl pay ederim birde aynı siparişin fişinin içinde 4 kalem sipariş var ise bu 4 kalem de tamam ise siparişlerin karşısına yada başka bir sayfada sipariş 1 tamam sipariş 2 eksik var şeklinde yazmasını istiyorum ama ne denediysem olmadı formunuzdaki örnekleride inceledim ama malesef çözemedim yardımcı olurmusunuz.

Teşekkür ederim İyi Çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Selamlar,

Renklendirdiğiniz alanlarda görmek istediğiniz değerleri elle girip örnek dosyanızı düzenlermisiniz. Çözüm için uğraşan arkadaşlarımıza kolaylık sağlayacaktır.

Selamlar,

Aşağıdaki formülleri denermisiniz.

I3 hücresine;
Kod:
=EĞER(ETOPLA($F$1:$F3;$F3;$G$1:$G3)<=DÜŞEYARA($E3;MALZEMELER!$A:$D;3;0);$G3;"STOK YETERSİZ")

J3 hücresine;
Kod:
=EĞER(I3="STOK YETERSİZ";"YOK";"VAR")

Hocam teşekkür ederim birinci sorum tamam elinize sağlık yanlız ikinci soruda acaba benmi anlatamadım. Hocam tablonun altında bulunan sipariş tablosunda sipariş noları var ve bu sipariş nolarına tek tek bakıp eğer o sipariş nolarının tamamının karşısında yani J sütununda var yazıyorsa sevk et eğer j sütünunda o siparişin herhangi bir satırında yok yazılı ise eksik var yazdırabilirmiyiz.
Allah razı olsun hocam sizden.

Selamlar,

J3 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp denermisiniz.

Kod:
=EĞER(TOPLA.ÇARPIM(($B$3:$B$21=$B3)*($I$3:$I$21<>"STOK YETERSİZ"))<EĞERSAY($B$3:$B$21;$B3);"EKSİK MALZEME VAR";"TAMAMI SEVK OLABİLİR")

Merhabalar benim sorum Lojistik firmalarındaki ürün adresleme ve stok karşılaştırma ve ürünlerin bakodunu okutup adresleme ya da mağaza siparişini stoktan toplama,
bu konu ile ilgili bilgisi olan varsa bana yardım edebilirmi?
böyle bir bir program varmı
Sami Kapsız
sami.kapsiz@gmail.com
Teşekkürler.

Geri