• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sipariş takip sayfasından teslimat sözleşmesi oluşturmak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2007
turkce
Selamlar.

Elimde bir sipariş takip sözleşmesi var.
bunun içeriğindeki stunlar ise,
Sipariş Num.
Depo sevkiyat görev kodu
sipariş tarihi
depo-görev sevk tarihi
mağaza
ürün kodu
ürün tanımı
müşteri adı
sevk rampası
depo görev durumu
adres
telefon1
telefon2
sevkiyat talimatları
ordered item id SUM
ordered quantity SUM
order number SUM
statu
flow status kode
line id SUM
city " istanbul anadolu yakası" " istanbul avrupa yakası"
şeklindedir.

benim yapmak istediğim ise bu datalardan teslimat sözleşmesi oluşturmak
yani ayrı bir sayfada bir form yaptım
o formun gerekli yerine " depo sevkiyat görev kodu" stunundaki kodu yazdığımda, bu görev kodu ile ilgili bilgileri yeni formuma tasımak istiyorum.

" depo sevkiyat görev kodu" aynı olup, "ürün tanımı" farklı oluyor
yani aynı kod altında adrese birden fazla urun gonderıyoruz.

konuyla ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.

teşekkürler

Keşke örnek dosyanızı google drive, yandex disc, dosya.tc gibi bir dosya paylaşım sitesine yükleseniz ve burada da linki belirtseniz ve dosyaya bakarak öneride bulunsak.

Bir öneri.

A19 hücresine aşağıdaki formülü uygulayınız.
Kod:
=EĞER(EĞER(EĞER(SATIRSAY($A$18:A18)>EĞERSAY('SIPARIS IZLEME'!$C$4:$C$175;$C$11);"";SATIRSAY($A$18:A18))="";"";KAÇINCI($C$11;'SIPARIS IZLEME'!$C$4:$C$175;0)+SATIRSAY($A$19:A19)-1)="";"";DOLAYLI("'SIPARIS IZLEME'![COLOR="Red"]R[/COLOR]"&EĞER(EĞER(SATIRSAY($A$18:A18)>EĞERSAY('SIPARIS IZLEME'!$C$4:$C$175;$C$11);"";SATIRSAY($A$18:A18))="";"";3+KAÇINCI($C$11;'SIPARIS IZLEME'!$C$4:$C$175;0)+SATIRSAY($A$19:A19)-1)))
Biraz dolambaçlı oldu ama önemli olan sanırım sonuç alınması.
Formül ilgili sipariş koduna ait SİPARİŞ sayfasındaki R sütunundaki ilk ürünün miktarını getiriyor. Diğer bilgiler için; formüldeki kırmızı renkli R harfi (DOLAYLI kelimesinin sağında) yerine hangi sütundaki bilgi gelecekse o sütun harfiyle değiştirerek diğer bilgileri de getirebilirsiniz (örneğin G yazarsanız ürün kodu gibi) .
Deneyip sonucunu konu sayfasına yazarsanız bakarım.

Son düzenleme:
Sadece "0" Sıfır alabildim
ben sipariş izleme sayfasındaki ,Depo Sevkiyat Görev Kodu' nu bir kez kullanarak
ürün tanım hücrelerindeki bilgiler haric diğerlerini birer kez, ( telefon 1, telefon 2, adres vs.) ürün tanımınıda aynı depo Sevkiyat Görev Kodu ile ilişkilendirilmiş kaçtane tanımı varsa hepsini ayrı ayrı girmek istiyorum

A19'a uygulanacak formülü yukarıdaki cevapta düzelttim tekrar deneyiniz.

Yukarıda verdiğim formülü A19'a ve gerekli harf değişikliklerini yaparak B19, C19' uyguladıktan sonra aşağı doğru yeteri kadar kopyalayıp, C11 hücresindeki "Depo Sevkiyat Görev Kodu" bilgisini değiştirerek sonuçları kontrol ediniz.

Ellerinize sağlık, birşey daha kaldı sadece,
Depo Sevkiyat Görev Kodu ile eşleşen birden fazla ürün tanımı var
o eşleşen ürün tanımlarının hepsini nasıl getirmemiz gerekiyor ?

teşekkürler

Alternatif formül (İNDİS kullanılarak) A19 için uygulayıp sağa doğru ve aşağı doğru çoğaltabilirsiniz
Kod:
=EĞER(EĞER(SATIRSAY($A$18:A18)>EĞERSAY('SIPARIS IZLEME'!$C$4:$C$175;$C$11);"";SATIRSAY($A$18:A18))="";"";İNDİS('SIPARIS IZLEME'!$A$4:$V$175;KAÇINCI($C$11;'SIPARIS IZLEME'!$C$4:$C$175;0)+SATIRSAY(A$19:A19)-1;[COLOR="Red"]A$16[/COLOR]))
Formüldeki A$16 değeri hangi hücreye hangi (ana tablonuzdaki kaçıncı sütun bilgisinin nereye geleceğini bilemediğim için 18'inci satıra sütun numaralarını yazdığım için kullanıldı, siz kendi ihtiyacınıza göre A sütunundan itibaren kaçıncı sütundaki bilgi gelecekse A$16 yerine o sayıyı yazmalısınız) .
C11 deki kodu değiştirerek deneyiniz.

Sayfa1 ve SİPARİŞ İZLEME sayfalarındaki sütun başlıkları tam olarak aynı olsa daha kolay anlaşılırdı aslında.
Verdiğim hangi formülü uyguluyorsanız aşağı doğru sütun boyunca çoğaltırsanız tamamen tamamlanacaktır. Ayrıca örneğin J2 hücresi için =DÜŞEYARA($C$11;'SIPARIS IZLEME'!$C$4:$V$175;2;YANLIŞ) formülüyle tarih bilgisi getirilebilir. Siz diğer hücrelere bunu uyarlarsınız (ilk 11 satırdan bahsediyorum) bu formüldeki 2 sayısı ürün kodu sütunundan sonraki kaçıncı sütunda yer alan bilginin çağrılacağını belirliyor.

Son düzenleme:
Arkadaşım, rahmetli büyükannemin bir duası vardı,
Ellerin bol bol altın saysın ( lazcası daha güzel tabii)
aynı duayı senin içinde ediyorum şu an.
Yardımın için gerçekten çok teşekkür ederim.

Ellerinize sağlık, birşey daha kaldı sadece,
Depo Sevkiyat Görev Kodu ile eşleşen birden fazla ürün tanımı var
o eşleşen ürün tanımlarının hepsini nasıl getirmemiz gerekiyor ?
Eyvallah. 10 no'lu cevaptaki formül daha güzel bir formül bu formülü sağa ve aşağı doğru çoğaltırsanız aynı kodlu birden fazla ürün satırlarındaki bilgiler gelecektir ( 10 no'lu cevaptaki formülden sonra yazdığım uyarıyı dikkate almayı unutmayınız) .

Son düzenleme:
ÇÖZÜLDÜ

Ömer BARAN arkadaşıma teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri