• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sipariş Sevkiyat Eşleştirmesi

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Kolay gelsin herkese; Ekteki dosyada aldığım siparişleri ve akabinde yaptığım sevkiyatları karşılaştırmam gerekiyor. Sipariş numaralarına göre sevkiyatın yapılıp yapılmadığı konusunda uyarı alabiliyorum ancak sevkiyattaki adetlerin tam mı yoksa eksik mi gittiğine dair bir uyarıyı bir türlü alamadım. Bir çok değişkeni tarayıp ona göre uyarı vermesi gerek. Uyarı dediğimde renk değiştirsin istiyorum. Sevkiyat numaraları farklı satırlarda olacak muhtemelen. O sebepten her iki sayfanında "sevkiyat numarası" sütunlarını tarayıp eşleştirdikten sonra sevkiyat rakamları ile sipariş rakamlarını karşılaştıracak ve tutmayanları mesela kırmızı yapacak.. Anlatırken bile zorlandım nasıl yapılır artık bilemiyorum.

Ekli dosyalar

ÇÖZÜM

Bakın bakalım;
anladığım kadarı ile birşeyler yaptım.

Ekli dosyalar

catalinastrap dostum, öncelikle teşekkür ederim ancak şöyle bir handikap var. sevkiyatı yapılan adetler birinde eksik birinde fazla olup toplamı o şekilde eşitleyebilir. ve birim başına eksik yada fazla gittiğinde toplam eşit olduğu için bizi yanıltabilir. Bu sebepten sevk edilen ürünleri birim olarak tek tek kıyas yapmak durumunda kalıyoruz. Bu konuyla alakalı bir el atabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler..

Arkadaşlar konu günceldir, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..

İki cevap için de ayrı ayrı teşekkür ederim. Kemal bey'in ki satırlar yıl içerisinde aşağı doğru epey uzayacağından en azından bir shıt eksik ve az formül olduğundan daha kullanılır gibi. Ancak her ikisinde de sorun şu. "Sipariş Tamam" ya da "Sipariş Eksik" diye bize uyarı vermesi için hücreleri toplamış ve uymadığı durumlarda uyarsın demişiz. Handikap bu toplamlarda çıkmakta. Birim başına rakamlar farklı hücrelerde olup toplamın eşitliğini sağlaya bilir. Yani bir üründen 50 birim sipariş 100 birim sevkiyat olmuş, bir diğerinden 100 birim sipariş 50 birim sevkiyat olmuş olabilir. Ancak eşitlik sağladığı için hatalı bir sonuç verir bize. Bur durumda yapmak istediğim (Kemal Bey'in hazırladığına göre) E3 hücresine direk c3>0 ile başlayıp j3=ise k3; l3=ise m3; n3=ise o3... "sipariş tamam" yaz gibi sıralı bir formül yazmam gerek. Yardımlarınızı bekliyorum

merhaba,
ek dosyaya bakınız.
İnşaallah istediğiniz gibi olmuştur.
Not:Dosyanıza işinize yarar diye kapatıldığında yedek alan bir kod koydum.
Çalışma kitabınızı Bilgisayarınızın D Bölümüne YEDEKLER adında dosya açıp içerisinde saklar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
çok teşekkür ettim hepinize. emeklerinize sağlık, mesele hallolmuştur..

Geri