• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sipariş girişi

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2008
arkadaşlar ekli dosyada ihtiyacımı anlattım. siparişi girebiliyorum fakat her yeni sipariş gireceğim zaman eskileri siliniyo toplam siparişte alt alta ilave olmasını istiyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

kardeşim çok teşekkür ederim. yazdığın kodlar ufkumu açtı fakat bir sorum daha lacak bu kodlarda değişiklikler yapıcam yani bunu esas tabloma uygulayacam. bu tarzda birkaç kod girmem gerekebilir. bu kodların yazım şeklini nerden bulabilirim. az çok progralama bilgim var. c++ yazabiliyorum. yani mantığını biliyorum fakat hiç visual yazmadım. bunun bildiğin bir eğitimi varmıdır.

birde bu açılır listeyi nasıl yaptığınıda bildirirsen çok sevinirim. şimdiden eline koluna sağlık. Allah klavyene zeval vermesin :D

birde bu açılır listeyi nasıl yaptığınıda bildirirsen çok sevinirim. şimdiden eline koluna sağlık. Allah klavyene zeval vermesin :D

Merhaba;
Kısaca açıklamaya çalışayım:
1-Dosyayı açın. Klavyeden ALT+F11 tuşlarına basın. (şimdi vba sayfasındasınız.)
Modül1 e çift tıklayın (burda 2 adet makro var)
Sub tabloyu_temizle_sipariş() makrosu sayfayı temizliyor.
Yani ;
Range("B2:C3").Select
ile aralık seçiliyor.
Selection.ClearContents
ile seçilen aralık siliniyor.
end sub satırına kadar bu işlem yapılmış oluyor.
Hemen altında;
Sub yazdır() makrosu var.
Aktif sayfada yazdırma alanını 1 adet varsayılan yazıcıya gönderiyor.

Sayfa1 yani sipariş giriş sayfasında Sub aktarr() makrosu mevcut.
set s1 ile veri alınacak sayfa , set s2 ile gönderilecek sayfa belirleniyor.
i değişkeni 5 den 50 ye kadar döndürülüyor.
If s1.Cells(i, 1) <> "" Then
eğer sipariş giriş sayfası (i değişkeni yani ilk döngüde 5) 5. satır ve 1. sütun kesişeni boş değilse;
aşağıdaki işlemler yapılıyor.
sonsatir = s2.Range("A65536").End(xlUp).Row + 1
ile toplam sipariş sayfasında A sütununda son dolu satır bulunup 1 eklenerek doludan sonraki ilk boş satır no'su tespit ediliyor.
s2.Cells(sonsatir, 1) = s1.Cells(2, "b")
ile toplam sipariş sayfası sonsatir değeri satır ve 1. sütuna sipariş giriş sayfası 2. satır ve b sütun değeri atanıyor (yazdırılıyor)
Diğer satırlarda aynı mantıkla işlem yapıyor. (bazı satırlarda sütun değeri için "b" yada 2 yazıyor. bunun ikiside aynı anlama gelir yani 2. sütun.

Açılır listeye gelince;
açılır listeler doğrudan alanı kendi sayfasından alır.
bunu aşmak için ;
ürün kodları sayfasında A1 hücresinde;
="ürün_kodları!a3:a"&BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(A3:A300)
ile var olan veri kadar bir alan adresi belirlendi ve bu hücre "ürün_kodları " adı ile adlandırıldı.
Daha sonra hangi sayfada açılır liste uygulanacaksa o sayfada ve ilgi hücrede iken
veri>doğrulama sekmesinde açılan pencerede izin verilen kısmını liste olararak seçip;
kaynak kısmına;
=DOLAYLI(ürün_kodları)
formülünü uygulayın.

Umarım açıklayıcı olmuştur.
Not: Bu açıklamalar excel 2003'e göre yapılmıştır.
Ayrıca daha geniş açıklamalara sitede arama yaparak ulaşabilirsiniz.
İyi çalışmalar.

çok teşekkür ederim. kodlar makrolara yeni başladım zaman zaman rahatsız ederim

saygılarımla

bir eksik daha

şimdi gönderdiğiniz kodları kullanarak kendi kodlarıma uyguladım. fakat şöyle bir sıkıntı çıktı biz bu dosyaya 5 farklı bilgisayardan giriş yapacaz. server üzerinde bir çalışma sayfasına bi data base gibi bi kitap oluştursak, sonra herkesin girdiği siparişi bu dosyaya eklense bu mümkünmüdür. yani kayıtlar bağımsız bir server üzerinde bağımsız bir dosyada olsa, her bilgisayara hazırladığımız makroyu ayrı ayrı kaydetsek ve her bilgisayardan ayrı ayrı girişler yapılabilir mi? bu diziden yola çıkıkarak basit bir sipariş takip ve stok takip programı hazırlıyorum.

Geri