• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sipariş bekleyen-rezervler-sevkte bekleyenleri çakıştıröa

USerkan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010, Türkçe
merhabalar,
bir konu da yardımlarınıza ihtiyacım var. ,Elimde bazı firmalara ait siparişler mevcut. Başka bir yerde de siparişlerde bulunan ürünlere ait rezerv ve sevkte bekleyen ürünler mevcut. Bir üründen birden fazla firmaya ait sipariş, rezerv ve sevkte bekleyen ürünler bulunabilir
Yapmak istediğim şey açık siparişlere ait bekleyen ürünlerin, kimlerde rezervde olduğu ve ne kadar olduğunu bulmak. aynı işlemi sevkte bekleyen ve açık siparişi bulunan ürünler içinde yapmak istiyorum.
yol gösterebilirseniz çok sevinirim.

saygılarımla.

Ekli dosyalar

Merhaba.

Örnek belgenizin yapısını/içeriğini/iş-işlem akışını siz biliyorsunuz ancak, belgenizi ilk kez görecek kişi bunları bilmiyor.

Belgedeki, AÇIK, SEVK ve REZERV sayfalarındaki ortak noktayı yani ARAMA KRİTERİni net olarak belirtmeniz gerekir.

Hangi sütundaki hangi veriden hareket edilecek, neye bakarak arama/sayma/toplama/karşılaştırma işlemi yapılacak bu net değil sanırım.

Sorunuzu, yapılmasını istediğiniz işlem ile igili olarak örneklendirmeniz ve bu sırada olabilecek muhtemel sonuç seçeneklerine göre
yapılacak işlemi daha net ifade etmelisiniz bence.

Ayrıca bu açıklamalara göre birkaç (durumları farklı olacak şekilde) örnek işlemi manuel yapıp, olması gereken konumlarına,
olması gereken sonuçları elle yazarak bu sonuçlara nasıl ulaştığınızı sayfaya ekleyeceğiniz metin kutularına yazılmış açıklamalar olacak şekilde
örnek belgenizi yenilemenizde yarar var sanırım.
.

apmak istediğim şey açık siparişlere ait bekleyen ürünlerin, kimlerde rezervde olduğu ve ne kadar olduğunu bulmak. aynı işlemi sevkte bekleyen ve açık siparişi bulunan ürünler içinde yapmak istiyorum.

Oldukça büyük bir tablo ..Bu satırınıza bakarsak , saymakla ilgili çözüm bekliyorsunuz .

Basit çözüm olarak , en üstte bir satır boşluk verip o satırdaki her bir hücrede sütunda dolu hücreler için =ALTTOPLAM fonksiyonu hazırlamak , daha sonra da ikinci satıra düşen sütun başlıklarına filtre koymak. En solda 1 tane hazırlayın, daha sonra sağ altköşesinden tutup tablonun sağına kadar çekin, otomatik yapılanır.

Bu şekilde sağa doğru neyi kademeli olarak süzerseniz süzün , sütunda kalan dolu hücrenin sayısını verecektir.

Bunu bütün sayfalarda uygulayabilirsiniz. Açık siparişler sayfasında 1ci satırda bu fonksiyon örnek olarak hazırlanmış dosya ektedir. Bu şekilde bütün sayfalarda filtreler ile inceleyebileceğinizi sanıyorum.

Tam olarak beklediğiniz ; bir yeni sonuç sayfası değil ise bu yol işinizi görebilir. Kod ya da userform ile de erişilecek sonucun yaklaşık bu olabileceğini ama bunun da başlıbaşına program yazmak olacağını düşünüyorum.

Ya da ben ulaşmak istediğiniz son amacı anlamadım ..Ya da amacınız net değil .

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri