• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sipariş alma ile kargoya verme arası süre nasıl hesaplanır?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - İngilizce
Excel 2010 - Türkçe
Merhaba sipariş bekleme saati için bir formüle ihtiyacım var.
EĞER + VE formüllerini birleştirmek istedimse de başarılı olamadım.

A sütununda "01.12.2015 14:34:21" şeklinde gg.aa.yyyy ss:dd:nn formatında giriş saatleri var, B sütununda aynı formatta çıkış saatleri var.
Mesai saatinin (8:30 12:30) - (13:30 17:00) olduğu varsayımıyla;
C sütununda siparişin sisteme girişinden depodan çıkışına kadar olan bekleme süresini göstermek istiyorum.
Belirttiğim mesai saatleri dışındaki girişleri mesai saatinde gelmiş gibi uyarlamak istiyorum.
"Asıl yapmak istediğim; giriş saatlerini mesai saatlerine / haftasonuna / bayram vs. tatil günlerine göre düzenlemek."

Şartlar;

-8.30 öncesi gelen 8.30 öncesi çıkmışsa giriş saati olarak çıkış saati yazılır.
-12.30 / 13.30 arası gelen -12.30 / 13.30 arası çıkmışsa giriş saati olarak çıkış saati yazılır.(Personel mesai saati dışında çalıştığı için müşteriye bekleme yazmıyoruz)
-8.30 ve öncesi gelen 8.30 sonrası çıkmışsa giriş saati 8.30 sayılır.
-8.30 sonrası gelen aynı gün 23.59'a kadar çıkmışsa giriş saati değişmez. (12.30'dan önce gelip 13.30'dan sonra çıkmışsa öğle molası olan 1 saat giriş saatine eklenir / ya da bekleme saatinden 1 saat düşülür)
-12.30 / 13.30 arası gelen 13.30 sonrası çıkmışsa giriş saati 13.30 sayılır.

-17.00 sonrası gelen en az ertesi gün çıkmışsa, giriş saati ertesi gün 8.30 sayılır (ertesi gün 8.30 'dan önce çıkmışsa giriş saati çıkış saati ile aynı an sayılır).
-cuma 17:00'den sonra gelen 17:00'den sonra çıkmamışsa giriş tarihi ve saati pazartesi 08:30 olur.
-Bayram tatilleri de haftasonu gibi sayılır.
Son olarak;
Aynı gün içinde ve 1 gün sonra bitenleri saat cinsinden (07:20:45 formatında) göstermek, daha uzun süredekileri ise mesai saati hesabı yapmadan gün cinsinden ( 2 gün, 34 gün gibi) göstermek istiyorum.

çok uzun oldu ama umarım bir fikir verebilirsiniz.
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Uzun bir soru sordum sanırım,

kısaca hangi yolu izlemem gerektiği hakkında bir yorumda bulunabilir misiniz,

teşekkürler.

Merhaba.
Bu tür soruların örnek bir dosya ile desteklenmesinde yarar var.
ALTIN ÜYELİK olmadığına göre; örnek belgenizi burası gibi bir paylaşım sitesine yükleyip, oradan alacağınız erişim bağlantısını burada paylaşırsanız daha çabuk ve net cevap alacağınızı düşünüyorum.

Tekrar merhaba,
Ömer Bey yardımınız için teşekkürler, uygulamaları çok iyi bilmediğim için sizlere de zaman kaybettirmiş oluyorum.

linkteki dosyayı inceleyebilecek arkadaş varsa çok memnun olacağım.
şimdiden çok teşekkürler.

http://dosya.web.tr/N2We6K

saygılar,

Merhaba.
Tablonuz sağa doğru ne kadar devam edecek bilemiyorum ama mevcut haline göre U sütununa kadarki kısmı kapsamak üzere aşağıdaki formülü K24 hücresine uygulaydıktan sonra aşağı doğru kopyalayın.
Kod:
=ETOPLA($J$4:$J$21;J24;K4:K21)+ETOPLA($L$4:$L$21;J24;M4:M21)+ETOPLA($N$4:$N$21;J24;O4:O21)+ETOPLA($P$4:$P$21;J24;Q4:Q21)++ETOPLA($R$4:$R$21;J24;S4:S21)+ETOPLA($T$4:$T$21;J24;U4:U21)

merhaba Ömer Bey,
öncelikle ilginize çok teşekkür ederim,

sanırım bir yeri yanlış ifade ettim;
tekrar kısaca ifade edeyim, A ve B sütunlarındaki verilere kullanarak G ve H sütunlarını oluşturmak istiyorum. oluşturma şartlarımı ilk mesajımda belirttim.
diğer sütunları yardımcı olması fikir vermesi için koymuştum.
burada 26 adet örnek kayıt var, istediğim tüm şartlara göre örnek kayıtlar.
A / B / G / H sütunları aşağıda doğru devam edecek.

teşekkürler.

Tekrar merhaba. Biraz bilgisayar başında değildim, yine kalkmam gerek. Ama hakikaten anlamakta güçlük çekmekteyim, örneğin G4, H4 ve G9, H9 hücrelerine hangi değerlerin gelmesi lazım acaba?

G4 hücresi 01.06 olacak, H4 08:56:18 olacak, (8.30 sonrası 8.30 sonrası bittiği için)
G9 ve H9 da değişmeyecek, G9 hücresi 01.06 olacak, H9 Hücresi 16:18:21 olacak.

ancak burada asıl değişmesi gereken;H3 ( 08:30:00 olmalı), H6 (13:30:00 olmalı), H19 (08:30:00 olmalı), H23 (08.06 tarihinde 08:30:00 olmalı) H25 (20.07 tarihinde 08:30: olmalı)

Merhaba.
İlk mesajınızı belgeniz önümde açıkken okuyorum ve yine bir şey anlayamadım.
İlk mesajınızda; hücrede tarih ve saat bilgisi olduğunu söylüyorsunuz, saatler farklı GÜNlerde ise diye açıklama yazıyorsunuz ancak E ve F sütunlarında sadece saat var.
Bence örnek belgenizi bir kez daha gözden geçirin ve sağ taraftaki gereksiz verileri silin, sonuçları hesaplama olmadah elle yazın ve yazdığınız her sonucun karşısına bunu nasıl bulduğunuzun açıklamasını yazın ki formül oluşturabileyim.
Ben örneğin sıra numarası 3 olan 5'inci satırdaki giriş saatini hesaplamada 13:30 olarak dikkate alınması gerektiğini (çünkü giriş saati 12:30-13:30 arasında ve çıkış saati de 13:30'dan sonra) ve çıkartma işlemi sonucunda da (13:30-13:38=00:08) olarak buluyorum, doğru mudur?
Bunun gibi açıklar mısınız?

Merhaba Ömer Bey,
sabrınıza ve ilginize çok çok teşekkürler,

dosyayı güncelledim, giriş saati, çıkış saati, olması gereken giriş saati ve sebebi olarak 4 sütun üzerinde toplam 10 adet alternatif gösterdim.

sözel olarak şöyle ifade edeyim;
diyelim ki İnternet üzerinden satış yaptığınız bir şirketiniz var, günün her saati satış oluyor, ancak siz bunları mesai saatleri içinde kargoya veriyorsunuz.
kargoya geç verildiği konusunda müşteri şikayetleri var ve siz de kendinizi savunmak için giriş saatlerini mesai saatlerine göre uyarlamak istiyorsunuz.
Örneğin, cuma akşam 17:00:00 sonrası ve haftasonu alınan siparişleri bir sonraki iş günü mesai başlangıcında işleme alabileceğiniz için siparişin gelme saatini mesai başlangıcı olan 08:30:00 olarak göstermelisiniz ki; alında siparişler beklemiyor diyebilmeliyiz.
tabi buna ek olarak personel o gün işe erken gelip mesai başlamadan kargoya da verebilir, bunları da göz önünde bulundurmak lazım.
bu açıklama umarım işinize yarar :)

http://dosya.web.tr/N2WB4K

Merhabalar.
Ekteki dosyayı inceleyiniz.

Daha sade formül oluşturulabilirdi sanırım ama, parça parça formül oluşturunca bu şekilde kaldı.

Dosyaya buradan ulaşabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Ömer Bey,

çok çok teşekkür ederim, gerçekten harika olmuş, fazlasıyla...
ellerinize emeğinize sağlık

Geri