• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sınav istatistik

değerli hocalarım, excelde bir sınav değerlendirmesi yapmak istiyorum, forumdan faydalanarak belli bir yere kadar geldim. ancak yine bir yerlerde takıldım. çalışma dosyamı ekte yayınlıyorum. yardım edersiniz çok sevinirim. yardımcı olacak hocalarımdan özellikle rica formül yardımıdır.

Ekli dosyalar

öncelikle teşekkür ederim yanıt verdiğiniz için.hocam ben 2003 kullanıyorum. bu yüzden yazdığınız formül çalışmıyor. (_xlfn.COUNTIFS) çalışmanın içerisinde bir modül yapmıştım. bu modüldeki kodlar ile ist1 sayfasındaki istatistikleri alıyorum. çok özür dileyerek ilk mesajımdaki bir yeri düzeltmek istiyorum. formül yazmışım halbuki kod yardımı ile nasıl yapılabilir yazmalıydım.

. . .

Kafam karıştı...

Sorular sayfasıda mı makro ile yapılacak.

ist1 sayfası istatislik için kodlar;
Kod:
Sub kod()

Sheets("ist1").Select
    s1 = "sorular!C2:C961"
    d = "sorular!G2:G961"
    For i = 7 To Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
        Cells(i, "C") = Evaluate("SUMPRODUCT((" & s1 & "=A" & i & ")*(" & d & "= TRUE))")
        Cells(i, "D") = Evaluate("SUMPRODUCT((" & s1 & "=A" & i & ")*(" & d & "= false))")
        Cells(i, "E") = Evaluate("SUMPRODUCT((" & s1 & "=A" & i & ")*(" & d & "=""""))")
    Next i

End Sub

. . .

hocam çok teşekkür ederim, yazdığınız kod tam da istediğim gibi çalıştı. sizden ufak bir ricam daha var bu veya benzeri bir kod ile sorular sayfasındaki "düzey" diye bir sütun var (E sütunu) bu sütunda orta kolay ve zor diye ilgili satırdaki konuyu nitelendiriyorum. istiyorum ki bu sütunda ki bilgileri de aynı şekilde ist1 sayfasında ki rapora yansıtabilelim. kod üzerinde çeşitli denemeler yaptım ancak başaramadım. yardım ederseniz sevinirim.

. . .

Bir kaç satırda işlem sonucunu gösterirseniz ve kolay/zor/orta hesaplama mantığını söylerseniz yapabiliriz.

Şu şekilde mi olması gerekiyor;
Örneğin 144 tane TAM SAYILAR var.
Kolay:23 / Orta: 1 / Zor: 120
sonuc Zor mu olması gerekiyor...

. . .

evet hocam bu şekilde. bunu örneğin ist1 sayfasındaki I7 , J7, K7 Sütunlarına yansıtabiliriz.

. . .

Kod:
Sub kod()

Sheets("ist1").Select
    s1 = "sorular!C2:C961"
    d = "sorular!G2:G961"
    e = "sorular!E2:E961"
    For i = 7 To Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
        Cells(i, "C") = Evaluate("SUMPRODUCT((" & s1 & "=A" & i & ")*(" & d & "= TRUE))")
        Cells(i, "D") = Evaluate("SUMPRODUCT((" & s1 & "=A" & i & ")*(" & d & "= false))")
        Cells(i, "E") = Evaluate("SUMPRODUCT((" & s1 & "=A" & i & ")*(" & d & "=""""))")
        Cells(i, "I") = Evaluate("SUMPRODUCT((" & s1 & "=A" & i & ")*(" & e & "=""ZOR""))")
        Cells(i, "J") = Evaluate("SUMPRODUCT((" & s1 & "=A" & i & ")*(" & e & "=""ORTA""))")
        Cells(i, "K") = Evaluate("SUMPRODUCT((" & s1 & "=A" & i & ")*(" & e & "=""KOLAY""))")
    Next i

End Sub

. . .

hocam çok teşekkürler. o kadar da denedim tırnak işaretlerini unutmuşum meğer. çok saolun denizli yazıyor sayfanızda ben de Denizlideyim, uygun bir zamanınız olursa beklerim.

Geri