• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sınav Analizi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mTp...
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Merhabalar,
Ekteki dosyada açıklamasını yaptığım üzere bir öğrenciyi okul numarasından aratıp bir sınavdaki doğru ve yanlış cevaplarıyla boşlarını analizin yapılacağı sayfaya çekmek istiyorum. Şartlı veri çekmeyle ilgili başlıklara baktım ama bir türlü işime yarayacak bir şey bulup kendime uyarlayamadım. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
http://dosya.co/lum18960iom3/Yeni_Çalışma1.xls.html

Son düzenleme:
Hoca'm,
İletinizdeki konu ile ilgili bilgim olmadığından yardımcı olamayacağım AMA işinize yarayacağı zannıyla daha önce bir yerden edindiğim bir dosya ekliyorum.

Bazı önerilerim var, dikkate alırsanız.

Öncelikle ben de bugünlerde yoğun bir şekilde bir sınav analizi hazırlığı içerisindeyim. Epeyce de mesafe katettim. Klasik ve çoktan seçmeli sınavlara göre hazırlıyorum fakat çoktan seçmeli sınavlarda yapılabilen madde analizlerine zorunlu olarak yer veremedim(Madde Güçlük İndeksi, Madde Ayırıcılık Gücü İndeksi).

1. Analiziniz çoktan seçmeli sınavlara göre hazırlanmış. Analiz sayfanızı daha da zenginleştirip sınavın geneline ve maddelere göre analizler yaptırabilirsiniz.
Örnek: http://odsgm.meb.gov.tr/test/analizler/
linkteki ortak sınav bilgilerinde açıklamalar var.
Ayrıca http://www.pegem.net/kitabevi/117632-Egitimde-Olcme-ve-Degerlendirme-kitabi.aspx
kitapta konu ile ilgili analize konabilecek istatistiksel verilere de bakın derim.

2. Analizi arkalı önlü iki sayfa şeklinde düşünüp birinci sayfada yukarıda bahsettiğim konuları ve bir grafik; ikinci sayfada sizin yaptığınıza eklenecek olan 1,2,3,4,5,6. sınav puanı bilgilerini kapsayan sütunlarla ortaya güzel bir analiz çıkarılabilir.
Umarım açıklamaları küstahlık olarak algılamazsınız. Amacım -konuyla ilgili olduğumdan- analizinizin zenginleşmesi.

DOSYA EKTE

erol sınav analiz.xls - 2.6 MB

Hoca'm,
İletinizdeki konu ile ilgili bilgim olmadığından yardımcı olamayacağım AMA işinize yarayacağı zannıyla daha önce bir yerden edindiğim bir dosya ekliyorum.

Bazı önerilerim var, dikkate alırsanız.

Öncelikle ben de bugünlerde yoğun bir şekilde bir sınav analizi hazırlığı içerisindeyim. Epeyce de mesafe katettim. Klasik ve çoktan seçmeli sınavlara göre hazırlıyorum fakat çoktan seçmeli sınavlarda yapılabilen madde analizlerine zorunlu olarak yer veremedim(Madde Güçlük İndeksi, Madde Ayırıcılık Gücü İndeksi).

1. Analiziniz çoktan seçmeli sınavlara göre hazırlanmış. Analiz sayfanızı daha da zenginleştirip sınavın geneline ve maddelere göre analizler yaptırabilirsiniz.
Örnek: http://odsgm.meb.gov.tr/test/analizler/
linkteki ortak sınav bilgilerinde açıklamalar var.
Ayrıca http://www.pegem.net/kitabevi/117632-Egitimde-Olcme-ve-Degerlendirme-kitabi.aspx
kitapta konu ile ilgili analize konabilecek istatistiksel verilere de bakın derim.

2. Analizi arkalı önlü iki sayfa şeklinde düşünüp birinci sayfada yukarıda bahsettiğim konuları ve bir grafik; ikinci sayfada sizin yaptığınıza eklenecek olan 1,2,3,4,5,6. sınav puanı bilgilerini kapsayan sütunlarla ortaya güzel bir analiz çıkarılabilir.
Umarım açıklamaları küstahlık olarak algılamazsınız. Amacım -konuyla ilgili olduğumdan- analizinizin zenginleşmesi.

DOSYA EKTE

erol sınav analiz.xls - 2.6 MB
Teşekkür ederim Hocam. İnceleyeceğim gönderdiğiniz linkleri.Dosyanızı indiremedim bu arada...

Linke tıklayınca
"Dosyayı indir" yazan yerin altında bir resim var.
Resmin altında bir tane daha "Dosyayı indir" yazan yer var.
ORAYA ÇİFT TIKLAYIP BİRKAÇ SANİYE BEKLEYİN.

İSTERSENİZ E POSTA ATAYIM

Uzantı ekleme falan çıkıyor Hocam, defalardır deniyorum.

Örnek analiz ararken buna rastladım Hocam. Ancak benim için kullanışlı değil. Bir kere optik okuyucumuz yok; köy okuluyuz. Alayım desem ek bir masrafı karşılayabilecek bir ücret kazanmıyorum ve optik üretebilecek imkanımız da yok.

Örnek analiz ararken buna rastladım Hocam. Ancak benim için kullanışlı değil. Bir kere optik okuyucumuz yok; köy okuluyuz. Alayım desem ek bir masrafı karşılayabilecek bir ücret kazanmıyorum ve optik üretebilecek imkanımız da yok.

merhaba okulunuzda otomatik beslemeli yazıcınız varsa testmaker programıyla çok güzel bir şekilde optiklerinizi okursunuz. tek sıkıntı ücretsiz sürümde 10 öğrenciye kadar okuyor. içindee optik form şablonları hazır. kendi okulunuza uygun bir şekilde düzenlemeniz yeterli olacaktır. sonra yazıcıdan okulunuzun logosunun vs. bulunduğu optiğinizi yazdırmanız yeterli. ben 2 senede fazladır özel derslerimde kullanıyorum. yaptığım sınavların optiklerini okuldaki otomatik beslemeli tarayıcıda jpeg formatına çeviriyorum. evde geldiğimde programa okutuyorum. kayıpsız okuyor. ayrıca konularını girerseniz sınav analizi yada birden çok sınav için karşılaştırma tablosu hazırlayabiliyorsunuz.

Merhabalar,
Öncelikle ilgileriniz için teşekkür ederim ederim.

Ömer Hocam çözümünüz için teşekkür ederim. Yalnız şöyle bir sorun var: analiz sayfasında doğru,yanlış ve boş diye işlenen hücreler hata veriyor.

Savaş_145 Hocam, inceleyeceğim bahsettiğiniz programı. teşekkür ederim.

Tekrar denedim. Bende herhangi bir hata vermedi.
1 nolu öğrencinin 11 ve 21 cevaplarında "B" ibaresi var. Tabloda da hata göremedim. Siz tam olarak nasıl bir hata aldınız.

Hatalı dosyayı bu haliyle ekler misiniz.

S.a. Günaydın.
Öncelikle elinize sağlık hocam, inceledim dosyayı.
Sınıf listesinin getirilmesiyle ilgili problem giderilmiş; doğru çalışıyor sınıfı değiştirdikten sonra. Ancak sınıf değişince cevap anahtarları hata veriyor. Basv hatası çıkıyor. Ben 7-A' yı seçtim denemek için. O sınıfa ait deneme amaçlı bir satır veri vardı "Ö.S.Verileri" sayfasında. O bir satırın üzerinde işlem yapması gerekiyor ama hata veriyor.
Türkçe Excel 2003 kullanıyorum.

Geri