• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sınav analiz veri aktarımı

Hakan ERDOST

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe (Ev)
Excel 2013 Türkçe (Okul)
Herkese günaydın.Veri aktarımı ile ilgili bir isteiğim var gerkli çalışma kitapları ve açıklama ekte.İlgililenecek arkdaşlar şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Yok mu akrakdaşlar buna bir çare.

tam olarak ne yapmak istiyorsunuz ben açıklama göremedim de.

matveri.xlsx dosyasını xls olarak upload ederseniz daha çok kişi bakmaya fırsat bulacaktır.

açıklamalar klasördeki açıklama text dosyasında var.matveri ekte

Ekli dosyalar

Analizleri yarın vermemiz lazım arkadaşlar.Hoş bize ne ya diyebilirsiniz.

MATVERİ ÇALIŞMA KİTABINDAKİ
A,B,C,D,I VE J SÜTUNLARINI
MATANLİZ ÇALIŞMA KİTABINDAKİ
A,B,C,D,F VE G SÜTUNLARINA BİR BUTON İLE AKTARMAK İSTİYORUM
SÜTUN EŞLELTİRMELERİ(AKTARIMI);
MAT VERİ MAT ANALİZ
A A
B B
C C
D D
I F
J G
ŞEKLİNDE OLACAK
Bu mümkün değil mi arkadaşlar.
Her iki çalışma kitabı da aynı klasörde olacak.matveri kapalı olacak.

sizin işiniz bir hayli hem zahmetli hemde eksik bilgiler var MATANLİZ ÇALIŞMA kitabı örneği yok bu durumda size yardım edecekler nasıl yardım etsin

anladığım kadarı ile yapmaya çalıştım ekli dosyada düğmeye tıkla ve kopyalıyacağın sutünları seç ve aktar düğmesine tıkla buradan açılan pencereden kapyalanacak dosyayı seç ve tamam düğmesine tıkla

Ekli dosyalar

İlginize teşekkürler.mat analiz 1.postta var ancak tekrar ekliyorum.Sorun şu ki; matverideki sütunların tamamını değil üstte açıkladığımsütunlarını alıyorum.Yani matverideki sütun ile matanaliz eşleştirmesi yapacak olursak;
A2:A3
B2:B3
C2: C3
D2: D3
I2: F3
J2:G 3,olacak.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
İlginize teşekkürler.mat analiz 1.postta var ancak tekrar ekliyorum.Sorun şu ki; matverideki sütunların tamamını değil üstte açıkladığımsütunlarını alıyorum.Yani matverideki sütun ile matanaliz eşleştirmesi yapacak olursak;
A2:A3
B2:B3
C2: C3
D2: D3
I2: F3
J2:G 3,olacak.

öncelikle kopyalanacak sayfada birleştirilmiş hücreler olmaması lazım sizin dosyanızda birleştirilmiş hücreler var.

ekli dosya daki komut düğmesine tıklayınız ve dosyanızı seçiniz.

Ekli dosyalar

Üstad yoruyorum belki ama iki dosyayıda ekledim kodlarınızı matematianalie uyarladım bir de veri dosyam var.onuda ekledim.Ancak ben verileri almayaı beceremedim.

Ekli dosyalar

MATVERİ ÇALIŞMA KİTABINDAKİ
A,B,C,D,I VE J SÜTUNLARINI
MATANLİZ ÇALIŞMA KİTABINDAKİ
A,B,C,D,F VE G SÜTUNLARINA BİR BUTON İLE AKTARMAK İSTİYORUM
SÜTUN EŞLELTİRMELERİ(AKTARIMI);
MAT VERİ MAT ANALİZ
A A
B B
C C
D D
I F
J G
ŞEKLİNDE OLACAK
Bu mümkün değil mi arkadaşlar.
Her iki çalışma kitabı da aynı klasörde olacak.matveri kapalı olacak.

7 nolu mesajınız yukarıdaki gibi buna göre MATVERİ.xls dosyasının A,B,C,D,I,J sutünları MATANALİZ.xls dasyanın A.B.C.D.F.G sutünlarına aktarıyor.tek yapacağınız işlem düğmeye tıklamak.

not dosyalar mutlaka yan yana olmalı ve kapyalanan ve kapyalanacak alanlarda hücreler birleştirilmiş olmamalı

Ekli dosyalar

7 nolu mesajınız yukarıdaki gibi buna göre MATVERİ.xls dosyasının A,B,C,D,I,J sutünları MATANALİZ.xls dasyanın A.B.C.D.F.G sutünlarına aktarıyor.tek yapacağınız işlem düğmeye tıklamak.

not dosyalar mutlaka yan yana olmalı ve kapyalanan ve kapyalanacak alanlarda hücreler birleştirilmiş olmamalı

Üstad çok özür dilerim.Ben ifade edememişim.Siz doğal oarak aktar ifadesinden analizi kapalı düşünüp veriden aktar kodu yazmışsınız.Ancak benim istediğim tam olarak bu ancak analiz açık olacak veri kapalı veri al dediğimde veriden aynı sütunları alacak.Özetle veriden veri aktarmayacağım analiz açıkken veriden sütun alacağım.Yanlış ifade için tekrar özür dilerim.Kolay gelsin.

Üstad çok özür dilerim.Ben ifade edememişim.Siz doğal oarak aktar ifadesinden analizi kapalı düşünüp veriden aktar kodu yazmışsınız.Ancak benim istediğim tam olarak bu ancak analiz açık olacak veri kapalı veri al dediğimde veriden aynı sütunları alacak.Özetle veriden veri aktarmayacağım analiz açıkken veriden sütun alacağım.Yanlış ifade için tekrar özür dilerim.Kolay gelsin.

ekli dosyaya bir bakınız.

Ekli dosyalar

Çok teşekkürler.

Geri