• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sınav analiz programım için

Excel Vers. ve Dili
office 356(macos)
Bilen için basit ama benim gibi excel cahilleri için büyük bir sorun olan şu veri tabanı isteğime bir bakıp yardımcı olabilirseniz minnettar olurum. İstediğimi örnek dosyada açıkladım ancak aşağıya aynen ekliyorum. Belki benim durumumda olanlara yardımcı olur.

Saygılarımla

B2:J41 hücrelerindeki verilerin tamamı formüllerle hesaplanıyor ya da formüllerle hücreye getiriliyor. Bunu belirttikten sonra istediğim şu: Sayfanın B2 hücresindeki ismi veri tabanının içinde arayacak, eğer isim veri tabanında yoksa ismi veri tabanına ekleyip C2:J2 hücrelerindeki verileri basamak sayısını koruyarak veri tabanına eklediği ismin sağındaki ilk boş sütundan itibaren yapıştıracak, eğer b2 hücresindeki isim veri tabanına daha önce eklenmiş ise bu defa sınav adına bakacak. Bu sınav adıyla veri tabanında yer alan öğrenciye kayıt yapılmışsa "sınav bilgilerini güncelleyeyim mi diye soracak" evet cevabı seçilirse güncelleme yapacak, hayır seçilirse öğrenci isminin sağında yer alan ilk boş sütuna gidip C2:J2 yi kopyalayacak; ÖĞRENCİNİN İSMİ VERİ TABANINDA VAR ANCAK BU SINAV ADIYLA KAYIT YOKSA BU DEFA C2:J2 HÜCRESİNDEKİ VERİLERİ İSMİN YER ALDIĞI SATIRDA YER ALAN İLK BOŞ HÜCREYE GİDİP YİNE BASAMAK SAYILARINI KORUYARAK YAPIŞTIRACAK.

Yukarıdaki bu işlem tamamlandıktan sonra B3 hücresindeki isim için yukarıda anlattığım basamakları tekrar edecek. Bu tekrar işlemi 40. öğrenciye kadar devam edecek. B2:J41 hücrelerindeki verilerin tamamı şu aşağıdakilere benzer formüllerle çok farklı sayfalardan çekiliyor. (=EĞER(M1="";"";M1) yada (=EĞER(B16="";"";EĞER($N$3=1;YUVARLA(DÜŞEYARA(Hesap!B16;'7.SINIF'!$A$5:$Q$44;17;YANLIŞ);3);YUVARLA(DÜŞEYARA(Hesap!B16;'8.SINIF'!$A$5:$Q$44;17;YANLIŞ);3))) getirildiği için 40 öğrencilik kısmın tamamı dolu olabileceği gibi sadece ilk 16 öğrencilik kısım da dolu olabilir.

Formüller şu şekilde işlem yapıyor. Ya istenen şarta uygun bir değer getiriyor, şarta uygun bir değer yoksa boş bırakıyor. Sonuç olarak şu şekide ayarlandı. Atıyorum B3 hücresine "Helin çağlar" değeri getirilmişse c3:j3 ün tamamına bir değer geliyor, b3 e şarta uygun bir değer bulunamamışsa b3 boş bırakılıyor. b3 boş olunca c3:j3 de boş oluyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Yardım edebilecek birisi yok mu? Bu bana gerçekten çok gerekli. Öğrencilerin daha önceki sınav verilerini bu şekilde bir yerde tutamazsam uğraştığım şeyin bir anlamı kalmıyor.

Ben de uzun zamandır internetten sınav analiz programı arıyordum.En sonunda bu siteye kadar geldim.Umarım size yardımcı olabilecek biri çıkar.Sizin vasıtanızla ben de bu programa ulaşmış olurum.

Merhaba,
Sorunuz zor değil. B2:J2 aralığı formüllerle geldiğini söylemişsiniz. Daha sonra bu hücrelere veri girişi yapılıyor diyorsunuz. Öğrenci ve sınav adını el ile mi gireceğiz?

Merhaba,
Sorunuz zor değil. B2:J2 aralığı formüllerle geldiğini söylemişsiniz. Daha sonra bu hücrelere veri girişi yapılıyor diyorsunuz. Öğrenci ve sınav adını el ile mi gireceğiz?

B2:J2 aralığına elle veri girilmiyor. Tamamı formüllerle geliyor. Eğer yeterince açık anlatamamışsam tekrar ifade etmeye gayret edeyim isterseniz.

Eğer önem sırasına göre maddeler iseniz ve dosyanıza yeterince veri eklerseniz.(isim,sınav,net) , bir de b2:j2 arasındaki formülleri yazarsanız daha hızlı çözüm bulunacaktır.

İlginiz için gerçekten teşekkürler. İlk mesajımı ve örnek dosyayı isteğiniz doğrultusunda güncellemeye gayret ettim. Üzerinde uğraştığım dosyayı yükleyemedim çünkü hem boyutu büyük, hem öyle bir karmaşa var ki içinden çıkması oldukça zor. Sadece ben biliyorum ne nerede. Ama yine olmayacak gibiyse elimdeki dosyayı da biraz düzenleyip farklı bir upload sitesine yükleyebilirim. Saygılarımla

Anladığım kadarıyla biraz birşeyler yaptım. Dosyayı inceleyiniz. Eksik olan yada olması gerekeni açıklayınız.

Ekli dosyalar

Anladığım kadarıyla biraz birşeyler yaptım. Dosyayı inceleyiniz. Eksik olan yada olması gerekeni açıklayınız.

Hocam elinize sağlık, ancak bazı şeyler yolunda değil. Aslında ben örnek dosyamı siz açıklama isteyince güncellemiştim. Siz ilk gönderdiğim üzerinde anladıklarınızı denemişsiniz. Ben sonraki dosyamda istediklerimi daha açık hale getirmeye gayret ettim. İsterseniz yeni dosya üzerinden devam edin.

Bunu belirtikten sonra bana gönderdiğiniz üzerindeki eksikliklere değineyim.

B2 hücresi değiştiğinde veri tabanının altına ekleme yapıyor, b2 hücresindeki isim veri tabanında varken bana "bilgi güncellensin mi" diye soruyor buraya kadar sorun yok. Ama güncellensin sorusuna cevap olarak evet dediğimde güncelleme yapmıyor. Bunu anlamak için mesela atıyorum c2 hücresindeki değeri değiştirip tekrar butona basıyorum güncelle diyorum ama veri tabanında güncelleme yapılıp değer değiştirilmiyor. "Bilgi güncellensin mi" sorusuna hayır dediğimde ise veri tabanında ismin karşısındaki son boş sütuna gidip c2:j2 yi kopyalaması gerekiyor; bunu da yapmıyor.

3. olarak J3 deki isim veri tabanında var ancak sınav ismi farklıysa yine veri tabanında bulduğu ismin sağına gidip ilk boş sütuna bu verileri kopyalaması gerekiyor, bunu da yapmıyor.

Sn demgüzar ne yapmak istediğinizi anladım. Dosyayı hazırlamaya çalıştım. İnceleyiniz. Hata varsa bakarım.

Ekli dosyalar

Sn demgüzar bir yerde hata yapıyorum. Ancak şuan kafam durdu ve haftanın vermiş olduğu yorgunluk var. Hafta sonu yapmaya çalışacağım. Size iyi çalışmalar...

Sn demgüzar ne yapmak istediğinizi anladım. Dosyayı hazırlamaya çalıştım. İnceleyiniz. Hata varsa bakarım.

Hocam bana ciddi bir zaman ayırınca merak ettim profil bilgilerinize de baktım, meslektaşmışız ve yaşıtız. Hakikaten çok teşekkür ederim. Tam istediğim şey olmuş. Tek kusur, öğrenci ismi veri tabanında var ancak sınav ismi farklı ise "Güncelleyeyim mi" diye sormasına gerek yok. Öğrenci ismi var olsa da sınav ismi farklı olduğu için onu yeni bir veri olarak öğrenci isminin sağındaki ilk boş sütuna direk yapıştırsın. Yani ben bu soruya hayır cevabını vermişim gibi hareket etsin.

Herhangi bir bölümde güncelleyeyim mi diye sorarken hangi öğrencinin güncelleneceğini de gösterebilir mi? Yani "...... adlı öğrencinin bilgileri güncellensin mi?" gibi

Sizden son isteğim ise şu:
Malum ben vb dilini bilmiyorum. Bu kodu kendi belgemde kullanacağım için uyarlama yapmam gerekiyor. Kodun içine ayrıntılı bir açıklama yaparsanız neyi değiştirirsem ne olur bilirim ve sizi bir daha rahatsız etmem.

Ayırdığınız zaman ve verdiğiniz emeğe sonsuz teşekkürlerimle.

Sy. Muokumus, nasıl teşekkür edebilirim bilmiyorum ama gerçekten çok minnettarım. Tam istediğim gibi olmuş. Eline sağlık. Hocam, senin branş bilgisayar mı? Eğer branşın bilgisayarsa normal ama değilse bu işin mantığını nasıl öğrendin. Varsa bir yolu söyle de ben de öğreneyim. Hakikaten çok istiyorum. Saygılarımla

Rica ederim. Belki cevabınıza daha güzel çözüm bulunabilir. Benim bildiklerimle bu kadar. Branşım, Fen ve Teknoloji. Excel ile bütün bildiklerimi bu sitede öğrendim. Ancak öğrendiklerim, bilmediklerimin yanında bir arpa boyunu geçmez sanırım.

Hocam bende uğraşıyorum ama formüllerin bir kaçını kullanmaktan ileri geçemedim. Sizi tebrik ederim.

Siz benim dosyayı biliyorsunuz. Herhangi boş bir hücreye sayfa1 B2 deki ismi veri tabanında arayacak ve ismi bulduktan sonra ismin sağındaki en son dolu sütundaki veriyi yazacak formülü nasıl yazarım.

Başka bir hücreye de sayfa1 B2 deki ismi veri tabanında arayacak ve ismi bulduktan sonra ismin sağındaki en son dolu sütundan 3 sütun önceki veriyi yazacak formülü nasıl yazarım.

indis,kaçıncı fonksiyonlarını kullanarak çözüme ulaşabilirsiniz.

=EĞER(İNDİS('Veri Tabanı'!$B$2:$Z$26;KAÇINCI($B$2;'Veri Tabanı'!$B$2:$B$26;0);SÜTUN(B1))="";"";İNDİS('Veri Tabanı'!$B$2:$Z$26;KAÇINCI($B$2;'Veri Tabanı'!$B$2:$B$26;0);SÜTUN(B1)))

formülü o kişiye ait sınav notlarını verir.

=İNDİS('Veri Tabanı'!B2:Z26;KAÇINCI(B2;'Veri Tabanı'!B2:B26;0);BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(DOLAYLI("'Veri Tabanı'!B"&KAÇINCI(B2;'Veri Tabanı'!B1:B100;0)&":Z"&KAÇINCI(B2;'Veri Tabanı'!B1:B100;0))))

son notu verir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri