• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sına sonucu aktarma

mest3651

Altın Üye
Merhaba. Arkadaşlar yapmak istediğimi dosyada anlatmaya çalıştım. şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Kayıt aşamasında mükerrer yada alan değişikliği sorununu aşmak için çift tıklama yöntemini daha uygun buldum.
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

çok saolun. sonuç kısmını dosyada anlattığım gibi ilgili hücrelere atması gerekiyor. teşekkür ederim.

Kaydet butonuna basınca ilgili hücrelere atmıyor mu?

Atıyor. Fakat bu listeyi ilgili birime teslim edeceğimden sonuçları Sayfa1 e atması gerekiyor. Fotmatı o şekilde istiyorlar.

Merhaba. Çok saol emeğin için. Aday ilk hakkında kaldığı zaman sonucu girmek isteiğimde kaçıncı hak olduğunu bilemiyorum. 150 ye yakın aday var. Anladığım kadarıyla bu makroda kaçıncı hakkıysa o hücreye çift tıklama gerekiyor.

Son düzenleme:
MERHABA. DOSYADA ANLATTIĞIMI ALLTAKİ MAKRAOYA UYGULAYABİLİRMİYİZ.

Sub getirr()
Application.ScreenUpdating = False
On Error Resume Next
Set s11 = ThisWorkbook.Worksheets("SINAV SONUCU")
Set s10 = ThisWorkbook.Worksheets("SAYFA1")
For i = 1 To s10.Range("X65536").End(xlUp).Row
For k = 1 To s11.Range("A65536").End(xlUp).Row
If s10.Cells(i, "X") = s11.Cells(k, 1) And s11.Cells(k, 3) > 69 Then
s10.Cells(i, "k") = s11.Cells(k, 3)
End If
Next k
Next i
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem TAMAM.", vbInformation
End Sub

Bu makroda 69 dan büyükse ilgili hücreye atıyor. Benim istediğim kaç aldıysa notu ilgili hücreye atması.

Koddaki "if" ve "End if" satırlarını silin, aradaki satır kalsın.

Yusuf Hocam ekteki dosyada uygulamak istiyorum. Bu kodla olurmu? Açıklamasını yaptım orda. Biraz karışık. saolun.

Merhaba;
Doğru anlamışsınız. Birçok nedenden dolayı böyle bir işlem (çift tıklama ile sınav no belirleme) yapmıştım.
Diyelim ki aday 1. sınava girdi başaramadı 2. sınava girmedi yani sınavı pas geçti. 3. sınava geldi ve girdi yine başaramadı (bu adayın son girdiği sınav 2. sınavı mı? yoksa 3. sınavı mı? (nasıl bileceksiniz? 4 sınav hakkı var diyorsunuz)
Bu nedenle kontrollü sınav sonucu yerleştirme daha mantıklı gelmişti.

Ama kaçıcı hakkı olursa olsun sıradan yerleşsin ve 4 sınav hakkını tamamlayabilsin diyorsanız;
Birde bu eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba. tam istediğim gibi. Çok Teşekkür ederim. Bişey daha ekleyebilirmiyiz. Not kısmı boş ise GİRMEDİ anlamına geliyor. eğer not kısmı boşsa SONUÇ kısmına GİRMEDİ yazdırabilirmiyiz. Sizi baya uğraştırdım. Hakkınızı helal edin. çok saolun.

Merhaba;
Benim denemelerimde bir sorun göremedim.
Tabloyu baştan kullanın.
1- Sayfa1 sayfasında S5 : AA65536 aralığını temizleyin.
2-işlem sayfasına geçin.
3-C1 hücresine bir tarih yazın.
4- işlem sayfasında T.C No'ların karşısında sonuç kısımlarına geçecek şekilde not , kalacak şekilde not ve bir-ikisini boş bırakarak kaydet butonuna basın.
5-Sayfa1 sayfasına geçin yazılan sonuçları kontrol edin (hatalı sonuç aktarması varsa belirtin ve dosyayı bu hatalı şekliyle buraya ekleyin)
6- 3,4,5. maddeyi 3 kez daha tekrarlayın.
Hata hangi aşamada oluyorsa hatalı dosyayı ekleyin.
İyi çalışmalar.

Merhaba;
Dosyada nasıl bir değişiklik yaptığınızı bilemiyorum ama verileri mest3651-sürücü kurs analiz-3 dosyasına yerleştirip çalıştırınca sorunsuz işlem yaptı.
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sonuç aktarma

Merhaba. Muygun hocam uğraştırıyorum sizi çok saolun. İşlem sayfasında sınav sonucunu atarken sayfa1 deki ilk tc nolu (36829994572) adayın sınav sonucunu İşlem sayfasındaki ilk adayın sonucunu atıyor. Normalde 67 atması gerekirken 73 atıyor. kayma oluyor sanırım.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Farklı bir yöntemle sonuca gitmeyi denedim. (Ama galiba Sayfa1 sayfasında bazı T.C.'ler yok. İşlem sayfasında D sütununda bulunan T.C.'lerin satır no'sunu yazdırdım.)
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sonuç aktarma

Muygun hocam çok saol. sayfa 1 de verileri say makrosu iptal olmuş. B,A2,A1 SAYFASINDA saydırmak için makro yapmışsınız ama doğru çalışmıyor. Çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Geri