• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Silenen satır numaralarının sıra numarası sabit kalsın

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Selam arkadaşlar,
bir tablo oluşturuyorum ve tablodaki hücreleri yukarıdan aşağı doğru numara ile sıralandırıyorum 1,2,3,4... gibi aradan bir satırı sildiğim zaman sıralamanın bozulmasını istemiyorum mesela 2 satırını sildiğim alttaki satır ikinin yerini alsın bu şekilde sıralamanın bozulmaması için ne yapabilirim...

biraz karışık oldu gibi geldi bana kısaca 1,2,3,4... sıralamasının bozulmasını istemiyorum...
yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkürler
:)

Silmeyi makro ilemi yoksa mouse ile seçerekmi siliyorsunuz.

Fonksiyonlarla şöyle bir çözüm öneriyorum. sıra nolarının A sütununda olduğunu düşünelim.

A1 hücresine; 1 (bir) yazın.

A2 hücresine; =BAÐ_DEÐ_DOLU_SAY($A$1:A1)+1 formülünü yazın. Ve bu formülü aşağı doğru mouse ile sürükleyerek çoğaltın.

Aradan değer sildiğinizde sıra nolar yeniden düzenlenecektir. Tek hatayı 1. satırı sildiğinizde yapar, onuda A1 hücresine tekrar 1 (bir) yazarak giderebilirsiniz.

Leventm çok büyüksün kardeş yine bir sorunumu çözmeme yardımcı oldun, çok çok teşekkürler , yaaa yakınlarda bir yerlerde oturuyorsanız size yemek ısmarlamak
isterim bunca yardımınıza bir vefa borcu olarak.....
teşekkürler :hihoho:

Rica ederim. Büyük olan ben değil forumdaki yardımlaşma duygusudur. Davetiniz için teşekkürler, bizlere sade bir teşekkür her zaman yeterlidir.

bu siteyi kuran ve bu sitede bilgi paylaşımında bulunan tüm arkadaşlara çok çok teşekkürler.
:mutlu: :dua2:

Geri