• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sil ve gönder

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ormann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sayın Evren Hocam tc numarasını userforma ekledim fakat bir türlü getiremedim.Verinin oraya nasıl getirildiğini anlatırsanız öğrenmiş olurum.ve Diğerlerinide uygulamaya çalışırım

Dosayanız ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

Hocam iyi güzel yapıyorsunuzda ben ancak hayret içerisinde kalıyorum.Nasıl kayıt sayfasından veri çektiğiniz izah edebilirmisiniz .nereden nereye bağlanıyo bir tarif etseniz diğer ekleyeceklerimi kendim yapmaya çalışırdım

Tarif edilecek bir şey yok.
Kodlar her şeyi tarif ediyor.
İnceleyip bir fikre sahip olabilirsiniz.
Eğer bu kodların ne yaptğını anlayamıyorsanız henüz program yapma aşamasında değilsiniz demektir.Program yapma aşamasına gelmiş bir kişi bu kodları anlamak durmundadır zaten.Bu yazdığım kodlarda absurb bir şeyde yok.Standart kodlar bunlar.
Merdivenleri birer basamak şeklinde çıkmanız lazım.3er,5er merdiven leri çıkarsanız hedefe varamazsınız.
Bakın bende vbnet öğreniyorum.
Kimseden kodları açıklamsını istemiyorum.
Takıldığım yer olursa sadece 1 satır bilemedim 2 satır kod yardımı istiyorum.
O kodu veriyorlar.Kimse açıklama yapmıyor.
ben alıyorum kodu inceliyorum.
Yapıyorumda.Ne olduğunu ne iş yaptığını anlıyorumda.
Ama sizin gibi olduğu gibi bir doyayı kimseye veripte al bana bunu yap demiyorum.
Kendim yapıyorum.
Takıldığım yerlerde sadece takıldığım yer için 1 satır ,bilemedin 2 satır kod yardımı alıyorum.
Bu konuyu 1 -2 mesaj öncesindede anlattım zaten.
Forumda bakıyorumda herkes bu negatif tutumu izliyor,görüyorumda.
Olduğu gibi program istiyorlar.
Ve biz öğrenemiyoruz diyorlar.
Yazılan tüm kodlar açıklansa bile o kişi yinede öğrenemez.
Çünkü incelemiyor.
kafa yormuyor.Ezbere gidiyor.
Kodu anlamayıncada değişik varyasyonlarıda anlamıyor.
Çünkü ezbere gidiyor.Bir şeyi öğrenmek için çaba sarfetmelisiniz.
Emek vermeden sadece vba öğrenmek değil hiç bir şeyi eelde edemezsiniz.
Burada kritik nokta emek vermek ve emeğe saygı göstermekten geçiyor.
Bu söylediklerim sizin şahsınaza söylenmiş sözler değildir.
Yanlış anlamyın lütfen.
Her öğrenmek isteyenler için genel kanaatımı sizinle yaptığımız bu dialog esnasında söylemek istedim.
Umarım bu konuyu takip eden ve öğrenmek isteyen kişilere bu konu hakkında bir yardımım olmuştur.
Ayrıca şunuda belirtmek isterim.
Eğer konun bütününe hakim değilseniz.Başkasından yardım bile alsanız yptığınız çalışmayı profesyonel anlamda(yani işletmenizde)
kullanmamınızı önerriririm.Bu tür kullanımlar riske açıktır.
Birde parça parça alınan yardımlar konuyada bütünlük getrmiyor.
Daha önce bi kişin yaptığı kodlama ,başka bir kiş tafından incelenmiyor.onun üzerine ilave ediliyor.
Bütünlük kayboluyor.
Önce amatör çalışmalar yapınız.
Çok büyük şeyler amaçlamaıyınız yaptığınız denemlerde.önce sadce mesela bir comboboxa nasıl veri alnır bunu öğrenin.Sonra aldığnız veriyi sayfaya nasıl atarsınız.Onuöğrenin.
Her şeye vakıf oldukan sonra oturum işletmeniziçin bir program yazabilirisiniz.
Takıldığınız yer olursa 1 -2 satır yardım alabilirsiniz.
İşte o azman iyi güzel yapıyorsınuzda ben be bunları anlmaıyorum bana ne yaptıklarını anlatın demezsiniz.
elbette bu şekilde öğrenmek uzun zaman alacaktır.Ama bu konu böyledir maalesef.
Kolay gelsin.:cool:
Hocam iyi güzel yapıyorsunuzda ben ancak hayret içerisinde kalıyorum.Nasıl kayıt sayfasından veri çektiğiniz izah edebilirmisiniz .nereden nereye bağlanıyo bir tarif etseniz diğer ekleyeceklerimi kendim yapmaya çalışırdım

Sayın Evren Bey yapmış olduğunuz yardımlar için öncelikle çok teşekkür ederim.Sizin yapmış olduğunuz 21.nolu mesajınızdaki örnek dosyayı dava programına uyarlamaya çalıştım.Fakat makroda hata veriyo.ana sayfada kes aktar butonunu tıkladığımda seçmiş olduğum kayıt kayıt bölümünden alınarak gönderilen sayfasına aktarılmıyo.Yardımınıza ihtiyacım var.

Ekli dosyalar

Sayın Evren Bey yapmış olduğunuz yardımlar için öncelikle çok teşekkür ederim.Sizin yapmış olduğunuz 21.nolu mesajınızdaki örnek dosyayı dava programına uyarlamaya çalıştım.Fakat makroda hata veriyo.ana sayfada kes aktar butonunu tıkladığımda seçmiş olduğum kayıt kayıt bölümünden alınarak gönderilen sayfasına aktarılmıyo.Yardımınıza ihtiyacım var.
Programızda VBE'şifresi koymuşsunuz.
Prensip olarak şifrelenmiş dosyalara bakmıyorum.
İyi çalışmalar.:cool:

Sayın Evren Bey çok haklısınız.Dosya şifreli.Unutmuşum dosyanın şifresini kaldırmaya.Zaten o dosyadaki kodlar da çok karışık.İşin içinden çıkmak biraz zor.Sizden ricam mümkünse ekteki örnek dosyamın detaylı dava kayıt bölümünde bulunan sayfayı userform da yapmak mümkün mü?.Eğer yapma imkanınız varsa lütfen yardımcı olabilirmisiniz.

Ekli dosyalar

Geri