• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sil sıra tablo ekle

mustafa bey dolgu renklendirme makrosunu benim makroda düzeltme diye başlattığım konuda ki sayfa birdeki özellik gibi olsa yardımlarınız için sağaolun

mustafa bey makroda düzelme başlıklı işlemi buraya nasıl uygularız

Mustafa Bey,
Bu dosyada çalışalı epey zaman oldu. Nerede ne yaptım hatırlamıyorum. İkinci husus başka bir dosyada işlem yaptırıp, sonra onu bu dosyaya uygulamamı istiyorsunuz. İş iyice çıkılmaz hale geliyor. Hangi dosya için kod yazılmasını istiyorsanız o dosyayı eklerseniz memnun olurum.
Bir de ne istediğinizi yeniden açıklayın, sıfırdan yapayım. İnanın uyarlamak baştan yapmaktan çok daha zor oluyor.

CVB

sayfa birdeki makroyu gelir ve gider sayfasına nasıl uygulanır yani sayfa birdeki özellik gibi olsa

Ekli dosyalar

Merhaba,
Dosya ekte:

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Abi ilginiz için teşekür ederin ancak dolgu ile belirttiği yerleri koyu siyah yapsa ve eski dolguyuda aktif dogudan yapsa ve sonra eski dolgudan olsa bugünkü gönderdiğim ekdekinde olduğu gibi

Dosyayı güncelledim, yeniden indirebilirsiniz.

Abi bu koşullu biçimlendirme ile dolgu var onlar olmuyor yani aktif belirten dolgu onlarıda belirtse sonra eski ye dönse

Dosya güncellendi. Haziran, Temmuz, Ağustos kısmında ne olduğunu anlayamadım. Kod onlara işlemiyor. Başka bir şey yazıyorum oluyor; fakat bu isimle koyulaştırma ilemini yapmıyor.

HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTos aylarındaki sütun küçük olduğundan açınca oluyor ancak şu koşullu biçimlendirmeleri iptal ediyorum tekrar boyuyorum ancak iptal ediyor sabahki eklediğim ekdeeki örnekte oluyordu veya koşullu biçimlendirmeleri iptal etmeden çözümü yokmu

Hangi koşullu biçimlendirmeyi iptal etmiş. Bendeki örnekte koşullu biçimlendirmeler duruyor.

abi koşullu biçimlendirmenin olduğu yerlerin dolgu rengini değiştirmiyor aktif dolgu rengi, yani şunu diyorum aktif dolgu koşullu biçimlendirmenin olduğu yerleride belirtse ve sonre eski rengi olsa

yani koşullu biçimlendirmeyi ben iptal ediyorum ve boyuyorum eski renk kayboluyor

Daha düzenli şekli ekte. Dilediğinizi kullanırsınız.

Ekli dosyalar

koşullu biçimlendirmeyi iptal etmişsinizya iptal etmeden olurmu çünkü ben 200 yakın dosya eklemiştim hepsinde yeniden renklendirme

mustafa bey önceki gibi gelire bir renk gidere bir renk uygulama şansımız var idi aynı bu özellikle yine olurmu

yani gelire başka bir renk gidere balka bir uygulayasak önceki kodda olduğu gibi

Syn. Mustafa Koza,
Aşağıda Renk =8 ve Renk = 7 ibarelerini göreceksiniz. Kırmızı ile belirttiğim satırlar... Dilediğiniz rengi yapın 56'ya kadar istediğiniz renkle değiştirebilirsiniz.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Application.CutCopyMode = xlCopy Or Application.CutCopyMode = xlCut Then Exit Sub
If Not Intersect(Target, [C4:O65536,S3:AE65536]) Is Nothing Then
On Error Resume Next
ActiveSheet.Shapes("SIRALAMA").Top = Cells(1, Target.Column).Top
ActiveSheet.Shapes("SIRALAMA").Left = Cells(1, Target.Column).Left
ActiveSheet.Shapes("TABLO").Top = Cells(1, Target.Column).Offset(0, 2).Top
ActiveSheet.Shapes("TABLO").Left = Cells(1, Target.Column).Offset(0, 2).Left
ActiveSheet.Shapes("SİLME").Top = Cells(1, Target.Column).Offset(0, 4).Top
ActiveSheet.Shapes("SİLME").Left = Cells(1, Target.Column).Offset(0, 4).Left
End If

If Intersect(Target, [b2:p65536,r2:af65536]) Is Nothing Then
Cells.FormatConditions.Delete
Exit Sub
End If
Dim Satır As Range, Sütun As Range

If Target.Column > 1 And Target.Column < 17 Then
Set Satır = Range(Cells(Target.Row, 2), Cells(Target.Row, "p"))
Set Sütun = Range(Cells(2, Target.Column), Cells(65536, Target.Column))
[COLOR="Red"]Renk = 7[/COLOR]
End If

If Target.Column > 17 And Target.Column < 33 Then
Set Satır = Range(Cells(Target.Row, 19), Cells(Target.Row, "af"))
Set Sütun = Range(Cells(2, Target.Column), Cells(65536, Target.Column))
[COLOR="red"]Renk = 8[/COLOR]
End If

Cells.FormatConditions.Delete

If Application.CutCopyMode = xlCopy Or Application.CutCopyMode = xlCut Then Exit Sub

With Satır
        .FormatConditions.Delete
        .FormatConditions.Add Type:=xlExpression, Formula1:=1
        .FormatConditions(1).Font.Bold = True
        .FormatConditions(1).Interior.ColorIndex = Renk
End With

With Sütun
        .FormatConditions.Delete
        .FormatConditions.Add Type:=xlExpression, Formula1:=1
        .FormatConditions(1).Font.Bold = True
        .FormatConditions(1).Interior.ColorIndex = Renk
End With