• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sil sıra tablo ekle

Son şekliyle tabloyu ekler misiniz? Silinecek bölgeleri de renklendirerek.

ActiveCell.Offset(57, 19).ClearContents aşağı tarafta böyle bir kod sarı yanıyor burdaki 19 18 yapınca işlem tamam oluyormu

bir hücreyi tıklayınca hem satır hem sütun yönüyle dolgu rengi olsa kendi ayarladığım dolgu renklerini bozmadan

teşekkür eridm mustafa bey ancak yeni tablo ekleyince olmuyor illa bölüm bölüm olmuyorsa yeni ekleyince genel oolabilir satı ve stun olarak

Renkli bölgelerin rengini koşullu biçimlendirmeyle koruyabilirsiniz. Sabit bir hücre belirleyin ve şu formülü kullanın: =$c$2="GELİRLER"
Dosya 56. mesajda

Son düzenleme:
mustafa bey çok teşekkür ederim ancak yeni tablu ekleyince b sütununu boyuyor diğer sildiğimiz renklere gelenci koşullu biçimlendirmeyle boyasam nasıl olur

mustafa bey çok teşekkür ederim ancak yeni tablu ekleyince b sütununu boyuyor diğer sildiğimiz renklere gelenci koşullu biçimlendirmeyle boyasam nasıl olur
Evet, hem de çok güzel bir çözüm olur. Sabit bir veriyi formül şartı olarak kullanabilirsiniz. Örneğin makrolarda KasaNakil hücresini kullanmıştım. Aynı hücreyi kullanabilirsiniz. Böylece tüm şartları tek bir hücrede kullanmış olursunuz.

Yeni tablo ekleyin b sutununu boyuyor bakı verebilirmisiniz

veya şuandaki makroyu koşullu biçimlednirme ile olura yapı vere bilirmisiniz hem her taployu çolattıkça ken içinde kalır otomatik her tabloda olur gibi me geliyor

İstediğiniz koşullu biçimlendirmeyle olmaz. Bu şekliyle zaten tabloyu çoğalttığınızda da işlem gerçekleşiyor.
Son eklediğim dosyayı güncelledim. B sütunundaki sorunu hallettim. Ayrıca renkli hücrelerin koşullu biçimlendirmeyle halledilmesiyle ilgili açıklamayı oraya ekledim.

Renkli bölgelerin rengini koşullu biçimlendirmeyle koruyabilirsiniz. Sabit bir hücre belirleyin ve şu formülü kullanın: =$c$2="GELİRLER" BU NUN BİRTANE ÖRNEĞİNİ YAPIVEREBİLİRMİSİNİZ ARALARDAKİ TOPLAMLARIN BİRİNE OLABİLİR MESELA

Dosya ekte. Tüm koşullu biçimlendirmeleri hallettim. Referans hücre c2.

NOT: Önceki dosyaların hepsini siliyorum. Boşuna yer işgal etmesin.

Ekli dosyalar

mustafa bey çok teşekkür ederim büyük bir emek harcadınız

mustafa bey bu makro kodlarını başka bir sayfadakine uyguladım yeni tablo eklediği zaman b sütununu boyuyor sizn yaptığınız çalışmada yapmıyor püf noktası nedir

mustafa bey bu makro kodlarını başka bir sayfadakine uyguladım yeni tablo eklediği zaman b sütununu boyuyor sizn yaptığınız çalışmada yapmıyor püf noktası nedir

Kod:
Sub TabloEkle()
[COLOR="Red"]Application.EnableEvents = False[/COLOR]
[C4:O65536,S3:AE65536].Interior.ColorIndex = xlNone
Sat = [b65536].End(3).Row + 3
[af61:b3].Copy Cells(Sat, "b")
Cells(Sat, "b").Select
Call Sil
MsgBox "Tablo eklendi."
[COLOR="red"]Application.EnableEvents = True[/COLOR]
End Sub
Kırmızı renkli satırlar.