• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sil makrosunu satır için uyarlama

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Kod:
Sub Sil()
Dim i As Long
i = [G65536].End(3).Row
For i = i To 1 Step -1
    If Cells(i, "G") = 0 Or Cells(i, "G") = "" Then Cells(i, "G").Delete Shift:=xlUp
Next i
End Sub
Yukarıdaki kod sadece G hücresinin içi boş ise o hücreyi silip yukarıya kaydırıyor. Diğer kolonlar aynı kalıyor.Bu işlemi A'dan H'ye bütün kolonlar için uygulamasını yada G hücresi boş ise o satırı komple silmesi için ne yapılmalı ?

Then cells deki cells'i rows yapınca olmadı.
Hücrelerin içinde fonksiyon var.

Merhabalar,
şu şekilde deneyiniz;
Kod:
Sub Sil()
Dim i As Long
i = [G65536].End(3).Row
For i = i To 1 Step -1
    If Cells(i, "G") = 0 Or Cells(i, "G") = "" Then Range("a" & i & ":h" & i).Delete Shift:=xlUp
Next i
End Sub
iyi çalışmalar.

Merhaba,

Alternatif olsun. Tüm satır için..

Kod:
Sub Sil()
Dim i As Long
i = [G65536].End(3).Row
For i = i To 1 Step -1
    If Cells(i, "G") = 0 Or Cells(i, "G") = "" Then [COLOR=red]Rows(i)[/COLOR].Delete Shift:=xlUp
Next i
End Sub

If Cells(i, "G") = 0 Or Cells(i, "G") = "" Then bu satırda hata veriyor :(

Hata aldığınız dosyayı eklermisiniz..

.

Günaydın,
dosyanızı 2003 formatında ekleyebilirseniz, daha çok kişi inceleyebilecektir.

Merhaba,
aldığınız hata engelleyip silinebilir, ancak formüllerde silinen satırların referansları olduğu için
ilgili formüllerin tümü #REF! olarak hata verecektir.

Bunu bir deneyin.
Kod:
Sub Düğme1_Tıklat()
[G1:G500].SpecialCells(4).EntireRow.Delete
End Sub

Selamlar,

Kullandığınız formülleri DOLAYLI fonksiyonunu kullanarak oluşturursanız silme işleminde problem yaşamazsınız.

cevaplarınız için teşekkürler.Korhan Bey dolaylı fonksiyonu nasıl kullanacağım konusunda yardımcı olabilirmsiniz?

Seyit bey teşekkürler ancak ne yazıkki REF hatası veriyor. Aslında ben bir makro ile bu işlemi yapmıştım fakat o makroyu tekrar bulamıyorum. Tam istediğim gibi çalışmıştı ama ne yazıkki bulamıyorum.

Eki inceleyiniz..

Tanımlamaları, Ekle / Ad / Tanımlamada bulabilirsiniz..

Yalnız formüllü olan dosyadaki satırları sildikten sonra formül hesaplamaları istediğiniz sonuçları vermeyecektir. Bunun için önce formüllü değerleri korumanız sonra silmeniz gerekir.

2 örnek dosya ekliyorum, ornek1 de formüllere dokunmadan silme işlemi yapıldı ornek2 de ise değerler korunarak.

.

Ekli dosyalar

Geri