• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sil Makrosu

Öncelikle iyi akşamlar. Bir excel dosyam var. İçinde 1 ve 2. sayfalar sabit şekilde. Diğer sayfaların isimleri ve sayıları değişkenlik göstermekte. İstediğim şeye gelince. Değişkenlik gösteren sayfaların hepsinde C1 ile H100 hücreleri arasındaki bilgileri silmek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyor,şimdiden teşekkür ediyorum

Ekli dosyalar

• 1.xls
    1.xls
    13.5 KB · Görüntüleme: 11
Merhaba,

Kod:
Sub RangeSil()

Dim i As Integer

Application.ScreenUpdating = False

For i = 1 To Sheets.Count
    If Not Sheets(i).Name = 1 And _
           Not Sheets(i).Name = 2 Then Sheets(i).Range("C1:H100").ClearContents
    Next i

Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "1 ve 2. SAYFALAR HARİÇ DİĞER SAYFALARIN C1:H100 ALANI SİLİNMİŞTİR", vbInformation

End Sub

Necdet Bey teşekkür ederim. Hata bende oldu. Sabit sayfa sayım daha fazla olduğu için uyarlarım sandım beceremedim. . 1,2,3 ve 4. sayfalarım sabit olsa ne yapmam gerekiyor ?

Merhaba,

Kodlara dikkatli bakarsanız anlayacağınızı sanıyorum.

1 ve 2 yi nasıl kontrol ettiysem 3 ve 4 içinde yapabilirsiniz diye umuyorum.

Merhaba,

Ses çıkmadı kodları vereyim :)

Kod:
Sub RangeSil()

Dim i As Integer

Application.ScreenUpdating = False

For i = 1 To Sheets.Count
    If Not Sheets(i).Name = 1 And _
           Not Sheets(i).Name = 2 And _
           Not Sheets(i).Name = 3 And _
           Not Sheets(i).Name = 4 Then Sheets(i).Range("C1:H100").ClearContents
    Next i

Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "1,2,3 ve 4. SAYFALAR HARİÇ DİĞER SAYFALARIN C1:H100 ALANI SİLİNMİŞTİR", vbInformation

End Sub

merhabalar,
benimde bu konuya yakın bir sorum olacak,yardımcı olursanız sevinirim.

A1500:O1500 sutunları arasında verilerim olan sayfam var.M1500 e kadar olan sutunundaki verileri farklı sayfadan çekiyorum.M sunundaki satırlarda bulunan 0(sıfır)dan büyük sayıların kalmasını o(sıfır) yada küçük olanlarının sütün olarak değilde hücre içeriğinin silinmesi makroyla yapabilir miyiz.(tüm m sunundaki şarta göre tüm A1500:O1500 arası hücrelerdeki verilerin silinmesini istiyorum)
ilgilerinize tşkler.
iyi günler dilerim.
syglr,

Merhaba,

M sütununa filtre uygulayın. Ölçt olarak "küçük eşit sıfır" seçeneğini kullanın. Ekranda kalan verileri seçip delete tuşu ile silin.

Merhaba Korhan Bey,
evet, şu anda öyle yapıyorum ama pivot yaptığımda sıkıntılar oluşuyor.pivotu yenilediğimde bazı sıkıntılar oluşuyor.makroyla sildikten sonra pivotu yenileyip özet tablo almam gerekiyor. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

tşkler.
iy igünler.

Geri