• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sil makrosu oluşturma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ormann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
Arkadaşlar ekteki göndermiş olduğum örnek dosyanın içieririsnde bulunan sarı rekli secilmiş hücrelere sil makro su nasıl ekleyebiliriz.yardımcı olurmusunuz.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bu şekilde deneyiniz..

Kod:
Sub Sil()
    Range("C2:C34").ClearContents
End Sub
.

Ben makroyu oluşturamadım siz dosyaya yapı gönderirmisiniz rica etsem

Dosyanız Ekte...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın hocam yaptım oldu fakat bunu ben asıl dosyamda uygulamak istedim fakat bir türlü beceremedim. Size zahmet olmasa ekte gönderdiğim dosyada bulunan sil makrosunu tıkladığımda d5:d51 hücerelerini sildirebilirmisiniz.şifre:1978

Ekli dosyalar

Dosyanız Ekte... Yanlız Dediğiniz Gibi Renk Silme İşlemi İle İlgili Makro Ekledim. Ama Sizin İstediğiniz. Yazıların Temizlenmesimi? Acaba?

Ekli dosyalar

Hocam çok teşekkür ederim elinize kolunuza sağlık.tam istediğim şekilde olmuş

SAYIN HOCAM HER ŞEY TAMAM OLDU FAKAT İSİMDEN ARAMA YAPTIĞIM ZAMAN ŞU HATAYI VERİYO,
say = Application.WorksheetFunction.Match(Target.Offset(-1, 0), s1.[3:3], 0) TEKRAR BAKMA İMKANINIZ VARMI DOSYAYI EKTE GÖNDERİYORUM.

Ekli dosyalar

Sayın orman,

Daha önce bu kodları size önerirken girilen verinin bir üst yazısı ile aranan verideki bu aralıkların aynı olması gerektiğini açıklamıştım.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=83122

C2 hücresindeki verinin başındaki boşlukları silerseniz hata almazsınız..

.

Hocam size zahmet dosyayı düzenleyip gönderirmisiniz rica etsem

Dosya düzenlenip gönderilecek bir olay anlatmadımki.

VERİ GİRİŞİ sayfasını açın C2 hücresinde ADI VE SOYADI yazmışsınız bu veriyi ortalamak için metinin başınan space tuşu ile boşluk bırakmışsınız. Bu boşlukları silmeniz yeterli olacaktır.

.

sn: Ormann Sn: Uzmanımız Ömer Beyin Dediği Gibi Düzenlenecek Bir Şey yok Sadece Boşluk Bırakmayın İsim Yazarken...

VERİ GİRİŞİ Sayfasının C2 hücresinde ADI VE SOYADI Yazarak Arama Yaparken Boşluk Bırakmayın... İsimin Başında....Onun Haricinde Hata Yok ...

çok teşekkür ederim hocam ellerinize sağlık birde son olrak sizden bir ricam olacak aynı dosya üzerinde bulunan d45 hücresine g28 de bulunan verinin aynısını yazsın fakat sil dediğimde formül bozulmasın bu makro ile mümkünmüdür acaba

Geri