• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sıklık hesabı

Excel Vers. ve Dili
MS Excel-Access 2000
Merhaba ben içinde sayılar olan bir kümede 0-255 arasındaki sayılardan kaçar tane olduğunu kümedeki sayıların yanına nasıl hesaplatabilirim. SIKLIK işlevini kullanıyom ama işlemiyoo.

Sayılarınızın a sütununda a1 ile a1000 arasında yerleştirildiğini düşünelim. Ve sıklık durumlarını B sütununda sayının hemen yanında belirtmek istediğinizi varsayalım. O halde B1 Hücresine aşağıdaki formülü yapıştırınız.
=TOPLA.ÇARPIM(($A$1:$A$1000=A1)*1)
daha sonra B1 hücresinin kenarından tutarak istediğiniz kadar aşağıya doğru tutup çekip çoğaltabilirsiniz.. Çalışmalarınızda Başarılar ..

Merhaba ben içinde sayılar olan bir kümede 0-255 arasındaki sayılardan kaçar tane olduğunu kümedeki sayıların yanına nasıl hesaplatabilirim. SIKLIK işlevini kullanıyom ama işlemiyoo.

Not: SIKLIK formülleri bir dizi formülüdür. Formül çubuğunda iken CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak girmeyi denedimiz mi?

Denedim hiç bi işe yaramıyo. Ama önceki arkadaş yanlış anlamış benim a sütununda bir dizim var b 'de ise 0-255 arası sayılar var. Ben c sütününa b sütünündaki sayıların a 'da kaçar tane olduğunu karşısına yazdırmak istiyorum. Yanlış anlattıysam kusura bakmayın.

Örnek dosya eklermisiniz.

Son düzenleme:
H sütunu için yazdığımı diğer sütunlar için uygularsınız.
H sütundaki kısımlar metin olarak gözüktüğü için onu sayı olarak göstermemiz gerekecek bu nedenle

P3 hücresine =ESAYIYSA(1*H3) yazıp P300' e kadar çoğaltınız.

HEX ve DEC üzerine çalıştığınız için 256 gibi bir üst sınır yapmaya gerek yok.

Bunların adetini görmek istediğiniz L3 hücresine ise

=EĞERSAY(P3:P300;"DOĞRU") yazınız.

Ben ekteki dosyayı tekrar yazdım H dekileri decimale çevirerek. Yukarda değiştirdim dosyayı tekrar bakarsanız daha kolay oldu.

Q3 e =EĞERSAY($L$3:$L$500;P3) yazıp Q258'e kadar çoğaltınız.

Geri