• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

şifreli dosyada hücre değiştiğinde makronun çalışması

bunyaming

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Merhaba,

Gelişmiş Filtre tabanlı kayıt makro ile oluşturduğum bir program var.
Bu programda bir türlü yapamadığım her seçenekten sonra mutlaka filtre düğmesine basmam gerekiyor.
Onun yerine b4:b10 hücrelerinde değişiklik olsa veya silinince makro otomatik çalışırmı.Bu sayede b4 seçildi düğmeye bas veya b5 seçildi tekrar bas şeklinde değilde kullanışı daha kolay olur.
Yardımlarınızı rica ediyorum.
Kayıt makro ile oluşturduğum kodlar aşağıda ki gibidir.

Sub FİLTRE()
'
' FİLTRE Makro
ActiveSheet.Unprotect "Bunyas37"

Range("LİSTE").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CriteriaRange:=Range( _
"KRİTER"), CopyToRange:=Range("HEDEF"), Unique:=False
ActiveWindow.SmallScroll Down:=-42
Range("A2").Select
Sheets("Sayfa2").Range("DOLAYLI3").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CriteriaRange:=Range _
("KAMYONCU"), CopyToRange:=Range("BENZEMEZ"), Unique:=True
Sheets("Sayfa2").Range("BAĞ1").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CriteriaRange:=Range( _
"KRİTER1"), CopyToRange:=Range("YAPIŞTIR1"), Unique:=True
Sheets("Sayfa2").Range("BAĞ2").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CriteriaRange:=Range( _
"KRİTER2"), CopyToRange:=Range("YAPIŞTIR2"), Unique:=True
Sheets("Sayfa2").Range("BAĞ3").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CriteriaRange:=Range( _
"KRİTER3"), CopyToRange:=Range("YAPIŞTIR3"), Unique:=True
Sheets("Sayfa2").Range("BAĞ4").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CriteriaRange:=Range( _
"KRİTER4"), CopyToRange:=Range("YAPIŞTIR4"), Unique:=True
Sheets("Sayfa2").Range("BAĞ5").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CriteriaRange:=Range( _
"KRİTER5"), CopyToRange:=Range("YAPIŞTIR5"), Unique:=True
Sheets("Sayfa2").Range("BAĞ6").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CriteriaRange:=Range( _
"KRİTER6"), CopyToRange:=Range("YAPIŞTIR6"), Unique:=True
ActiveSheet.Protect "Bunyas37"
End Sub

Merhaba.

Daha evvel açtığınız başka konu için eklediğim belgede istediğiniz işleme ilişkin örnek var.

bunyaming_RAPOR_BRN.xlsm

İşlem, Sayfa3 isimli sayfasının kod bölümünde.

Belgede, alt taraftan Sayfa3'ün adına fareyle sağ tıklayıp KOD GÖRÜNTÜLEyi seçtiğinizde açılacak VBA ekranındaki kodlarla yapılıyor.

Kodlardaki,
If Intersect(Target, [A3:F3]) Is Nothing Then Exit Sub
satırındaki alanı B4:B10 olarak değiştirerek istediğiniz makro ile bağlantı (Call Markro1 yerine de Call FILTRE yazarak) kurulabilir.

Ayrıca kodlarınızda ActiveSheet yerine Sheets("Sayfa1") gibi sayfa adını kullanmanızı hatırlatmalıyım.
.

Ömer Bey Merhaba,

dediğiniz gibi düzenledim ve uyguladım.

Problem çözüldü teşekkürler

saygılarımla

Ömer Bey tekrar Merhaba,

Aynı konu üzerinden daha anlaşılabilir olacağını düşündüğüm için yeni bir konu açmadım.
Eklediğim dosya da açık isimli dosya, deneme isimli dosyaya bağlanarak veri çekiyor.
Açık isimli dosyanın Filtre sayfasında b4:b14 arası hücrelere veri doğrulama tanımladım ve sizin dediğiniz gibi değer değiştiğinde makro otomaktik çalışıyor ve filtre uyguluyor.
Burada bir türlü çözemediğim iki konu var.
Birincisi veri doğrulamalara ad tanımlama ile kaydır ve bağ-değ-dolu say dememe rağmen hücre aralığı devamlı kayıyor.
Tekrar düzeltiyorum fakat bir süre sonra tekrar çok uç rakamlara gidiyor.
İkinci sorum veri doğrulama yerine combobox ile veri doğrulamının olduğu hücrelere değer getirtsek comboboxtaki değer değiştiğinde yine makro tetiklermi.İncelemediğim kitap kalmadı fakat anlayamadım bir türlü, yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum.
Bu konuda da bana tekrar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba,

Devamlı Ömer Bey yardımcı oluyor diye kendisine hitaben yazmıştım fakat diğer bu konu hakkında bilgi sahibi uzman arkadaşlarımın da yardımı olursa çok sevinirim.

Dosya Şifresi Bunyas37

az önceki eklediğim dosyada kapalı dosya adresi yanlıştı güncelledim tekrar ekliyorum

teşekkürler

Ekli dosyalar

Arkadaşlar,

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

teşekkürler

Geri