• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şifre koruma

nnermin06

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)

If Intersect(Target, Range("C3:C500")) Is Nothing Then Exit Sub
Cells(Target.Row, "B") = Date
Cells(Target.Row, "F") = Format(Now, "hh:mm")
If Cells(Target.Row, "C").Value = "" Then
Cells(Target.Row, "B") = ""
Cells(Target.Row, "F") = ""
End If
End Sub

Arkadaşlar merhaba.
Yukarıdaki kodlarla sütunlara tarih ve saat yazdırıyorum. . A sütununa "SATIR(A1)" formülü ile A sütununa otomatik sıra numarası verdiriyorum. Silmeye karşı bu ve birkaç sütunu daha şifreledim. Bu sefer de kodlar hata mesajı veriyor.
satırından sonra -Unprotect "Şifre"- ve End If satırından sonra da -protect"Şifre"- kodları ile şifreyi aşmaya çalışıyorum fakat başaramadım. İlk başta çalışıyor,korumayı kaldırıyor,hata mesajı vermiyor,fakat kodların sonunda tekrar korumaya almıyor. Çözümü ne olabilir? Şimdiden teşekkürler.

Activeworksheet uprotect password "sifre"
End If
Activeworksheet protect password "sifre"
End Sub

Örneksiz sorduğunuz için ihtimalen cevabınız olarak kodlarınızı bu şekilde deneyin demekten öte birşey yok. Yine olmazsa içini boşaltıp örneklerseniz belki yakalanmayan bir başka konu vardır.

Arkadaşım ilgine ve emeğine teşekkür ederim. Kodları uyguladım fakat maalesef çalışmıyor. Activeworksheet uprotect password "sifre" ve Activeworksheet protect password "sifre"
satırları sayıya boyanıyor.

Örneksiz sorduğunuz için ihtimalen cevabınız olarak kodlarınızı bu şekilde deneyin demekten öte birşey yok. Yine olmazsa içini boşaltıp örneklerseniz belki yakalanmayan bir başka konu vardır.

Bir dosya ekleme şansınız var mı?

Arkadaşım ilgine ve emeğine teşekkür ederim. Kodları uyguladım fakat maalesef çalışmıyor. Activeworksheet uprotect password "sifre" ve Activeworksheet protect password "sifre"
satırları sayıya boyanıyor.

Merhaba

Bahse girerim ki uprotect password "sifre" buraya sifre yazıyorsunuzdur. Oysa sayfa koruma şifresi neyse onu yazacaksınız.

:) Oradan öyle mi görünüyorum sayın uzmanamele? Bahsi kaybettiniz. Ayrıca; "UPROTECT" yazan yeri de "UNPROTECT" olarak düzelttim. Gerçi siz beni uyarırken "UPROTECT" yazmışsınız ama ben onu dikkate almadım.

Evet sayın uzmanamele. Benimle dalga geçtiğiniz için hiç olmaza aynı yürekliliği gösterip benden özür dilemenizi bekliyorum.

Sheets("MART").Unprotect Password:="sifre"
End If
Sheets("MART").Protect Password:="sifre"
End Sub

Bu şekilde bir dener misiniz ? Akış devam edip anasayfa'yı arayıp auto_open istediği için sonucu tam görmek mümkün olmadı.

Bir boş anasayfa açtım, şu an mart sayfasında nereye çift tıklansa ana sayfaya gidiliyor.

Tamamdır üstadım. Tam istediğim sonucu aldım. İlgine ve emeğine teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.

:) Oradan öyle mi görünüyorum sayın uzmanamele? Bahsi kaybettiniz. Ayrıca; "UPROTECT" yazan yeri de "UNPROTECT" olarak düzelttim. Gerçi siz beni uyarırken "UPROTECT" yazmışsınız ama ben onu dikkate almadım.

Burdan öyle görünüyor!
Sizin yazınızdan alıntı yaparak cevaplamıştım, yazım hatası varsa kimdedir?
Ayrıca sizden neden özür dileyecekmişim?

Diyecek söz bulamıyorum.

Geri