• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şifre ile kendi alanını görme.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MADCAP
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 TURKCE
Merhaba Saygıyadeğer Hocalarım.

Size bir sorum ve eğer mümkünse yardım isteyecektim.

Bir excel sayfasındaki verileri herkesin görmesini istemiyorum.

Sadece kendi alanını tek bir sayfada görmesini sağlayabilirmiyiz. Tabi bunu şifre ile yapmak gerekiyor sanırım.

Kullanıcı kodu ve şifresi ile girince sadece kendi kullanıcı kodunun tanımlı olduğu hücreleri göstermek istiyorum.

Örnek ekte yer almaktadır.

Sizlere şimdiden çok çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba Saygıyadeğer Hocalarım.

Size bir sorum ve eğer mümkünse yardım isteyecektim.

Bir excel sayfasındaki verileri herkesin görmesini istemiyorum.

Sadece kendi alanını tek bir sayfada görmesini sağlayabilirmiyiz. Tabi bunu şifre ile yapmak gerekiyor sanırım.

Kullanıcı kodu ve şifresi ile girince sadece kendi kullanıcı kodunun tanımlı olduğu hücreleri göstermek istiyorum.

Örnek ekte yer almaktadır.

Sizlere şimdiden çok çok teşekkür ederim.

Paşam örnek dosyanı dosya.tc üzerinden yükler misin yardımcı olalım. bir de tam açıklanmamış ya da ben anlayamadım.

Bir tane çalışma sayfan var ve sen istiyorsun ki bu çalışma sayfandaki bilgilerin bir kısmını başkaları görmesin. ama sen istediğni zaman görüp istediğni zaman gizleyebilesin bunu mu istiyorsun.

Merhaba;
Alternatif:
Kendi alanını görmede aynı sayfa üzerindeki uygulamada bazı sorunlar çıkabilir. (örn:sayfayı kopyalayıp başka bir excele yapıştırırsanız gizli alanları açabilirsiniz.)
Bunun yerine "MADCAP-Şifre ile kendi alanını görme-1" uygulamasını tavsiye ederim.
Her iki uygulamayıda inceleyin.
İyi çalışmalar.

Not: Kullanacağınız uygulamada makro kodlarını şifrelemeyi unutmayın.

Ekli dosyalar

Saygıdeğer Muygun Hocam,

Ellerine, yüreğine,bilgine sağlık. Allah razı olsun.

Tavsiye ettiğin formül için bir kaçtane isteğim olacak.

1-) kırmızı beyaz yazan yerler öylesine yazdığım yerler. Satılar artacaktır. Ancak değiştir dediğimde herhangi bir değişiklik olmamaktadır. Bunu yapabilir miyiz? Yani ben belki bir gün x'e kadar satır ekliyeceğim. Diğer gün X'i silecem. Bu sebepten dolayı onlar değişkenlik gösterebilir mi?

2-) kullancı kodu ve T'li kodu hatalı girdiğimde hatalı giriş uyarısı verebilir mi?

3-) Değiştir butonu data'ta olabilir mi?

4-) Sayfa isimlerini değiştirirsem herhangi bir bozukluk olur mu?

Vereceğin engin bilgiler için teşekkürlerimi birkez daha sunarım.

Sayın Parametre,

Konuları incelemem için tarafıma sunduğunuzdan dolayı teşekkürlerimi iletiyorum.

Destek ekibimize selamlar,

Saygıdeğer Muygun Hocam,

Ellerine, yüreğine,bilgine sağlık. Allah razı olsun.

Tavsiye ettiğin formül için bir kaçtane isteğim olacak.

1-) kırmızı beyaz yazan yerler öylesine yazdığım yerler. Satılar artacaktır. Ancak değiştir dediğimde herhangi bir değişiklik olmamaktadır. Bunu yapabilir miyiz? Yani ben belki bir gün x'e kadar satır ekliyeceğim. Diğer gün X'i silecem. Bu sebepten dolayı onlar değişkenlik gösterebilir mi?

2-) kullancı kodu ve T'li kodu hatalı girdiğimde hatalı giriş uyarısı verebilir mi?

3-) Değiştir butonu data'ta olabilir mi?

4-) Sayfa isimlerini değiştirirsem herhangi bir bozukluk olur mu?

Vereceğin engin bilgiler için teşekkürlerimi birkez daha sunarım.

Merhaba;
1-satır sorunu olmaması gerekir, Ama söylediğiniz sütun ise ekte 255. sütuna kadar veri girebilirsiniz.
2-Kullanıcı adı yada şifre hatasını userformda göreceksiniz.
3- değiştir butonu daha doğrusu data sayfası tek kişiye yani admin için açık. Zaten asıl kaynak data sayfası. Burda neden butonla değiştir istediniz anlamadım. Ama kişisel sayfasında admin içinde değişiklik uygulanabilir.
4-sayfa ismini değiştirirseniz tablo doğru işlem yapmaz. (bunun için tüm kodlardan ilgili değişikliği yapmanız gerekir.)
Eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Hocam merhaba,

Hocam sanırım bir yanlışlık oldu. :) Data sayfasını kişisele aktarcak. Şimdi dataya veri ekleyip değiştir dediğimde bir değişiklik olmuyor. Ve Form aç dediğimde aktif oluyor ancak datadakini çekmiyor.

Renk olarakta geçebilir mi. Renksiz geçiyor.

Birde sifre hatali girdiginde hata ekrani nasl gelir.?

Son düzenleme:
Hocam merhaba,

Hocam sanırım bir yanlışlık oldu. :) Data sayfasını kişisele aktarcak. Şimdi dataya veri ekleyip değiştir dediğimde bir değişiklik olmuyor. Ve Form aç dediğimde aktif oluyor ancak datadakini çekmiyor.

Renk olarakta geçebilir mi. Renksiz geçiyor.

Birde sifre hatali girdiginde hata ekrani nasl gelir.?

Merhaba;
Galiba önce tabloyu analiz etmemiz gerekiyor...
-data sayfasını kim dolduracak? (benim anladığım admin)
-dataya veri ekleyip değiştir demiyeceksiniz. (burası yani data sayfası zaten kaynak!!!)
Önce tablonun çalışmasını anlamanız gerekiyor.
1-admin olarak açan kişi;
a)sabit sayfasında istediği değişikliği yapar (kullanıcı adı,şifre gibi)
b)data sayfasında ekleme yada çıkartma işlemi yapar.
c)admin olarak açtığı için tüm veriler kişisel sayfasına gelir. isterse (T'li kod yani kullanıcı adı hariç) buradanda data sayfasındaki verileri değiştirebilir. Ama kullanıcı adı dahil değişikliği data sayfasından yapmak zorunda.
2-kullanıcı adı ve şifre ile açanlar.
a)sadece kendi verilerini kişisel sayfasında görür başlıklar ve T'li kod hariç istediği yerde değişiklik yapabilir. (yeni veri ekleyemez, kullanıcı adını değiştiremez,başlıkları değiştiremez)
--Userformda boş kullanıcı adı ve şifre boş geçilirse form ve dosya kendini kapatır.
--userformda kullanıcı adı yada şifre yanlış girilirse kişisel sayfası boş olarak karşınızda bekler (yeniden userformu açıp tekrar denemeniz için)
--Aslında gir butonuna basmadan kullanıcı (var-yok şeklinde) ve şifre (doğru yanlış şeklinde)değerlendirmesini userformda yazdırdım.
Renkle ilgili ne uyarınız nede talebiniz oldu. (hangi kritere göre renk???)
Aslında tablonuzda hiçbir anlamlı bilgide yok.
Kısaca tablo doğru çalışıyor.
İyi çalışmalar.

Hocam Merhaba,

Geç dönüşüm için özür dilerim. Ellerine sağlık. Dediğin gibi değiştir butonu yanlış olmuş sana yanlış ifade etmişim. Bir işime yaramıyor.

Ancak sana bir soru sormak istiyorum. Sadece kişisel sayfalar değilde ben farklı sayfalar açmak istesem ve oaçtığım sayfalara koruma koysam(oradaki verileri kimse değiştiremesin diye) olur mu?

Kısaca yeni sayfalara bir kaç yol haritası ekleyeceğim. Bir kaç sayfaya TR sıralamarını ekleyeceğim bilgi amaçlı.

Sen bana o formül alanına ne ekleyeceksem göstersen çok sevinirim. Çünkü açacağım sayfa adetleri belli değil.

Ellerine kollarına yüreğine sağlık tekrardan.

Geri