Arkadaşlar,,yıllık satş ve bir sonraki yıl değişim izleme tabloları olusturdum fakat..E VE BAZI SUTUNLARDA divide zero hatası...F Sutunuda da Yüzde ortalaması alamıyorum..Lutfen acil yardım...Kafam durduuuu((((((
Merhaba,
Forumumuza hoş geldiniz.
Öncelikle forum kurallarını okumanızı öneririm. Konu başlığınız nedeniyle sorunuzu yanıtlamamam gerekir. Fakat yeni olduğunuz için hem kuralları hatırlatmak istedim hem de yeni üyeye hoşgörü göstermek adına yanıtlıyorum.
Büyük bir olasılıkla yöneticilerimiz sorunuzu Forum kurallarına uymayan başlıklar bölümüne taşıyacaktır. (Başlığı değiştirmelisiniz)
Sorunuza gelince; yanıtı zaten siz vermişsiniz. Sıfıra bölme işlemi yapıyorsunuz. Formülün başvurduğu hücrelerde sıfır değeri var. Yüzde ortalamasından ne demek istediğinizi amlamadım.
Hoşçakalın.
merhaba
ehatalıysa fonksiyonunu kullanınız. ve ya eğer fonksiyonu ile bölen 0 ise bölme işlemi yaptırmayınız.
sizin örneğinizde değişim olmadığına göre % değeri 0 olsa gerek, buna göre önerdiğim 2 fonksiyondan birini kullanabilirsiniz.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.