• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sıfır sorunu

mcetinkaya65

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 türkçe
Selamlar.
Aşagıdaki formülün gördüğü hücre doluysa hücreyi,boş ise sonucu boş olarak göstermesi için yardımlarınızı bekliyorum.( boş ise 0 gösteriyor)
Saygılarımla..

=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($B5;DOLAYLI("DATA!$A:$I");5;0));0;DÜŞEYARA($B5;DOLAYLI("DATA!$A:$I");5;0))

Son düzenleme:
Merhaba,

Kod:
=EĞER(B5="";"";EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($B5;DOLAYLI("DATA!$A:$I");5;0));0;EĞER(DÜŞEYARA($B5;DOLAYLI("DATA!$A:$I");5;0)=0;"";DÜŞEYARA($B5;DOLAYLI("DATA!$A:$I");5;0))))

Bu şekilde deneyin.

Merhaba,

=eğer(DÜŞEYARA($B5;DOLAYLI("DATA!$A:$I");5;0)=0;"";formülünüz)

Bu şekilde deneyin. formülünüz bölümüne mesajınızdaki formülü yazarsınız.

İlginize teşekkürler.
Kusura bakmayın, yaşlılığımıza verin soruyu yarım sormuşuz.B5 hücresi dolu iken güzel,B5 hücreside boş olabiliyor boş olursa #YOK hatası veriyor.
Saygılarımla..

2 nolu mesaja formülün tamamını tekrar yazdım.

Merhabalar,
Aşağıdaki formülde veri doğrulamada mükerrer kayıtları teke indirerek alıyorum. Formülü uzun tuttuğumda ise #YOK# hatası veriyor. Oysa yeni değişik (farklı) veri olmadığında formül sonucu 0 sifır veya boş olsun istiyorum.Nasıl düzeltebilirim.

{=İNDİS(Gider!$H$5:$H$1005;KAÇINCI(0;EĞERSAY($O$15:O15;Gider!$H$5:$H$1005);0))=}
Gider sayfasında yeni yeni isimler oluşmaktadır.
Teşekkürler
Yb®
Yardımlarınızı bekliyorum

{=İNDİS(Gider!$H$5:$H$1005;KAÇINCI(0;EĞERSAY($O$15 :O15;Gider!$H$5:$H$1005);0))=}

değer burada 1005 den sonra varmı.f
ormulde belirttiğin hücreden sonrasına hata verir

$H$5:$H$1005

eğer değerler örneğin h 1100 kadar ise burayı 1100 yapman gerek

Son düzenleme:
{=İNDİS(Gider!$H$5:$H$1005;KAÇINCI(0;EĞERSAY($O$15 :O15;Gider!$H$5:$H$1005);0))=}

değer burada 1005 den sonra varmı.f
ormulde belirttiğin hücreden sonrasına hata verir

$H$5:$H$1005

eğer değerler örneğin h 1100 kadar ise burayı 1100 yapman gerek

Merhabalar,
Veri girişi h960 e kadar dolu daha sonrası ise boş fakat günden güne dolacaktır. Tablonunu ise h1005 dir.
Problem ise buradaki H960 ile H1005 arasındaki veri girişi yapılmamış hücrelerden kaynaklanıyor.
Hani şöyle olması gerekiyor." eğer H961 boş ise sonuç boş değilse veri " gibi onu yapamadım.
Teşekkürler
Yb®

Sayın ömer hocam,
Zamnınızı aldık özür dilerim.Sağolun var olun.

Geri