• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sicil Numarası Verdirme

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Arkadaşlar EK'te gönderdiğim kodla, ekli çalışmanın VERİ TABANI sayfasının B sütununa veriler girdikçe A5 hücresinden başlamak üzere sicil numarası verdiriyor, fakat bir problem var çalışma sayfasını kapatıp açtığımda tekrar 1'den başlıyor. Bu sorunu giderme hususunda yardımlarınıza ihtiyacım var.

Ekli dosyalar

Şöyle deneyin:
Kod:
If Target.Column = 2 Then
  Target.Offset(0, -1) = WorksheetFunction.CountIf(Range("B4:B" & Target.Row), Target)
Else
'NO NO NO
End If
End If

Yusuf bey merhabalar öncelikle ilginize çok teşekkür ederim. Yapmak istediğim şey şu VERİTABANI sayfasın da B sütununa veriler girdikçe A5 hücresinden başlamak üzere sicil numaraları 1,2,3.... gidecek, VERİTABANI sayfasında G sütununa herhangi bir tarih değeri girildiğinde o satırı silip sicil numarasına göre ARŞİV sayfasına atılıyor VERİTABANI sayfasında yeni sicil verirken ARŞİV sayfasındaki sicil numaralarının en büyüğüne göre, yani 5 ise 6 .. vs gibi sicillendirme yapması gerek. Gönderdiğim örnekte bunu yapıyor fakat çalışma sayfasını kapatıp açtığımda tekrar 1'den başlıyor. Bu sorunu giderme hususunda yardımlarınıza ihtiyacım var.

Sorunlu olarak belirttiğiniz kod bölümünde öyle bir şey yoktu, ben de o kısmı basitleştirdim. Dosyanız da bilgisayarımı çok zorladı nedense, donup kalıyor. Maalesef ilgilenemeyeceğim.

Arkadaşlar yardım lütfen

Geri