• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Show(m0dal)

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Merhaba arkadaşlar,
Bir userform açık iken ikinci userformu da açıp her ikisini de kullanmak istiyorum ama Show(modal) olarak açılmıyor. Bu konuda hangi kodu kullanmalıyım?

Ekli dosyalar

Merhaba Sayın halit3,
Yardımınız için çok teşekkür ederim. Esenkalın..

Tekrar merhaba Sayın halit3,
Örnek dosyada denediğim uygulama kendi dosyamda çalışmıyor. Sanırım userform özellikleriyle ilgili bir sorun var ama bulamadım. Kendi çalışmamda kullandığım formların bazıları ekli dosyadadır.YENİ STOK butonuyla açılan form üzerinden FİYAT HESAPLA butonuyla ikinci formu açmak istiyorum. İlgilenebilirseniz...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
istediğinniz buysa zaten açıyor...

Ekli dosyalar

• resim.JPG
    resim.JPG
    45.6 KB · Görüntüleme: 10
Sayın acolkesen1

Userform2 üzerindeki FİYAT HESAPLA butonu kodlarınızı aşagıdaki gibi uygulayıp tekrar deneyiniz.

Kod:
UserForm2.Hide
FYT.Show

Merhaba Sayın security,
Önce ilginize teşekkür ederim. Yapmak istediğim resimdeki ekranda önce "yeni stok kayıt" düğmesiyle açılan form üzerinden "fiyat hesapla " düğmesi ile fiyat hesaplama formunu açmak.
Sayın Kuman, ilk mesajımda belirttiğim gibi heriki formundan açık kalmasını ve her ikisini de değişerek kullanmak istiyorum. Sizin kodunuzu çalışamama eledim ama yeni stok kayıt formu kapanıyor. Aslenda şöyle açıklasam daha anlaşılır olacak galiba; Yeni stok kaydı sırasında satış fiyatını girerken ,fiyat hesaplama formunda satış fiyatını belirleyip o fiyatı stok kaydına yazmak. Yani her iki formun da açık kalması ve istenildiğinde kullanılması gerekiyor. İlginize teşekkür ederim..

Her iki form açık olacaksa FİYAT HESAPLA BUTONU kod;

Kod:
Load UserForm2
FYT.Show

Bu Şekil 2 Formunda Açılması mı İstediğiniz?

Ekli dosyalar

• resim.JPG
    resim.JPG
    74.3 KB · Görüntüleme: 10
Evet sayın security, bu şekilde açılıyor zaten.. Ben bir önceki mesajımda açıkladığım gibi her iki formu da aynı anda kullanabilmek istiyorum. Şu andaki haliyle sadece son açılan formu kullanabiliyorum.

Ekteki dosyada istediğim şekilde tüm açık formlar kullanılabiliniyor.Benim eklediğim formlarda aynı kodu kullanmama rağmen niye çalışmadığını anlayamadım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
İyi akşamlar,
Sanırım sorun çözüldü diye arkadaşlar tekrar cevap vermediler.:)(kimsenin öyle bir mecburiyeti de yok zaten..:) ) 11 nolu mesajdaki örnek dosyada çalışan kodların 4 nolu mesajdaki dosyada niçin çalışmadığı konusunda uzman arkadaşların yardımına ihtiyacım var.İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Merhaba,
Ekteki dosyayı inceleyiniz.

Son düzenleme:
Merhaba sayın leumruk,
Çook heyecanlı bir maçı bırakıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Yardımlarınız için de teşekkür ederim. Kendi dosyama uyarladıktan sonra tekrar yazacağım. Bu arada penaltılar eşitlendi:)

Tekrar merhaba Sayın leumruk,
Userformları kendi çalışmama kopyaladım ama örnek dosyada çalışan kodlar benimkinde çalışmıyor.Orjinal çalışmam ektedir. Vaktiniz olursa ...

Ekli dosyalar

• MTM.rar
    MTM.rar
    1.3 MB · Görüntüleme: 10
Bir önceki mesajımı güncelledim. Dosyayı indirip deneyebilirsiniz.

Sayın leumruk, çok teşekkür ederim ilginiz için..Ellerinize sağlık..Acaba hatanın nerede olduğunu açıklayabilir misiniz?

Sayın leumruk, çok teşekkür ederim ilginiz için..Ellerinize sağlık..Acaba hatanın nerede olduğunu açıklayabilir misiniz?
Düzenlediğim yerleri yazıyorum. Düzeltilmiş şekliyle. Sizin kodlarınızda belirttiğim yerlerde 0 yoktu.
1- Module1 Auto_Open'daki UserForm7.Show 0
2- Module7'deki
Kod:
Sub userform7_aç()
[COLOR="darkred"]UserForm7.Show 0[/COLOR]
End Sub
3- Userform7'deki
Kod:
Private Sub CommandButton3_Click()

[COLOR="darkred"]UserForm2.Show 0[/COLOR]
End Sub

Auto_open dışındakileri denemiştim ama açılıştaki kod aklıma gelmemişti..Çok teşekkür ederim.. Esenkalın..

Geri