• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Shift Tuşu

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba Arkadaşlar;
İçinde otomatik olarak çalışan zamanlanmış makrolarım bulunduğu bir excel dosyam var. Ancak shift tuşuna basılı tuttuğumda makrolar duruyor. Dosyayı pek çok kişi kullanıyor ve makro durduğunda dosya yapısı bozuluyor. Makro çalışırken shift tuşunu etkisizleştirebileceğim bir kod varmı? Forumda ve Google da pek çok yerde aradım ama sadece access için kodlar var. Bunları excele uyarlayabilirmiyiz?

Merhaba Arkadaşlar;
İçinde otomatik olarak çalışan zamanlanmış makrolarım bulunduğu bir excel dosyam var. Ancak shift tuşuna basılı tuttuğumda makrolar duruyor. Dosyayı pek çok kişi kullanıyor ve makro durduğunda dosya yapısı bozuluyor. Makro çalışırken shift tuşunu etkisizleştirebileceğim bir kod varmı? Forumda ve Google da pek çok yerde aradım ama sadece access için kodlar var. Bunları excele uyarlayabilirmiyiz?

belki böyle işiniz çözülür.

bunu makronun kod kısmının en başına
makro çalışırken sayfayı işleme kapat.

Kod:
Application.ScreenUpdating = False

bunu makro kodunun en sonuna End Sub dan önce
sayfayı işleme aç
Kod:
Application.ScreenUpdating = True

Merhaba Arkadaşlar;

Kodlarda shift tuşu ile ilgili herhangi bir makro yoksa Shift tuşuna bastığınızda makro durmaz.

Demekki sizin kodlarınızda bu tuşa basıldığında bir kontrol var. Sorun sizin kodlarınızda.

E o kodları da göremediğimize göre kim nasıl yardımcı olabilir?

Dosyaları ekledim. Dosyaların amacı şubedeki kullanıcılar arasında mesajlaşmayı sağlamak. Kullanıcı mesajı yazıp gönder tuşuna basıldığında mesaj ortak bir veritabanına gidiyor. Diğer kullanıcının dosyası da belirli aralıkla bu veritabanından mesajları alıyor ve ilgili kullanıcıya ait olmayanları siliyor. Ancak shift tuşu işi bozuyor, veritabanı otomatik olarak açılırken eğer shift tuşu basılı olursa proğram veritabanında kalıyor. Böylece diğer kullanıcıların gönderdiği mesajlarda görülebilir hale geliyor. Bunu engellemek için shift tuşunu makrolar çalışırken etkisizleştirmek istiyorum. Yardım edeceklere şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Fikir güzel; tebrikler...

"DB" içeren dosya açılmamalı, problem burda sanırım. Veritabanını access dosyası (.mdb) kullanırsanız, kitaplık olarak ADO kullanırsanız bu problemle karşılaşmayacaksınız.

Teşşekkür ederim. Ancak mdb ve ado kullanacak kadar kod bilmiyorum.

Geri