• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Shell-

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba Arkadaşlar,
sabahtan beri denemediğim kod kalmadı, en sonunda dayanamayıp yazayim istedim. Şimdi ben comboBox ile Sayfa2' den Sayfa1'e veri alma istedim ve sağ olsun forumdaki arkadaşlar çok yardım etti, :), şimdi de yine ComboBox Kullanarak Ms Project açtırmak istiyorum. nasıl yapabilirim? yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim şimdiden. bir de combobox ile sayfa2 den çektiğim değerler Sayfa bire gelince satır ve sütun genişlikler ideğişi buna bir çözüm olur mu ?

Selamlar,

İlk sorunuzu anlamadım. İkinci sorunuz için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

Kod:
Option Explicit

Private Sub ComboBox1_Change()
    Dim c   As Range, _
        i   As Long, _
        s2  As Worksheet
    On Error Resume Next
    Set s2 = Sheets("Sayfa2")
    Set c = s2.Cells.Find(ComboBox1.Value, LookIn:=xlValues)
    If c Is Nothing Then Exit Sub
    i = Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row
    If i < 10 Then
        i = 10
    Else
        i = i + 10
    End If
    Application.EnableEvents = False
    If Not Range("B10") = "" Then Rows("10:" & i).Delete Shift:=xlUp
    s2.Range(c.Address).CurrentRegion.Copy [b10]
    s2.Range("E:I").Copy
    Columns("B:F").PasteSpecial Paste:=xlPasteColumnWidths
    Application.CutCopyMode = False
    Application.EnableEvents = True
End Sub

Cevabınız için teşekkür ederim, ilk sorunum şu şekilde: combobox içinde bulunan Proje planı ve ürün özellikleri sekmelerini bir başka excel sayfasından veri almak için kullandım yani proje planına tıklayınca sayfa2 den gerekli tabloları sayfa bire getiriyor aynı şekilde ürün özellikleri sekmesi de sayfa2 den sayfa1' e veri getiriyor buraya kadar pek bi sıkıntı yok ama benim yapmak istediğim bunlarla beraber, ComboBox'a tıkladığımda karşıma gelen menüden üçüncüsünü "MS Project" yapmak ; yani Ms project yazısına tıkladığımda, masaüstünde ya da belgelerimde ya da herhangi bir yerdeki Ms project dosyasını açtırmak istiyorum, biraz araştırdım sanırım " Shell " komutu ile yapılıyormuş ama yapamadım,bu konuda yardıma ihtiyacım var.

Arkadaşlar

Soru başlığı "shell". Başlık anlaşılır değil.

teşekkür ederim hocam. yalnız son birşey sorabilrmiyim

Columns("B:F").PasteSpecial Paste:=xlPasteColumnWidths
bu kod sanırım sütunları özellikleriyle kopyalaıp yapıştırıyor, ama satırlar yine olduğu gibi onun için ne yapmama gerekecek..

Arkadaşlar

Soru başlığı "shell". Başlık anlaşılır değil.

Hocam haklısın galiba: ama sanırım başlığı ben değiştiremiyorum adminlerin değiştirmesi gerekio, :tongue: aslında ComboBox kullanarak Herhangi bir dizindeki dosyayı açmak istiyorum hepsi bu, bunu yapan komut shell diye buldum netten ama yanlış da olabilir emin değilim onun için yardıma ihtiyacım var .

Merhaba,

Yararlı olur mu bilmiyorum, Shell'e örnek. Not Defterini açar. VBA yardımından alıntıdır.

Kod:
Sub Prog_Calistir()
    Dim RetVal
    RetVal = Shell("C:\WINDOWS\NOTEPAD.EXE", 1)
End Sub

Geri