• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

shell komutu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan osm87
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003-2007-2010 türkçe
merhaba arkadaşlar;
masa üstünde bir kısa yol oluşturuyorum ve adres olarak aşağıda ki adresi yapıştırıyorum. Active directory i açıyor. Bu işlemi excel veya wordde shell komutu ile çalıştırabilirmiyim. excelin içine bir buton koysam basıldığında açılsa gibi. Veya hangi komutla çalıştırabilirim. Şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.

%SystemRoot%\SYSTEM32\rundll32.exe dsquery,OpenQueryWindow

Kod:
Sub Deneme()

sr = Environ("SystemRoot")

ac = sr & "\SYSTEM32\rundll32.exe dsquery,OpenQueryWindow"

Shell ac

End Sub

Bir deneyin ;)

öncelikle teşekkür ederim kod çalışıyor ancak tüm sayfaların altında kalıyor başlat çubuğundan tıklamak gerekiyor butona basınca ekrana gelmesi kod ile sağlanabilir mi?

Merhaba,
Bir module ekleyip Deneme makrosunu içine kopyalayın. Geliştirici, Ekle, Form Denetimleri'nden Düğme ekleyin. Düğmeye Deneme makrosunu atayın. İstediğiniz olur diye düşünüyorum.
İyi çalışmalar

merhaba. o işlemi yaptım zaten butona bastığımda kod çalışıyor ancak active directory ekrana gelmiyor. başlat çubuğunda aşağıda gözüküyor. ancak farkedip oraya basıldığında ekrana geliyor.

Merhaba,
Kod:
Sub Deneme()
    sr = Environ("SystemRoot")
    ac = ThisWorkbook.Path & "\"
    Shell "cmd /c start " & ac
End Sub
Lütfen bunu dener misiniz?
İyi çalışmalar

Merhaba,
Kod:
Sub Deneme()
    Shell "cmd /c start " & ThisWorkbook.Path & "\"
End Sub
Bu bile yeterli
Kolay gelsin

Rica ederim.
Tevfik_Kursun üstad, diğer konuda yardımcı olmuş. :)

Shell ac komutunu, Shell "cmd /c start " & ac olarak değiştirmeniz yeterli olacak gibi.

öncelikle teşekkür ederim kod çalışıyor ancak tüm sayfaların altında kalıyor başlat çubuğundan tıklamak gerekiyor butona basınca ekrana gelmesi kod ile sağlanabilir mi?

Merhaba,
Kod:
Sub Deneme()
End Sub
Böyle dener misiniz?

Geri