DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Merhaba;
Sanırım evren beyin önerdiği yöntemden daha basit bir çözüm işinizi görecekse (ekte 2 farklı çözüm var) eki inceleyin.
İyi çalışmalar.
Hocam ellerinize sağlık çok şahane olmuş fakat benim yapmak istediğim şey şu. Elimde 7 sheet var (genel liste,1,2,3,4,5 ve karalama) karalama sheetinde verileri bir yerden copy paste ile alıyorum sonra onları genel listeye kopyalıyorum. Genel listedeki veriler 1,2,3,4,5 sheet lerine otomatik olarak paylaştırılıyor. Sonra paylaştırılan bu verileri ( her sheet ile başka bir personel ilgileniyor) araba metre....diye devam eden sütunlara herkez kendi bölgesine düşenleri dolduruyor. Bunun neticesinde ben sadece genel listeden kimin ne yaptığını kontrol ediyorum. Yani herkez kendi bölgesinde bulunan verileri girerek genel listenin kendiliğinden oluşmasını istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba;
Tam olarak sorunuzu anladığımı zannetmiyorum ama 5 yada 7 sayfadaki verileri seferno+varışyeri+kalkışsaati kriterlerini baz alarak oluşturduğunuz genel liste sayfasına yerleştirmek istiyorsanız eki inceleyin.
İyi çalışmalar.
Merhaba;
Tam olarak sorunuzu anladığımı zannetmiyorum ama 5 yada 7 sayfadaki verileri seferno+varışyeri+kalkışsaati kriterlerini baz alarak oluşturduğunuz genel liste sayfasına yerleştirmek istiyorsanız eki inceleyin.
İyi çalışmalar.
Merhaba;
11 nolu mesaj ekinizden bir anlam çıkarmak zor. (ne açıklama var nede veri sayfası)
10 nolu mesaj ekinizde sayfalar var ve dolu. Ama ne yapmak istediğinizi anlamadım. Bu ek üzerinde yapmak istediğinizi (hangi sayfada hangi hücreye hangi veri hangi kritere bağlı olarak çekilecek) açık açık tanımlayın.
İyi çalışmalar.
Günaydın,Merhaba;
örnek olarak aldığım 1857 MAD 810 verisinin karşılığında genel liste sayfasında G sütununda (25.satır verisi) "ok" notunun çıkmamam nedeni;
bu veri birleştirme sayfası olan hs sayfasında 2 yerde geçmektedir. ilki 3. sayfadan gelen verilerde ikincisi ise ambar sayfasından gelen verilerdedir.
Formül ilk bulduğu veriyi getirdiği için 3. sayfa verisi karşılığında "ok" olmadığından tabloya yansımamaktadır.
Eğer genel liste sayfasına durum verisi sadece ambar sayfasından gelecekse formül buna göre düzenlenir ve sorun kalmaz. Ama birleştirme sayfasından gelecekse ilk bulduğu veriyi getireceğinden bu verinin karşılığını düzenlemeniz yada "ok" verisi bulursa getirmesi konusunda düzenleme yapılması gerekir.
Tabloyu tam bilmediğimden herhangi bir işlem yapmadım. örn: hs sayfasında 3 adet 1857 MAD 810 verisi var ve bunlardan en az 1 tanesinde "ok" görünce tabloya yazsın diyorsanız bunu belirtin. Tabloya tekrar bakarım.
Not: ağda dosya paylaşımıyla ilgili sitede araştırma yapın.
İyi çalışmalar.
Merhaba;
örnek olarak aldığım 1857 MAD 810 verisinin karşılığında genel liste sayfasında G sütununda (25.satır verisi) "ok" notunun çıkmamam nedeni;
bu veri birleştirme sayfası olan hs sayfasında 2 yerde geçmektedir. ilki 3. sayfadan gelen verilerde ikincisi ise ambar sayfasından gelen verilerdedir.
Formül ilk bulduğu veriyi getirdiği için 3. sayfa verisi karşılığında "ok" olmadığından tabloya yansımamaktadır.
Eğer genel liste sayfasına durum verisi sadece ambar sayfasından gelecekse formül buna göre düzenlenir ve sorun kalmaz. Ama birleştirme sayfasından gelecekse ilk bulduğu veriyi getireceğinden bu verinin karşılığını düzenlemeniz yada "ok" verisi bulursa getirmesi konusunda düzenleme yapılması gerekir.
Tabloyu tam bilmediğimden herhangi bir işlem yapmadım. örn: hs sayfasında 3 adet 1857 MAD 810 verisi var ve bunlardan en az 1 tanesinde "ok" görünce tabloya yazsın diyorsanız bunu belirtin. Tabloya tekrar bakarım.
Not: ağda dosya paylaşımıyla ilgili sitede araştırma yapın.
İyi çalışmalar.