• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sgk Rapor İşleme

KuTuKa

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Pr. Pl 2021 - 64 bit Türkçe
merhaba arkadaşlar

ekteki excel dosyasını personellerin işyerine getirdiği raporları sgk ya işlenmesinde kullanıyordum.

Fakat sonrasında sgk sayfaya güvenlik kodu girince açılan sgk sayfasında güvenlikalanı boş geçilemez hata sı veriyor.

Birde yapılabilirse hem 32 hemde 64 bit de çalışabilir mi şimdiden teşşekkürler.

Makro şifresi 123 dür.

Ekli dosyalar

O güvenlik kodu her giriş için rastgele geliyor ve otomatik girişleri engellemek için yapılmış. Onun için yapılabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Tabi o karakterler resim değil de yazı olarak eklendiyse belki bir imkanı vardır kopyalama falan yapılabilir.

Güvenlik kodu .jpeg olarak eklenmiş ve bu kodların kırılması için herhangi bir program veya excel makrosu olduğunu sanmıyorum.

Kodların en başında bulunan yere kırmızı ile yazdığım gibi yazarsanız 64 bit kullanımını sağlamış olursunuz.

Declare PtrSafe Function apiShowWindow Lib "user32" Alias "ShowWindow" _
(ByVal hwnd As Long, ByVal nCmdShow As Long) As Long

Merhaba

zaten istediğimiz excel de şifre girdiğinde güvenlik koduna kadar gelsin ve biz sadece güvenlik kodunu girelim ve bu şekilde sisteme girelim.

kullanıyorum Mutluyum

Arkadaşlar Merhaba,

Bir web sitesinin ücretsiz yayınladığı E-SGK Giriş excel dosyası ekte sunulmuştur.

Ekli dosyalar

selamlar

gönderdiğiniz excel de çalışılmadığına dair bildirim girişi aç dendiğinde bendeki gibi güvenlik alanı boş geçilemez hatası veriyor.

bu şekilde rapor işleyen yokmu

Merhaba

zaten istediğimiz excel de şifre girdiğinde güvenlik koduna kadar gelsin ve biz sadece güvenlik kodunu girelim ve bu şekilde sisteme girelim.

merhaba ,

sizin istediğiniz guvenlik koduna kadar otomatik form doldurmaksa bunu excel kullanmadan yapmanın baska basit yollari da var.

bir firma icin mi yoksa ayri ayri firmalar icin ayri ayri girisler mi yapiyorsunuz. yani nasil bir islem yapiliyor bu sgk sisteminde firmanizin id sini sifresini yazip giris mi yaptiracaksiniz kactane degisken var.

ben eklediginiz dosyalari goremiyorum o yuzden sorma geregi duydum sonra cozum onerecegim.

genelde muhasebeciler luca diye bir program kullaniyorlar. bu otomasyonlari o program profesyonel bir sekilde yaptigi için baska cozumlere gerek duymuyorlar dolayisiyla internette pek bir ornek bulabileceginizi sanmiyorum. bu işle alakali ...

Son düzenleme:
Sub RaporGiris_Login()
On Error Resume Next
Dim IE As Object
Set IE = CreateObject("InternetExplorer.Application")
With IE
.Visible = True
.Navigate "https://uyg.sgk.gov.tr/vizite/kullanici_login.do"
ShowWindow .hwnd, 3
Do Until .ReadyState = 4: DoEvents: Loop
Do While .Busy: DoEvents: Loop
.Document.all.Item("kullaniciAdi").Value = Sayfa3.Range("AN19").Text 'Kullanıcı Adı
.Document.all.Item("isyerikodu").Value = Sayfa3.Range("AR19").Text 'Kullanıcı Kodu
.Document.all.Item("isyerisifresi").Value = Sayfa3.Range("AN21").Text 'İşyeri şifre
.Document.all.Item("kaydet").Focus
End With
'Call data
End Sub

Ayrıca Rapor Girişi Yapmanıza Gerek Yok E-Bildirge Girişi Yaparken "Raporlu olduğu dönemde çalışmamıştır " kutucuğunu çek etmeniz yeterli

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    193.2 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Geri