• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seyahat Uygulaması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Deidara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2021/Home&Work/64bit/TR
Merhabalar,
Forumda da excel de olduğu gibi yeniyim. Öncelikle başta emektarlar olmak üzere herkese selamlar ve saygılar.

Excelde daha önceleri genel ve klasik olarak topla çıkar fonksiyonlarını kullanıp eğer ile de kâr zararı buldurabiliyordum. Fakat bir abimin firması için yardım isteği aldım. Seyahat firması kendisi ve elinde 14 adet aracı var. Pek fazla bilgim olmaması sureti ile teker teker tüm araçlara özel alt sayfa oluşturdum excelde. Tüm bu sayfalara ulaşımı da köprülerle kolaylaştırdım. Her 14 aracın kendi sayfasına gittiği yerler karşılığında aldığı ücretleri bir kenarda toplatırken diğer tarafta bu şoför abimize verilen maaş ve benzin paralarını çıkartarak yine eğer döngüsü ile kar zarar yapıp yapmadığını sorgulattım. Veritabanı kullanmayı bilmediğim için de dosyayı yedekledim ocak ayı bittiğinde sallıyorum dosyanın ilk haliyle şubata başlayacak. Fakat bazı sıkıntılarım var ve üstadlarıma danışmam gerekiyor. Yardımcı olabilecek çıkarsa sevinirim;
Misal veriyorum aynı dosyanın içinde 14 adet aracın hareketleri sonucu gelirleri yazıyor. Fakat ayın 12'sinde ne kar ettik deyince takılıp kaldım. Teker teker 14 sayfayı açıp kârlarına ve zararlarına bakmam gerekiyor. Tüm sayfaları tek seferde yani tüm 14 dosyanın 12.gününü gösterme imkanım var mı ?
Elinizde bu tarz nakliyat servis dökümanı varmıdır örnek alabileceğim ?

Her günün sonunda araçların günlük gelir/giderleri girildikten sonra, kar/zarar durumlarını bir sayfaya çektirin.

Net ve isabetli bir cevap alabilmek için örnek bir dosya eklemeniz daha uygun olurdu. Yine de anlatmak istediğim durumu ekteki dosyada görebilirsiniz.

Örneği kendinize uyarlayınız...

Örnek Dosya Linki : http://dosya.web.tr/KL27aO

Geri