Sevkiyat Takip Çizelgesi [Yardım]

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Merhabalar,

Öncelikle böyle bir forum açarak excel kullanıcılarına faydalı olduğunuz için teşekkür ederim. Ben 2 hafta önce bir hazır beton şirketinde işe başladım ancak burada düzenli bir sevkiyat takibi yapılmıyor. Bu yüzden günlük olarak inşaatlara gönderdiğimiz hazır betonları sevk irsaliyeleri sayesinde takip etmek için bir çizelge hazırladım ancak excelde pek iyi olduğum söylenemez. Bu yüzden yardımınıza ihtiyacım var.

Ekte göndermiş olduğum çizelge gayet açık. Benim yapmak istediğim cins ve firma olarak ayrım yapmak. Örneğin C-25 cinsinden X firmasına gönderdiğimiz beton, o firma için açtığım sayfada metreküp olarak görünmeli. (Zaten girişler metreküp cinsinden yapıldığı için ekstra bir işleme gerek yok.) Aynı şekilde aylık olarak da hangi cins betondan ne kadar üretilmiş onu da listelemek istiyorum. Umarım anlatabilmişimdir. Bir de şoför isimlerine göre günlük kaç sefer yaptıklarını da gösterebilirsek çok güzel olur.

Şimdiden çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Trilenium

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2019 English
Merhaba istemiş oldugunuz istekler tamamlanmıştır.

Ayrıca yeni fikir olması amacıyla örnek olarak ekledigim sekilde takip ederseniz hem gün gün sheet acmazsınız hemde takibi daha kolay olur. Ayrıca Sheet sheet takip etmediginiz icinde Ozet diye bir de rapor yaptim istediginiz verileri Özetl Tablo ile de yönlendirebilirsiniz..

Kolay gelsin

Ekli dosyalar

ZorBey_

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Merhaba
İyi Çalışmalar
Dosyanız Ektedir.
--------------------------
Konuya Olumlu Veya Olumsuz
Dönüş Yapmanız.
Konuyu Takip Eden Diğer Site
Sakinleri Açısından Faydalı Olucaktır.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Trilenium ve asr35 gerçekten çok teşekkür ederim. Tam anlamıyla istediğim gibi hazırlamışsınız. Ancak ben excelde başlangıç seviyesinde bilgiye sahibim. O yüzden makro kullanımını hiç bilmiyorum. asr35'in hazırladığı formatta bir de mazot çizelgesi yapmam lazım ama onunla ilgili yeni başlık mı açmalıyım yoksa buradan yazsam olur mu? Bir de bu şekilde veri süzme işlemleri makro ile mi yapılıyor? Formül ile yapılıyorsa neyin nasıl olduğunu nereden görebilirim? Çok teşekkür ederim.

ZorBey_

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Merhaba
Sayın ThE_lAmP
İyi Çalışmalar
Firma - Ürün - Firma+Ürün - Ay Toplamı - Şoför
Sayfalarında Sayfa Koruma Vardır
Araçlar - Koruma - Sayfa Korumasını Kaldırı Tıklayın
Formüller Görünecektir

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
asr35 gerçekten çok teşekkürler, inan düşündüğümden güzel olmuş. Yalnız Ay toplamı sayfasında AC sütununa 31'den fazla müşteri eklemem gerek orayı çoğaltmak için ne yapmam lazım. en az 200 firma kaydetmem gerekli ve bu çok önemli çünkü 33. sütundan sonra yazdıklarımı çekmiyor. Bu konuda da yardımcı olabilir misin?

ZorBey_

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Merhaba İyi Çalışmalar
Ekli Dosyada
500 - Ürün
500 - Müşteri
500 - Şoför İlave Edebilirsiniz

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Merhaba,

Emekleriniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Ancak şimdi farkettim ki hazırlanan listede sadece ilk veriyi çekiyor. Yani diyelimki A firmasına gün içerisinde C-16 ürününden toplamda 110 m³ gönderildi ancak ilk araçla gönderilen 11 m³ bilgisini alıyor. Ondan sonraki verileri toplamıyor. Bunu halledebilir miyiz acaba?

Hazırladığınız çizelgede de bunu görebilirsiniz. Örnek olarak 1. gün a firmasına c-16 ürününden c8 sütununda yazılı 16 m³ gönderilmiş. daha sonra c24 sütununda 27 m³, c33 sütununda 43 m³. böyle devam ediyor. Diğer ürün cinsleri de aynı şekilde sadece ilk veriyi alıyor. firma ve firma+ürün sayfasında toplam olarak görebilmemiz için neyi düzeltmemiz gerekli veya düzeltip eklerseniz çok memnun olurum.

İyi çalışmalar.

Son düzenleme:

ZorBey_

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Merhaba
İyi Çalışmalar
Dosyanız Ektedir.
--------------------------
Konuya Olumlu Veya Olumsuz
Dönüş Yapmanız.
Konuyu Takip Eden Diğer Site
Sakinleri Açısından Faydalı Olucaktır.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Şu ana kadar bir aksilikle karşılaşmadım, kusursuz görünüyor.

Emekleriniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

ZorBey_

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Kolay Gelsin
İyi Çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Sevgili asr35,
Çizelgeyi düzenli olarak kullanmaktayım ancak buçuklu sayıları tam sayı olarak topluyor. Yani diyelimki 10 m³, 12 m³ ve 7,5 m³ ürün gitmiş. Bunların toplamı 29,5 m³ olması gerekirken 30 m³ olarak görüyor. Ve firma, firma+ürün ile ay toplamı sayfalarında da aynı şekilde 7,5 olan değeri 8 olarak görüyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?
Yardımcı olursanız sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 İngilizce -
Excel 2010 Türkçe -
Excel 2013 Türkçe -
Merhaba,
Hücre biçimlendirmeden , ondalık basamak sayısını kendinize göre ayarlarsanız sorun çözülür herhalde.