- Excel Vers. ve Dili
- EXCEL 2010 TÜRKÇE
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Sub SiniflariOlustur()
Dim Sube As Integer
Dim Bak As Long
Dim Say As Integer
Dim SayKiz As Integer
Dim SayErkek As Integer
Dim KizKacinci As Integer
Application.ScreenUpdating = False
Sube = 64
Say = Cells(Rows.Count, "E").End(xlUp).Row
With ThisWorkbook.ActiveSheet.Sort
.SortFields.Clear
.SortFields.Add2 Key:=Range("E2:E" & Say), SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlAscending, DataOption:=xlSortNormal
.SortFields.Add2 Key:=Range("F2:F" & Say), SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlDescending, DataOption:=xlSortNormal
.SetRange Range("A1:F" & Rows.Count)
.Header = xlYes
.MatchCase = False
.Orientation = xlTopToBottom
.SortMethod = xlPinYin
.Apply
End With
Range("B2:B" & Say).ClearContents
SayKiz = WorksheetFunction.CountIf(Range("E:E"), "Kız")
SayKiz = WorksheetFunction.Round(SayKiz / ((Say - 1) / 100), 1)
SayKiz = Range("I2") * (SayKiz / 100)
SayErkek = Range("I2") - SayKiz
KizKacinci = Range("E:E").Find(what:="Kız").Row
For Bak = 2 To KizKacinci - 1 Step SayErkek
Sube = 1 + Sube
If Bak + SayErkek > (KizKacinci - 1) Then SayErkek = (KizKacinci - Bak) - 1
Range("B" & Bak, "B" & Bak + SayErkek) = ActiveSheet.Name & ". Sınıf / " & Chr(Sube) & " Şubesi"
Next
Sube = 64
For Bak = KizKacinci To Say Step SayKiz
Sube = 1 + Sube
If Bak + SayKiz > (Say - 1) Then SayKiz = (Say - Bak)
Range("B" & Bak, "B" & Bak + SayKiz) = ActiveSheet.Name & ". Sınıf / " & Chr(Sube) & " Şubesi"
Next
With ThisWorkbook.Worksheets("9").Sort
.SortFields.Clear
.SortFields.Add2 Key:=Range("B2:B" & Say), SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlAscending, DataOption:=xlSortNormal
.SetRange Range("A1:F" & Rows.Count)
.Header = xlYes
.MatchCase = False
.Orientation = xlTopToBottom
.SortMethod = xlPinYin
.Apply
End With
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Değerli hocam sanırım bende yüklü excelden kaynaklanıyor. Zira aynı hata devam ediyor. vba kısmında bir şey aktifleştirmek mi gerekiyor acabaKodları örnek dosyaya ekledim. Hata vermiyor.
Muhammed hocam çok güzel çalışma olmuş eline sağlık. Bu 9 ve 10. sınıflarda oluşturulacak seviye sınıfları için mükemmel. Bir de 11. sınıflarda bir kriter daha ekleyerek SAYISAL, EŞİT AĞIRLIK SÖZEL GİBİ bu alanların içinde seviye sınıfı oluşturabilir miyiz. Yoksa yeni konu mu açayım bunun için.Merhaba,
I sütununda şube sayısına tıklayarak çalışır.
Değerli hocam sanırım bende yüklü excelden kaynaklanıyor. Zira aynı hata devam ediyor. vba kısmında bir şey aktifleştirmek mi gerekiyor acaba
Add2 yazan 3 tane yer ver hepsini Add ile değiştirin.4. Mesajdaki satırda ekli hatayı veriyorAdd2yazan 3 tane yer ver hepsiniAddile değiştirin.
Eğer yine hata verirse hata mesajını da paylaşırsanız belki sorunu çözebiliriz
Yada üzerinde çalıştığınız dosyayı paylaşın, dosyayı kontrol edelim.
Yeni konu açmanıza gerek yok. Kodlarda düzenleme yapmak gerekiyor. Başka koşul olacak mı?Muhammed hocam çok güzel çalışma olmuş eline sağlık. Bu 9 ve 10. sınıflarda oluşturulacak seviye sınıfları için mükemmel. Bir de 11. sınıflarda bir kriter daha ekleyerek SAYISAL, EŞİT AĞIRLIK SÖZEL GİBİ bu alanların içinde seviye sınıfı oluşturabilir miyiz. Yoksa yeni konu mu açayım bunun için.
Hocam çok teşekkür ederim. Başka koşul yok. Aynı bölümü seçenleri kendi içinde erkek ve kız sayıları dengeli olacak şekilde diğer dosyada olduğu mantıkla seviye sınıfı oluşturacak.Yeni konu açmaniza gerek yok. Kodlarda düzenleme yapmak gerekiyor. Başka koşul olacak mı?
9. mesajda söylediğimi yapsanız bu hata gidecek.4. Mesajdaki satırda ekli hatayı veriyor
Genelde 2 SAYISAL 4 EA 1 DİL sınıfı oluyor. Ama bu sayıları biz belirlesek dosyada olduğu gibi olur mu acabaSayısal, Sözel, Eşit ağırlık şube sayıları her zaman eşit mi? Onları ayrı ayrı belirtmek daha doğru olur.
Hocam kusura bakmayın. Ben mevzuyu şimdi anladım. Kod kısmında yapılacak diye anlamadım. Listeyi kontrol ettim. Şimdi oldu. Teşekkürler.9. mesajda söylediğimi yapsanız bu hata gidecek.
Değerli hocam emeğinize sağlık. ne kadar teşekkür etsem azdır. Başka diyecek söz bulamıyorum. Var olun. Kalın sağlıcaklaHocam isteğiniz doğrultusunda hazırlamaya çalıştım.