- Excel Vers. ve Dili
- Office 2007
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 08-05-2021
Merhaba arkadaşlar,
VBA ve makrolarla bu forumda gördüklerim ve okuduklarım yardımıyla bir şeyler yapmaya çalışıtorum. Bilgi olarak bir temeli ve daha öncesi yok. Dolayısıyla konuya ortasından dalmış bulunuyorum.
Öncesi olmayınca da çok basit sayılabilecek konularda takılıp kalıyorum. Matığını çözemediğim bir konu da örn; Set a= diye başlayan kodlar. Bir çok yerde kullanmama rağmen nerde başlayıp nerede bittiğini çözemedim doğrusu. Bazen aynı makro içindeki iki set ten biri çalışırken diğeri çalışmıyor. Örneğin ;
Set c = [ARŞİV!B65536].End(3).Offset(1, 0)
Set b = Sheets("FATURA").Range("B2:S" & ss)
şeklinde yazdığım her iki set de sorun çıkarmazken,
Bir başka userforma yazdığım setlerden
Set c = [STOK!B
].Find(TextBox2 * 1, lookat:=xlWhole)
Set d = [GN!B65536].End(3).Offset(1, 0)
set c çalışrken Set d de tık yok.. Oysa aynı set bir başka userforma yazılmış kodlar içinde çalışıyor. Sadece sayfa ismi değişik. Kısaca bu Set olayının mantığını bana açıklayacak bir arkadaşın yardımına ihtiyacım var. İlgilenecek arkadaşlara teşekkür ederim.
Dava konusu olan set yukarıdaki örnekte "Set d " diye adlandırılandır..
VBA ve makrolarla bu forumda gördüklerim ve okuduklarım yardımıyla bir şeyler yapmaya çalışıtorum. Bilgi olarak bir temeli ve daha öncesi yok. Dolayısıyla konuya ortasından dalmış bulunuyorum.
Set c = [ARŞİV!B65536].End(3).Offset(1, 0)
Set b = Sheets("FATURA").Range("B2:S" & ss)
şeklinde yazdığım her iki set de sorun çıkarmazken,
Bir başka userforma yazdığım setlerden
Set c = [STOK!B
Set d = [GN!B65536].End(3).Offset(1, 0)
set c çalışrken Set d de tık yok.. Oysa aynı set bir başka userforma yazılmış kodlar içinde çalışıyor. Sadece sayfa ismi değişik. Kısaca bu Set olayının mantığını bana açıklayacak bir arkadaşın yardımına ihtiyacım var. İlgilenecek arkadaşlara teşekkür ederim.
Dava konusu olan set yukarıdaki örnekte "Set d " diye adlandırılandır..