server network çalışma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
excel dosyasına server daki bir bilgisayardan veri girişi yapılıyor. Başka bir bilgisayar dosyayı açmak istediğinde "dosya kullanımda daha sonra yeniden deneyiniz" deyip dosya kapalı iken diğer bilgisayarlardan açılabilir mi?
benim sorum paylaşıma açtıktan sonra, dosya açıkken salt okunur olarak dahi olsa dosyayı açamamak, yalnızca dosya kapatıldıktan sonra diğer bilgisayardan açabilmek.
umarım anlatabilmişimdir.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Dosyayı paylaşıma açarsanız diğer bilgisayarlardan da aynı anda erişim sağlanır.

Araçlar menüsünde paylaşımla ilgili kısmı görürsünüz.

2003 yüklü olmadığı için şu an tam yerini söyleyemiyorum.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
dosya paylaşıma açık olacak fakat menüler ve makrolar olduğu için sıkıntı doğuruyor. Ben şöyle düşünüyorum. dosya herhangi bir bilgisayarda açıkken diğer bilgisayarda "dosya kullanımda daha sonra yeniden deneyiniz" diyecek, açık olan kullanıcı kaydedip kapattıktan sonra denediğinde erişebilecek.

Yardım edecek herkese teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Çok mu zor şey soruyorum anlamadım ama 10 gündür cevap bulamadım. Lütfen Yardım!....................

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Paylaşılan dosyalarda makro çalışmıyor. Bill amcam öyle istemiş, biz ne yapabiliriz ki?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Merhaba,

Paylaşılan dosyalarda makro çalışmıyor. Bill amcam öyle istemiş, biz ne yapabiliriz ki?
İlahi necdet bey, hiç gülesim yoktu. Ama bir yerde bir makro bulmuştum. dosyayı açarken, diğer bilgisayarda açıkken salt okunur açılacağı yerde dosyayı kapatıyor. Eğer salt okunur değilde normal açacaksa açıyor. Tek açıldığı için de makrolar da çalışıyor. Yani dosyayı paylaşım yapmıyor, server a konuluyor. ama o kodu bulamadım bir daha. burda çözüm bulabileceğime inanıyorum.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Sayın mekuka,
Paylaştırılan kitaplarda makrolar çalıştırılır. Fakat düzenleme yapılamaz.
Paylaştırılmadan önce çalışmasını istediğiniz makroları kaydedin. Daha sonra dosya paylaşımını açın ve istediğiniz makroyu çalıştırın. Makroda herhangibir düzenleme yapacağınız zaman paylaşımı kaldırın, düzenlemenizi yapın tekrar paylaşıma açın.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Sayın mekuka,
Paylaştırılan kitaplarda makrolar çalıştırılır. Fakat düzenleme yapılamaz.
Paylaştırılmadan önce çalışmasını istediğiniz makroları kaydedin. Daha sonra dosya paylaşımını açın ve istediğiniz makroyu çalıştırın. Makroda herhangibir düzenleme yapacağınız zaman paylaşımı kaldırın, düzenlemenizi yapın tekrar paylaşıma açın.

sayın exes
ben sorumu tam olarak hiç kimseye anlatamadım herhalde. Ben makroları düzenleme v.s. sormuyorum. Ben Dosyanın sadece tek yerde açılmasını, programın ve makroların düzgün bi şekilde açılmasını istiyorum. Yani paylaşıma açmıyacam dosyayı. Server a koyacam, ordan açılacak dosya. Ama sadece bir kişi açabilecek.
umarım anlatabilmişimdir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Çok mu zor şey soruyorum yoksa...

Yardım edecek kimse yok mu?????

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Çok mu zor şey soruyorum yoksa...

Yardım edecek kimse yok mu?????
Aşağıdaki kodu boş bir modüle kopyalayıp denermisiniz.?
Kod:
Sub auto_Open()
If ThisWorkbook.ReadOnly = True Then
    MsgBox "Dosya Başka kullanıcı tarafından kullanılıyor." & vbLf & _
    "Şimdi Kapatılacak." & _
    vbLf & "Daha sonra yeniden deneyin..!!", vbOKOnly + vbInformation, "DOSYA KULLANIMDA"
    ThisWorkbook.Close False
End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
sayın evren gizlen sanki oldu gibi
çok teşekkürler, değişik bir durum olursa tekrar yazarım.

Hepinize hayırlı ramazanlar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Kod çalışıyor. Hiçbir sıkıntım yok.

Bana programın hangi kullanıcıda veya bilgisayarda açık olduğu da gerekli.

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.