• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Server dan bilgi alma

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Excel de server da başka bir arkadaşımın dosyasından pivot table onu kendi yine server üzerinde olan kendi excel dosyam içine kopyaladım ve açılışta yenile ile bilgileri tazeliyordum...
bilgisayarımı değiştirdim 2007 windows dan 2010 windows oldu sistemim
fakat pivot table aldığım bilgiler de sorun olunca yeniden ilgili excel dosyasından pivot table dan bilgi çektim
Pivot table dosyayı yenile ile yeniledim ama saklayıp çıktıktan sonra tekrar yenile dediğimde ekrandaki hatayı verdi bunu nasıl aşabilirim
(biraz uzun yazdım tam anlatamadım belki ama benim için çok önemli bir durum)

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    10.2 KB · Görüntüleme: 19
Merhaba

server içindeki modeltakip11.xls dosyasına ulaşabiliyormusuz.

Bilgisayarınızı değiştirdiğinizde ayarlar değişmiş olabilir.

Kullanılan server'in işletmeni sizmisiniz.

\\serverismi\dizinismi\modeltakip_1.xls dosyasıyla bağlantı kurup özet tabloyu tekrar oluşturmanız gekekecek

cevap için teşekkürler.
server içindeki ilgili dosyaya ulaşabiliyorum
server ın işletmeni ben değilim (ve bilgi aldığımda server işletmeni değil)
dediğiniz gibi bende ilgili dosya ya giderek özet tabloyu tekrar oluşturdum ve onu sayfa olarak daha önce yaptığım gibi kopyalayıp kendi excel dosyama aldım.
saklamadan veri yenile yaptığımda veriyi çekiyor ama saklayıp çıkıp tekrar girdiğimde yine resimdeki hata yı veriyor...

Merhaba

Windows'ta Başlat, çalıştır seçin

kutuya

\\server ismi yazınız , açılan pencerede dizin ismi üstünde sağ fare tuşuna basıp orada Ağ sürücüsüne bağlan diyin ve bir harf atayın.

sonra özet tabloyu tekrar yaparken bu atadığımız yeni disk'ten excel dosyasını seçiniz.

Zafer bey
teşekkürler bunu da izahınız gibi denedik disk olarak buradan istedik ama olmadı
yarın için olmadı eski makinamı alacağım
iyi çalışmalar...

Zafer bey
bilgi işlemde ki arkadaşlar ile birlikte tekrar baktık
sorun devam ediyor ama bir nokta da dikkatimizi çekti
yukarıdaki resimde flvsvr den sonra yazan alan da uretimplanlama değil (ki bu klasör benim server daki kullandığım bana ait klasör diğer kullanıcılar read konumda)
modeller klasörü yazması gerek
Yani excel den çıkışta saklayınca otomatik olarak yolunu değiştiriyor
bunu önleme durumumuz varmı

teşekkürler

Zafer bey bu arada manuel olarak excel dosyasının içinde (modeller klasör adı olarak düzeltince) veri yenileme gerçekleşiyor

Geri