• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

seride sıfırdan büyük ilk değerin hizasındaki satır veya stunün ilk hücre değeri

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
a1 b1 c1 d1 e1 f1 hücrelerinde sırasıyla 1 2 3 4 5 6 değerleri var.
a2 b2 c2 d2 e2 f2 hücrelerinde sırasıyla 0 0 10 0 0 20 girdileri var.
g2 hücresine yazacağımız formülle a2:f2 arasındaki hücrelerden 0'dan büyük ilk rakamı bulup a1:f1 arasındaki değerini yazdırmak istiyoruz.

nasıl yapabiliriz yardımcı olabilir misiniz. örneğin a1:f1 arasında tarihler var a2:f2 arasında rakamlar var. 0dan büyük ilk rakam hangi tarihte oluşmuş bunu bulmak isitiyorum.

MErhaba,

Yanlış anlamadım ise bir deneyin,
Kod:
=İNDİS($A$1:$F$1;KAÇINCI(KAYDIR($A$2;0;KÜÇÜK(EĞER(($A$2:$F$2<>0);SÜTUN($A$2:$F$2));1)-1);$A$2:$F$2;0))
DİZİ formülüdür.
Dizi formülleri CTRL+SHIFT tuşları basılı iken ENTER tuşu ile girilirler.
Bu şekilde girilen formül {…} arasında yer alır.

--

MErhaba,

Yanlış anlamadım ise bir deneyin,
Kod:
=İNDİS($A$1:$F$1;KAÇINCI(KAYDIR($A$2;0;KÜÇÜK(EĞER(($A$2:$F$2<>0);SÜTUN($A$2:$F$2));1)-1);$A$2:$F$2;0))
DİZİ formülüdür.
Dizi formülleri CTRL+SHIFT tuşları basılı iken ENTER tuşu ile girilirler.
Bu şekilde girilen formül {…} arasında yer alır.

--

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
Formülü A:J sütunları arasında yaptığımızda oluyor. fakat, K:T stünları arasında taşıdığımızda bozuluyor hesaplayamıyor. sebebi nedir acaba

aşağıdaki formül çalışıyor.
=İNDİS($A$1:$J$1;KAÇINCI(KAYDIR(A2;0;KÜÇÜK(EĞER((A2:J2<>0);SÜTUN(A2:J2));1)-1);A2:J2;0))

aşağıdaki formül çalışmıyor
=İNDİS($K$1:$T$1;KAÇINCI(KAYDIR(K2;0;KÜÇÜK(EĞER((K2:T2<>0);SÜTUN(K2:T2));1)-1);K2:T2;0))

nasıl düzeltebiliriz acaba?

Merhaba,
=İNDİS($K$1:$T$1;KAÇINCI(KAYDIR(K2;0;KÜÇÜK(EĞER((K 2:T2<>0);SÜTUN(K2:T2));1)-1);K2:T2;0))

Kaydır(K2 değilde Kaydır(A2 yazınız.

--

a1 b1 c1 d1 e1 f1 hücrelerinde sırasıyla 1 2 3 4 5 6 değerleri var.
a2 b2 c2 d2 e2 f2 hücrelerinde sırasıyla 0 0 10 0 0 20 girdileri var.
g2 hücresine yazacağımız formülle a2:f2 arasındaki hücrelerden 0'dan büyük ilk rakamı bulup a1:f1 arasındaki değerini yazdırmak istiyoruz.

nasıl yapabiliriz yardımcı olabilir misiniz. örneğin a1:f1 arasında tarihler var a2:f2 arasında rakamlar var. 0dan büyük ilk rakam hangi tarihte oluşmuş bunu bulmak isitiyorum.

Merhabalar,

Yukarıdaki verilerde satır/sütun yer değiştirirse; fonksiyon nasıl değişir?

a1 a2 a3 a4 a5 a6 hücrelerinde sırasıyla 1 2 3 4 5 6 değerleri
b1 b2 b3 b4 55 a6 hücrelerinde sırasıyla 0 0 10 0 0 20 değerleri

Kod:
=İNDİS($A$1:$A$6;KAÇINCI(KAYDIR($B$1;0;KÜÇÜK(EĞER(($B$1:$B$6<>0);SATIR($B$1:$B$6));1)-1);$B$1:$B$6;0))

şeklinde düzenledim fakat sonuç 1 olarak geldi.

iyi çalışmalar.

Merhaba,
Bu şekilde deneyin.
Kod:
=İNDİS(A1:A6;KÜÇÜK(EĞER((
  MİN(EĞER(B1:B6<>0;B1:B6))=
    B1:B6)*(MİN(EĞER(B1:B6<>0;B1:B6))=
  B1:B6);SATIR(B1:B6));1))
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür.CTRL+SHIFT+ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

Saygılar,
Kafe

.......... a1:f1 arasında tarihler var a2:f2 arasında rakamlar var. 0dan büyük ilk rakam hangi tarihte oluşmuş bunu bulmak isitiyorum.
Merhaba.

Aşağıdaki dizi formülü işinizi görecektir.
.

NOT: Formül verinin sütun numarasının bulunmasına dayanmaktadır.
Bu nedenle, eğer verileriniz A sütunundan değil de F sütunundan - yani 6'ncı sütundan- başlıyorsa;
kırmızı renklendirdiğim parantez işaretinden sonra -5 yazmalısınız.
.
Kod:
=İNDİS($A$1:$F$1;0;MİN(EĞER(A2:F2>0;SÜTUN(A2:F2))[B][COLOR="Red"])[/COLOR][/B])
[SIZE="2"][COLOR="Blue"]Dizi formülü hücreye ENTER ile [B][COLOR="Red"]değil[/COLOR] CTRL+SHIFT+ENTER[/B] ile girilmelidir.
İşlemi doru yapmışsanız formülün başında ve sonunda kendiliğinden
[B][COLOR="Red"]{[/COLOR][/B]....[B][COLOR="red"]}[/COLOR][/B] gibi köşeli parantez işareti oluşacaktır.[/COLOR][/SIZE]
Şayet verileriniz açılış mesajındakinin tam tersi A1:A6 tarihler, B1:B6 sayılar şeklinde ise dizi formülünü aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz.
Kod:
=İNDİS($A$1:$A$6;MİN(EĞER(B1:B6>0;SATIR(B1:B6))[B][COLOR="Red"])[/COLOR][/B];0)
[SIZE="2"][COLOR="Blue"]Dizi formülü hücreye ENTER ile [B][COLOR="Red"]değil[/COLOR] CTRL+SHIFT+ENTER[/B] ile girilmelidir.
İşlemi doru yapmışsanız formülün başında ve sonunda kendiliğinden
[B][COLOR="Red"]{[/COLOR][/B]....[B][COLOR="red"]}[/COLOR][/B] gibi köşeli parantez işareti oluşacaktır.[/COLOR][/SIZE]
NOT: Formül verinin satır numarasının bulunmasına dayanmaktadır.
Bu nedenle, eğer verileriniz 1'inci satırdan değil de 10'uncu satırdan başlıyorsa;
kırmızı renklendirdiğim parantez işaretinden sonra -9 yazmalısınız.
.

Son düzenleme:
Ömer Bey,
Ben ikinci örneğe baktım. İkinci örnek bize hatalı sonuç verecektir.

MİN(EĞER(B1:B6>0;SATIR(B1:B6) bu kısım bize aralıkta 0'dan büyük olan sayıların satır numarasını verecektir. Bu da tam istediğimizi yapmayacaktır.

0'dan büyük sayılar 1 , 2 , 3 satırda olsun ve sayılarımız 38 , 2 , 15 olduğunu düşünürsek her zaman bize birinci satırdaki veriyi getirecektir. Birinci satırdaki veri minimum sayı olmadığı sürece hatalı olacaktır.

Bilginize...

Son düzenleme:
Merhaba Sayın bzace.
Verdiğiniz formül sıfırdan büyük en küçük sayıyı buluyor.

Oysa konuyu açan üyenin isteği en küçük sayının değil,
sıfırdan büyük ilk sayının bulunduğu verinin sütununu/satırını bulmaya yönelik.
.

Merhaba,

Alternatif olarak kullanabilirsiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI(1;--(A2:F2>0);0))

Merhaba,

Örneğin; A2:L2 aralığında sıfırdan büyük "son" değerin soldan kaçıncı hücrede olduğunu nasıl bulabiliriz?

Merhaba,

Alternatif olarak kullanabilirsiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI(1;--(A2:F2>0);0))

Sayın Kuvari' nin paylaştığı kodda aşağıdaki değişiklikleri yaparak sonuca ulaştım. Teşekkür ederim.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI(1;--(A2:F2[COLOR="Red"][B]=[/B][/COLOR]0);0))[COLOR="red"][B]-1[/B][/COLOR]

Geri