• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seriay formülünü kod olarak yazmak..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sinan05
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office professional plus 2021
Hayırlı günler Hocalarım. herkese iyi çalışmalar. Excel çalışma kitabımın Sayfa1 adındaki sayfasına kod olarak M2 hücresine =SERİAY(Q5;0) formülünü yazmak istiyorum. Bu kod hep çalışmalı, makro olarak çalıştırmaya gerek kalmadan yani. Yardımcı olursanız sevinirim.

Siz bu formülü hücreye yazdığınızda zaten her zaman otomatik hesaplama yapıyor.
Bunu makro ile yazmaya gerek var mı?

Siz bu formülü hücreye yazdığınızda zaten her zaman otomatik hesaplama yapıyor.
Bunu makro ile yazmaya gerek var mı?

Hocam çünkü m2 hücresini sorgu olarak kullanıyorum. M2 hücresine başka tarihlerde girmem gerekiyor bu seferde formül gidiyor. Kod olarak yazarsanız sanırım her dosya açılışında M2 hücresinde olması gereken değer geri gelecek.

Aşağıdaki kod ile yapabilirsiniz.

Kod:
Range("M2").Formula = "=EOMONTH(Q5,0)"

Hocam alttaki şekilde yaptım oldu. Fakat m2 hücresine farklı değer yazamıyorum. İstediğimde değeri değiştirmeme izin verecek kod varmı.
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Range("M2").Formula = "=EOMONTH(M3,0)"
End Sub

Son düzenleme:
İsterseniz bu kod sadece dosya açılışında çalışsın ve siz istediğiniz zaman hücrede değişiklik yapabilin.
Ta ki dosyayı yeniden açınca sizin yazdığınız silinsin yerine yeniden formül yazılsın. Eğer bu işinizi görürse, aşağıdaki kodu kullanın.

Kod:
Sub Auto_open()
End Sub

İsterseniz bu kod sadece dosya açılışında çalışsın ve siz istediğiniz zaman hücrede değişiklik yapabilin.
Ta ki dosyayı yeniden açınca sizin yazdığınız silinsin yerine yeniden formül yazılsın. Eğer bu işinizi görürse, aşağıdaki kodu kullanın.

Kod:
Sub Auto_open()
End Sub
[/QU

Hocam çok teşekkür ederim ilginize eksik olmayınız. Bende otomatik çalışan birkaç makro var zaten. Onlara ekledim iki defa sorgu yapıyor. Artık eski şekilde kullanamaya devam ederim sağolun yinede. Hayırlı günler dilerim.

Geri