• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seri No'ya göre veri alma (süzerek veri alma)

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2007-2010-2013-2019-2021
Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmeliyim ki, sizlere fazla emek harcatmamak için sitede baya bir araştırma yaptım, ancak istediğim kodu bulamadığım için sizden yardım istiyorum,

Sizden istediğim yardım, B4 hücresinde yer alan AÇILAN KUTU'da S5:S200 sütunundaki malzemelerden hangisini seçersem, C4 hücresinde bulunan AÇILAN KUTU 'da LİSTE sayfasında yer alan, Örnek olarak ASUS DİZÜSTÜ bilgisayar dan kaç adet varsa o kadar seri noları burada olsun, ben SERİNO AÇILIR KUTU'sundan seri no seçtikçede H5 ile L200 arasına O malzemeye ait LİSTE sayfasında yer alan bilgiler gelsin istiyorum. Ancak bu işi formulle değilde Kod ile yapılması gerekir.
Örnek Dosya gönderiyorum.

Ekli dosyalar

Yardımcı olabilecek bir arkadaşımız yok mu acaba?

Alternatif;
Dosyanız ektedir.
Malzeme adına göre yaptım.Diğer açılır kutuda veri yoktu,onu yapmadım.
Kod:
Sub aktar59()
Dim sh As Worksheet
Set sh = Sheets("LİSTE")
Range("H5:L" & Rows.Count).ClearContents
Application.ScreenUpdating = False
sh.Range("A1").AutoFilter
sh.Range("A1").AutoFilter field:=2, Criteria1:=Range("B2").Value
sh.Range("A1").CurrentRegion.Offset(1, 1).Copy Range("H5")
sh.Range("A1").AutoFilter
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "Veriler aktarıldı." & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com"
End Sub

Ekli dosyalar

Sayın Orion , diğer açılır kutu bilgiyi liste sayfası dan alması gerekiyor.
Ayrıca sayın NBATMAN bayram sonunda olabilir inşaellah.
Tüm form üyelerinin Kurban bayramını tebrik ediyorum

Sayın Orion , diğer açılır kutu bilgiyi liste sayfası dan alması gerekiyor.
Ayrıca sayın NBATMAN bayram sonunda olabilir inşaellah.
Tüm form üyelerinin Kurban bayramını tebrik ediyorum

Diğer açılır kutuya verileri alıp dosyanızı tekrar ekleyiniz.:cool:

Sayın Numan bey öncelikle iyi bayramlar,
Yardımınız için teşekkür ederim. Göndermiş olduğunuz dosyadaki açılır kutular olmuş, ancak H:L sütunları arasında ki verileri her seri numarasını seçtiğim zaman silip yerine yazmayacak alt alta ben seri no seçtikçe yazacak.

Sayın Numan bey öncelikle iyi bayramlar,
Yardımınız için teşekkür ederim. Göndermiş olduğunuz dosyadaki açılır kutular olmuş, ancak H:L sütunları arasında ki verileri her seri numarasını seçtiğim zaman silip yerine yazmayacak alt alta ben seri no seçtikçe yazacak.
Merhaba
Ekli dosyayı güncelledim

Ekli dosyalar

Numan bey teşekkür ederim emeğinize sağlık tam istediğim gibi olmuş, Allah zihninizi açık etsin inşaellah.

Numan bey aradan baya bir zaman geçti ama, sizin yardımınıza ihtiyacım var. Liste Sayfasına yeri veriler eklediğimde veya veri sildiğim de B5 deki açılır kutu içeriği bire düşüyor, yani sadece bir malzemenin ismini gösteriyor. Her defasında sağ tıklayıp "Denetim Biçimlendir" den Girdi aralığı bölümünde yazan formul de $S$5:$S$5 (beş) oluyor ben onu her defasında $S$5:$S$30 (otuz) yapmak zorunda kalıyorum. Bu işlemi her veri eklediğim de veya veri sildiğim de uygulamak zorunda kalıyorum. Bu aksaklığı ortadan kaldırmak için yardımlarınızı istirham ediyorum.

Numan bey aradan baya bir zaman geçti ama, sizin yardımınıza ihtiyacım var. Liste Sayfasına yeri veriler eklediğimde veya veri sildiğim de B5 deki açılır kutu içeriği bire düşüyor, yani sadece bir malzemenin ismini gösteriyor. Her defasında sağ tıklayıp "Denetim Biçimlendir" den Girdi aralığı bölümünde yazan formul de $S$5:$S$5 (beş) oluyor ben onu her defasında $S$5:$S$30 (otuz) yapmak zorunda kalıyorum. Bu işlemi her veri eklediğim de veya veri sildiğim de uygulamak zorunda kalıyorum. Bu aksaklığı ortadan kaldırmak için yardımlarınızı istirham ediyorum.

Merhaba
9.mesajdaki ekli dosyayı tekrar indirip dener misiniz
Bende normal çalışıyor. Belki son halini indirmemiş olabilirsiniz

Numan bey, nedenini bir türlü bilemedim ama yine aynı sorunla karşılaşıyorum. Sizi yormayacaksa Açılır Kutuların yerine Veri Menüsünde yer alan "Veri Doğrulama - Liste" bölümünden yararlanabilir miyiz o şekilde yardım edebilir misiniz. Yani Açılır Kutuların Yerine B5 sütununa Malzeme Adlarının geleceği Veri Doğrulama liste - C5 Sütununa ise Seri noların geleceği Veri Doğruluma liste.

Merhaba
"AA" sütunu yardımcı sütun olarak kullanıldı
Ekli dosyayı dener misiniz

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim Numan bey, emeğinize sağlık.

Geri