- Excel Vers. ve Dili
-
Excel 2010
Dili: Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 16-03-2025
Değerli Arkadaşlar Merhaba,
İnternetten Selenium ile Chrome'dan veri alma dersini dinleyerek makro yazdım. Makro bir yere kadar çalışıyor ancak sonrasında hata veriyor, bu hatanın sebebini bulabilecek arkadaş var mıdır? İlgilenen arkadaşa şimdiden teşekkür ederim.
Yazdığım Makro:
Sub covidVeriAl()
Dim c As New Selenium.WebDriver
Dim sehirler As List
Dim yuzdeler As List
Dim sehirler2 As List
Dim vakalar As List
c.Start "Chrome"
c.Get "https://covid19.saglik.gov.tr/"
c.Window.Maximize
Set sehirler = c.FindElementById("turkiye-tamamlanan").FindElementByTag("g").Attribute("data-adi")
Set yuzdeler = c.FindElementByld("turkiye-tamamlanan").FindElementsByTag("g").Attribute("data-yuzde")
Set sehirler2 = c.FindElementById("turkiye").FindElementsByTag("g").Attribute("data-iladi")
Set vakalar = c.FindElementById("turkiye").FindElementsByTag("g").Attribute("data-detay")
sehirler.ToExcel Sheets("Sheet1").Range("A2")
yuzdeler.ToExcel Sheets("Sheet1").Range("B2")
sehirler2.ToExcel Sheets("Sheet1").Range("C2")
vakalar.ToExcel Sheets("Sheet1").Range("D2")
End Sub
Hata:
Set sehirler = c.FindElementById("turkiye-tamamlanan").FindElementByTag("g").Attribute("data-adi")
Hatanın nedenini çok merak ediyorum.
İnternetten Selenium ile Chrome'dan veri alma dersini dinleyerek makro yazdım. Makro bir yere kadar çalışıyor ancak sonrasında hata veriyor, bu hatanın sebebini bulabilecek arkadaş var mıdır? İlgilenen arkadaşa şimdiden teşekkür ederim.
Yazdığım Makro:
Sub covidVeriAl()
Dim c As New Selenium.WebDriver
Dim sehirler As List
Dim yuzdeler As List
Dim sehirler2 As List
Dim vakalar As List
c.Start "Chrome"
c.Get "https://covid19.saglik.gov.tr/"
c.Window.Maximize
Set yuzdeler = c.FindElementByld("turkiye-tamamlanan").FindElementsByTag("g").Attribute("data-yuzde")
Set sehirler2 = c.FindElementById("turkiye").FindElementsByTag("g").Attribute("data-iladi")
Set vakalar = c.FindElementById("turkiye").FindElementsByTag("g").Attribute("data-detay")
sehirler.ToExcel Sheets("Sheet1").Range("A2")
yuzdeler.ToExcel Sheets("Sheet1").Range("B2")
sehirler2.ToExcel Sheets("Sheet1").Range("C2")
vakalar.ToExcel Sheets("Sheet1").Range("D2")
End Sub
Hata:
Hatanın nedenini çok merak ediyorum.