• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Select kullanarak veriyi başka sayfaya aktarma

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ingilizce
Günaydın,
Ben ekte A, B, C sayfalarında yer alan verileri kritere göre; mesela ülke kodu AE olanları alıp, adet ve toplamlarını D sayfasına sortlu bir şekilde aktarabilecek şekilde bir select yazmak istiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

Aslında ETOPLA ve EĞERSAY formülleri yardımıyla yapılabilirsiniz ama ben Özet Tablo yardımıyla bir örnek yaptım. Aralıkların sınırlarını değiştirmeyi unutmayın.

Ekli dosyalar

Bu konu "Formüldeki hata yardım" başlığı ile sorduğunuz konu ile aynı mı ?

Özet Tablo>Çoklu Birleştirme Aralıkları yardımıyla yapmaya çalıştım ama işinizi görmüyorsa formül yahut bir makro ile de yaparız.

Ekli dosyalar

Exceli açmaya çalıştığımda yukarıda eklediğim hata dosyasındaki mesajları veriyor. D sayfasında veriler görünüyor ama nasıl yapıldğını anlayamadım hocam

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim. Elinize sağlık.Ancak örneğin kriter olarak AE sectiğimde hepsini D sayfasında alt alta getiriyor. Benim istediğim AE yazdığımda 3 sayfadan kaç tane AE varsa toplamını D sayfasında gösterebilmek.

İyi çalışmalar.

Saygılarımla.

Son düzenleme:
Merhaba,

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Not: Sayfalarınızda "A" sütunundaki verilerin sonunda boşluklar vardı. Örnek dosyada bu boşluklar temizlenmiştir. Kodun sağlıklı çalışması için sizinde orjinal dosyanızda bu kontrolü yapmanız gerekiyor.

Ekli dosyalar

Örnekte en fazla 10 satır var. Satır sayısı örneğin 1000 tane ise kod da 1000 adet mi yazmam mı gerekecek?

Siz sadece seçtiğiniz grubun özet raporunu görmek istemiyor musunuz?

Son ifadenizden sayfalarda kaç grup varsa tümünü "D" sayfasında toplayarak göstersin sonucunu çıkarıyorum. Eğer istediğiniz buysa örnek dosyayı yenilemek gerekecek.

Merhaba,

O başlığı ben görmemiştim. Neden benzer bir başlık açılma ihtiyacı duyuldu anlamadım.

Ekteki örnek dosyada sayfalardaki tüm ülkeler dikkata alınıp listeleme yapılıyor. İnceleyiniz.

Sayfalara 50.000 satır veri yükleyerek denedim. Yaklaşık 10 saniye gibi bir sürede işlemi tamamlıyor.

Ekli dosyalar

Korhan Hocam,

Daha önceki örnekte vermiş olduğunuz kodu ekteki başka bir tabloya uyarlamaya çalıştım. Ancak kod bilgim çok yeterli değil. Veriyi eksik kopyalıyorum. B kolonu boş geliyor. Kayma oluyor. Toplama işlemlerinde de sanırı hata var. Hatamı da bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz? Bir de kısaca şu şuradan şöyle geliyor şeklinde bir açıkşama rica edebilir miyim?

Teşekkür ederim.

Saygılarımla

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı acaba?

Son düzenleme:
Geri