SEKMELERE ŞİFRE KOYMA

wahap70

Altın Üye
Katılım
14 Aralık 2012
Mesajlar
60
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-02-2029
Arkadaşlar Şöyle Bir Sorum Olacak Birtane Excel Dosyamız Olacak Bu Tamamen Şifresiz Olacak Ama İçinde Bulunan Sekmelerin Her Biri Bir Kişiye Ait Olacak Mesela Sekme İsimleri AHMET,MEHMET,HÜSEYİN ve Bu kişilerin Ayrı Bir şifresi Olacak Kimse Kimsenin Sekmesini tıklayıp açamayacak şifreyi bilmiyorsa Bunu Yapmak Mümkün mü ?
 

kulomer46

Altın Üye
Katılım
23 Mart 2007
Mesajlar
1,513
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-06-2027
Merhaba

Talebiniz mümkündür.
Ekteki dosyada sekmelere şifre konulmuştur.
İlgili sekme tıklandığında şifre sorulmakta, yanlış şifre girilirse o sekmenin içeriği gösterilmemektedir.

Kolay olsun diye ben her sayfanın şifresi olarak o sayfanı adını belirledim.
Siz ihtiyaca göre şifreleri değiştirirsiniz.

Birde excel vba sayfasının yani kod bölümünün açılması için sadece sizin bildiğiniz bir şifre atarsınız.
Başkaları bu kod sayfasına şifresiz giremeyeceği için sayfalara belirlediğiniz şifreleri sadece siz görebilir ve şifreleri sadece siz kontrol edebilirsiniz.
Ben Kod Sayfasına girme şifresini Ali olarak belirledim. Siz isteğinize göre değiştiriniz.

Şifrenizi değiştirirken mümkün olduğunca çok sayıda karakterden ve karmaşık karakterler kullanarak oluşturmanız şifrenizin kırılmasını engeller.
Aksi takdirde Office dosyalarının şifrelerini kırabilen bir çok program mevcut, şifre koymanızın bir manası kalmaz.

Selamlar.
Sağlıcakla Kalınız...
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

llllenzollll

Altın Üye
Katılım
17 Nisan 2016
Mesajlar
76
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-12-2024
üstad bu şifreyi nasıl koyduğunuzu bana tarif edebilirmisiniz. VBA hiç kullanmadım.
 

kulomer46

Altın Üye
Katılım
23 Mart 2007
Mesajlar
1,513
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-06-2027
Merhaba

Vba Kod sayfasında sol taraftaki ilgili dosyanızın üzerini farenin sol tuşuyla tıklayıp seçince farenizin sağ tuşuna tıkladığınızda aşağıdaki resimdeki menü açılır.

213011


VBAProject Properties... menüsünü tıklayınca aşağıdaki resimde görülen şifre belirleme ekranı çıkar.
Sizde şifrenizi belirlersiniz.

Kolay gelsin.

213012
 

llllenzollll

Altın Üye
Katılım
17 Nisan 2016
Mesajlar
76
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-12-2024
Merhaba

Vba Kod sayfasında sol taraftaki ilgili dosyanızın üzerini farenin sol tuşuyla tıklayıp seçince farenizin sağ tuşuna tıkladığınızda aşağıdaki resimdeki menü açılır.

Ekli dosyayı görüntüle 213011


VBAProject Properties... menüsünü tıklayınca aşağıdaki resimde görülen şifre belirleme ekranı çıkar.
Sizde şifrenizi belirlersiniz.

Kolay gelsin.

Ekli dosyayı görüntüle 213012
teşekkür ederim üstadım.
 
Katılım
8 Eylül 2008
Mesajlar
950
Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
sadece vba kodları paylaşmanız mümkün mü acaba
 

kulomer46

Altın Üye
Katılım
23 Mart 2007
Mesajlar
1,513
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-06-2027
sadece vba kodları paylaşmanız mümkün mü acaba
Merhaba

Ali isimli sayfanın makro kodlarını ekliyorum. Diğer sayfalarda benzer şekilde hazırlanacaktır.

Selamlar...

Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
'10.01.2020    15:40

Cells.EntireRow.Hidden = True
c = InputBox(ActiveSheet.Name & "  Sayfasını Görünür yapmak için Açılış Şifresini Giriniz", "AÇILIŞ ŞİFRESİ")
If c = "Ali" Then 
    Cells.EntireRow.Hidden = False
    Cells(1, 1).Select 
Else
    MsgBox "Şifreyi Yanlış Girdiniz."
End If

End Sub
İlgili resim
213015
 

wahap70

Altın Üye
Katılım
14 Aralık 2012
Mesajlar
60
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-02-2029
Merhaba

Ali isimli sayfanın makro kodlarını ekliyorum. Diğer sayfalarda benzer şekilde hazırlanacaktır.

Selamlar...

Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
'10.01.2020    15:40

Cells.EntireRow.Hidden = True
c = InputBox(ActiveSheet.Name & "  Sayfasını Görünür yapmak için Açılış Şifresini Giriniz", "AÇILIŞ ŞİFRESİ")
If c = "Ali" Then
    Cells.EntireRow.Hidden = False
    Cells(1, 1).Select
Else
    MsgBox "Şifreyi Yanlış Girdiniz."
End If

End Sub
İlgili resim
Ekli dosyayı görüntüle 213015

İlginiz için teşekkür ederim bir şey daha istesem mümkün mü acaba ? Sekmelerin Sahipleri Kendi şifrelerini Oluşturabilmeleri ve İstediklerinde Değiştirebilmeliler Bunu Yapmak Mümkün mü ? Yine VBA şifresini benim bilmem yeterli Fakat olurda şifrelerini değiştirmek isterlerse bana sormadan veya VBA şifresini girmeden kendi sayfalarında VBA penceresinde şifremi değiştir diye bir seçenekle eski şifrelerini girip sayfayı açıktan sonra değiştirebilirler mi ? veya sayfayı açmadan da değiştirebilirler mi ? Böyle birşey yaparsak çok güzel olur.


**Birde şuanda yapılan dosyada En son kimin sayfası açıksa Excel dosyasını kapatıp tekrar açtığımızda şifresiz direk ordan açılıyor.

**Dosyayı kapatırken Run-time error "9" Subscriptout of range hatası veriyor
 
Son düzenleme:

kulomer46

Altın Üye
Katılım
23 Mart 2007
Mesajlar
1,513
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-06-2027
Merhaba

Yukardaki #8 nolu mesajınızdaki taleplerinizi okudum ve taleplerinizi anladım.
İlk fırsatta dosya üzerinde çalışıp taleplerinize uygun hale getirilmiş dosyayı burdan paylaşıma açmaya çalışacağım

Selamlar...
 

kulomer46

Altın Üye
Katılım
23 Mart 2007
Mesajlar
1,513
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-06-2027
Değerli Arkadaşlar Tekrar Merhabar

Yukarda #2 nolu mesajımda eklediğim dosyamı taleplerinize uygun olarak revize edip yeni değişiklikler ekledim.
Dosyanın revize edilerek yenilenmiş hali Ek' tedir.

Selamlar...
 

Ekli dosyalar

wahap70

Altın Üye
Katılım
14 Aralık 2012
Mesajlar
60
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-02-2029
Değerli Arkadaşlar Tekrar Merhabar

Yukarda #2 nolu mesajımda eklediğim dosyamı taleplerinize uygun olarak revize edip yeni değişiklikler ekledim.
Dosyanın revize edilerek yenilenmiş hali Ek' tedir.

Selamlar...
Hocam İndirip Baktım şimdi de Bi değişiklik göremedim Şifre değiştirmek ile alakalı Acaba ilk dosyayı yeniden mi yüklediniz?

Hata düzeltilmiş teşekkür ederim. Fakat Dediğim gibi Kişi kendi şifresini değiştirmek isterse VBA içine girmeden nasıl değiştirebilir çünkü VBA şifresini herkes bilirse herkes herkesin şifresini de bilir.
 

kulomer46

Altın Üye
Katılım
23 Mart 2007
Mesajlar
1,513
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-06-2027
Hocam İndirip Baktım şimdi de Bi değişiklik göremedim Şifre değiştirmek ile alakalı Acaba ilk dosyayı yeniden mi yüklediniz
Merhaba

İlk dosyada şifreli sayfa açıkken kaydedip çıktığınızda ve tekrar dosyayı açtığınızda şifreli sayfa açık olarak gelebiliyordu.
Bu gibi durumları önleyen kodlar üzerinde çalıştım yeni dosyada.
#10 numaralı mesajımda eklediğim dosyanın genel durumu ve formatı, en yukardaki #2 numaralı mesajda eklenen ilk dosyanın genel durumu ve formatı ile aynıdır.

Selamlar...
 
Son düzenleme:

wahap70

Altın Üye
Katılım
14 Aralık 2012
Mesajlar
60
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-02-2029
Merhaba

İlk dosyada şifreli sayfa açıkken kaydedip çıktığınızda ve tekrar dosyayı açtığınızda şifreli sayfa açık olarak gelebiliyordu.
Bu gibi durumları önleyen kodlar üzerinde çalıştım yeni dosyada.
Zaten #10 numaralı mesajımda eklediğim dosyanın genel durumu ve formatı, en yukardaki #2 numaralı mesajdaki ilk dosya ile aynıdır.

Selamlar...
Teşekkür Ederim Emeğinize Sağlık Kişi kendi şifresini değiştirmek isterse VBA içine girmeden nasıl değiştirebilir Konusunun imkanı Yok Sanırım
 

baydeniro

Altın Üye
Katılım
26 Ocak 2007
Mesajlar
4,625
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
Merhaba

Ali isimli sayfanın makro kodlarını ekliyorum. Diğer sayfalarda benzer şekilde hazırlanacaktır.

Selamlar...

Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
'10.01.2020    15:40

Cells.EntireRow.Hidden = True
c = InputBox(ActiveSheet.Name & "  Sayfasını Görünür yapmak için Açılış Şifresini Giriniz", "AÇILIŞ ŞİFRESİ")
If c = "Ali" Then
    Cells.EntireRow.Hidden = False
    Cells(1, 1).Select
Else
    MsgBox "Şifreyi Yanlış Girdiniz."
End If

End Sub
İlgili resim
Ekli dosyayı görüntüle 213015
Teşekkürler üstad
 

kulomer46

Altın Üye
Katılım
23 Mart 2007
Mesajlar
1,513
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-06-2027
Teşekkür Ederim Emeğinize Sağlık Kişi kendi şifresini değiştirmek isterse VBA içine girmeden nasıl değiştirebilir Konusunun imkanı Yok Sanırım

Değerli Arkadaşım
Tekrar Merhaba

Bir program aslında hiçbir zaman tam olarak bitmez. Çünkü zaman içinde ortaya çıkan yeni ihtiyaçlara ve durum değişikliklerine göre eklenmesi yada çıkartılması gereken noktalar, revize edilmesi gereken kod satırları her zaman bulunur.

Ek' teki dosya önceki özelliklerine ek olarak, kişilerin her sayfa için kendi şifrelerini VBA Kod sayfasına girmeden sayfaya atanmış bir düğme yardımıyla değiştirebilmelerini sağlamaktadır.

Faydalı olması umuduyla...

Selamlar...
 

Ekli dosyalar

wahap70

Altın Üye
Katılım
14 Aralık 2012
Mesajlar
60
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-02-2029
Değerli Arkadaşım
Tekrar Merhaba

Bir program aslında hiçbir zaman tam olarak bitmez. Çünkü zaman içinde ortaya çıkan yeni ihtiyaçlara ve durum değişikliklerine göre eklenmesi yada çıkartılması gereken noktalar, revize edilmesi gereken kod satırları her zaman bulunur.

Ek' teki dosya önceki özelliklerine ek olarak, kişilerin her sayfa için kendi şifrelerini VBA Kod sayfasına girmeden sayfaya atanmış bir düğme yardımıyla değiştirebilmelerini sağlamaktadır.

Faydalı olması umuduyla...

Selamlar...
Çok Teşekkür Ederim Emeğinize Sağlık Hakkınızı Helal Edin Sizi Yordum
 

kulomer46

Altın Üye
Katılım
23 Mart 2007
Mesajlar
1,513
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-06-2027

TURKOLOG

Altın Üye
Katılım
13 Kasım 2008
Mesajlar
744
Excel Vers. ve Dili
2016 64 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-10-2026
Vba şifresini yazmanız mümkün mü . Kodu kendi sayfama eklemek istiyorum da.
 
Üst